Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Γι'αυτό πολεμούν τον Γιώργο ...

Στον πρωτΑΓΩΝΙΣΤΗ βλέποντας την συνεχιζόμενη επίθεση στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου από από "έγκριτους" δημοσιογράφους, από "έγκυρες"εφημερίδες και από ανθρώπους του θεάματος ψάξαμε να βρούμε την αιτία αυτών των κινήσεων.

Κάναμε λοιπόν με το φτωχό μας το μυαλό έναν συλλογισμό και μας δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά. 
Σημείο Νο1: Την προηγούμενη Τρίτη βλέποντας τον Λαζόπουλο διαπιστώσαμε μια τρομερή επίθεση στον Παπανδρέου σαν να είναι ακόμα αυτός πρωθυπουργός, με εξωτερικά ρεπορτάζ και με επεξεργασμένα video, αλλά είπαμε θα είναι από τα γνωστά κόμπλεξ του Λαζόπουλου που προσπαθεί να κάνει επιτυχία με πρόσωπα που "πουλάνε". 
Σημείο Νο2: Βλέποντας το προηγούμενο σαββατοκύριακο τα διάφορα sites και blogs στο internet είδαμε και πάλι την ίδια άθλια επίθεση στον Παπανδρέου να συνεχίζεται με ψευδή στοιχεία για της απολαβές του στην Αμερική μέχρι και ότι χωρίζει με την σύζυγό του έγραψαν κάποιοι αισχροί δημοσιογράφοι αλλά και πάλι είπαμε ότι θα είναι τυχαίο. 
Σημείο Νο3: Τις τελευταίες δύο εβδομάδες διαβάζοντας τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων Βήμα της Κυριακής και Πρώτο Θέμα διαπιστώσαμε ότι οι έγκριτες εφημερίδες που ουδεμία σχέση έχουν με την διαφθορά και την διαπλοκή να είχαν πρωτοσέλιδο θέμα το μεν Βήμα της Κυριακής απόσπασμα από το βιβλίο του Σημίτη (καλός άνθρωπος που δεν κατηγορεί ποτέ κανέναν και έχει κάνει αυστηρή αυτοκριτική) που κατηγορεί τον Παπανδρέου, το δε Πρώτο Θέμα γράφει ότι δήθεν ο Παπανδρέου αμείβεται με ένα εκατομμύριο ευρώ για κάτι διαλέξεις που κάνει στην Αμερική.
Σημείο Νο4: Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε χθες βράδυ ότι στην εκπομπή Ανατροπή του καταξιωμένου δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη υπήρχε δημοσκόπηση η οποία ασχολήθηκε και με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία αυτής της δημοσκόπησης ο κόσμος πιστεύει κατά 75% ότι για την τρομακτική συρρίκνωση των ποσοστών του ιστορικού κινήματος ευθύνεται ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ μόλις το 7,5% πιστεύει πως φταίει ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος !!

Η απορία μας λοιπόν είναι απλή. Όλη αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση είναι τυχαία ;; Όλος αυτός ο πόλεμος από το κεφάλαιο ( Μπόμπολας-Ψυχάρης-Βαρδινογιάννης ) και από διεφθαρμένους νεόπλουτους ( Λαζόπουλος-Θέμος-Πρετεντέρης ) νομίζεται πως κάνει κακό στον Παπανδρέου ;; Ή μήπως φοβάστε κάτι άλλο ;;

Ο πρωτΑΓΩΝΙΣΤΗΣ έψαξε και έμαθε. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από τον πολιτικό κόσμο αλλά και από πηγές του δημοσιογραφικού κύκλου της προηγούμενες μέρες και με αφορμή την κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ διεξήχθη όντως δημοσκόπηση για το ποιος θα έπρεπε να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ποιος θα μπορούσε να γίνει ο ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης και να εκφράσει τους δημοκρατικούς πολίτες και τον χώρο της κεντροαριστεράς. Ακόμα υπήρχε το ερώτημα τι θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. 
Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά ... 

1)Στο ερώτημα ποιος θα έπρεπε να είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυθόρμητες απαντήσεις απάντησαν οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ως εξής:
α) Γιώργος Παπανδρέου 41%
β)Ευάγγελος Βενιζέλος 19%
γ)Ανδρέας Λοβέρδος 11%
δ)Κωστας Σκανδαλίδης 8%
ε)Άννα Διαμαντοπούλου 3%
στ)Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 2%
ζ)Γιάννης Ραγκούσης 1%
η)Δεν Γνωρίζω 15%

Στο σύνολο των ερωτηθέντων απάντησαν:
α) Γιώργος Παπανδρέου 20%
β)Ευάγγελος Βενιζέλος 8%
γ)Ανδρέας Λοβέρδος 12%
δ)Κωστας Σκανδαλίδης 4%
ε)Άννα Διαμαντοπούλου 2%
στ)Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 1%
ζ)Γιάννης Ραγκούσης 1%
η) Δεν Γνωρίζω 52%

2)Στο ερώτημα ποιος θα μπορούσε να γίνει ο ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης και να εκφράσει τους δημοκρατικούς πολίτες και τον χώρο της κεντροαριστεράς οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ απάντησαν:
α) Γιώργος Παπανδρέου 29%
β)Ευάγγελος Βενιζέλος 14%
γ)Αλέξης Τσίπρας 13%
δ)Ανδρέας Λοβέρδος 7%
ε)Φώτης Κουβέλης 6%
στ)Κωστας Σκανδαλίδης 5%
ζ) Δεν Γνωρίζω 26%

Στο σύνολο των ερωτηθέντων απάντησαν:
α)Αλέξης Τσίπρας 22%
β)Γιώργος Παπανδρέου 19%
γ)Φωτης Κουβέλης 8%
δ)Ευάγγελος Βενιζέλος 7%
ε)Ανδρέας Λοβέρδος 4%
στ) Δεν Γνωρίζω 40%

3)Στο ερώτημα τι θα έπρεπε να κάνει ένα κόμμα στο χώρο της κεντροαριστεράς για να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου;; 
Στο σύνολο των ερωτηθέντων δόθηκαν οι εξής απαντήσεις:
α)Να έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση 20%
β)Να δημιουργήσει θέσεις εργασίας 19%
Να βασίζεται σε νέα παιδιά 17%
γ)Να λέει την αλήθεια στο λαό 11%
δ)Να καταργήσει τα μνημόνια 8%
ε)Να προχωρήσει της διαρθρωτικές αλλαγές 8%
στ) Να ανασυντάξει την παραγωγική διαδικασία 7%
ζ)Διάφορα ... 10%

Το συμπέρασμα από όλα αυτά και η μεγάλη είδηση:
Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα νέο κόμμα με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου που θα είναι βασισμένο σε νέα παιδιά και θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Συγκεκριμένα ο κόσμος περιμένει από ένα νέο κόμμα να τον εμπνεύσει, κάποιους που μπορεί να τους εμπιστευτεί. Περιμένει να ακούσει σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών στο δημόσιο τομέα, προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και ανασύνταξης της παραγωγικής διαδικασίας.

Στο τελευταίο λοιπόν σκέλος αυτής της δημοσκόπησης υπήρχε το παρακάτω ερώτημα.
Θα ψηφίζατε ένα νέο κόμμα με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου;;
Στο σύνολο των ερωτηθέντων απάντησαν:
α)Όχι 52%
β)Μάλλον Όχι 14%
γ)Ναι 12%
δ)Μάλλον Ναι 4%
ε)Δεν ξέρω/Δεν απαντώ 18%

Μήπως αυτά τα στοιχεία έγιναν γνωστά στους χώρους των τραπεζιτών και του κεφαλαίου και θέλουν να τελειώνουν με τον Παπανδρέου πριν προλάβει να κάνει τις κινήσεις του ;;
Μήπως θέλουν με κάθε τρόπο και κάθε μέσον να εμποδίσουν τον Παπανδρέου στην επάνοδο του στο πολιτικό σκηνικό του τόπου;;
Μήπως φοβούνται τον διεθνή ρόλο που αναμένεται να πάρει ο Παπανδρέου;;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.