Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής

Πραγματική εδραίωση της ειρήνης στη Γάζα υποστηρίζει η ΔΗΜΑΡ ότι θα φέρει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από τον ΟΗΕ στις 29 Νοεμβρίου. 

Το κόμμα ζητά άμεση παρέμβαση της Ε.Ε. και του ΟΗΕ για την κατάπαυση του πυρός και τονίζει ότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση, όσο και η ευρωπαϊκή διπλωματία οφείλουν να στηρίξουν το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής.

«Παρά τις όποιες διαμεσολαβητικές προσπάθειες, η ισραηλοπαλαιστινιακή σύγκρουση συνεχίζεται για όγδοη ημέρα. Οι αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ και οι ρουκέτες από τη Γάζα το μόνο που κάνουν είναι να αυξάνουν τα θύματα στον άμαχο πληθυσμό. 

Η ΔΗΜΑΡ από την πρώτη στιγμή τόνισε πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση. Η Ε.Ε και το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ πρέπει να παρέμβουν άμεσα και να επιβάλουν την κατάπαυση του πυρός, την έναρξη διαπραγματεύσεων και το διεθνές δίκαιο. Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από την προσεχή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 29 Νοεμβρίου, θα προσφέρει πραγματική προοπτική στην εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση και η ευρωπαϊκή διπλωματία οφείλουν να στηρίξουν το αίτημα της Παλαιστινιακής Αρχής» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.