Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

δυσφορία Σαμαρά και Βενιζέλου, για μια διαπραγμάτευση στην οποία δεν συμμετείχαν..(;)

Δυσφορία εξέφρασε ο πρωθυπουργός στη δήλωσή του μετά την εμπλοκή που σημειώθηκε στο Eurogroup. Η Ελλάδα υλοποίησε τις δεσμεύσεις της, οι εταίροι οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει, δήλωσε και υπογράμμισε ότι από την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η σταθερότητα της Ευρωζώνης.«Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση» επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς. Την έντονη δυσφορία τους προς τους πιστωτές της Ελλάδας εξέφρασε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, που τονίζει οτι «η ευρωζώνη δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την Ελλάδα».
Epikairo :
Ποιες ακριβώς υποχρεώσεις εκπλήρωσε η Ελλάδα...(;) Αν υπονοείται η ψήφιση των μέτρων, αυτά δεν ήταν αντάλλαγμα ή προαπαιτούμενο για τη δόση, αλλά για τη κάλυψη του δημοσιονομικού κενού (fiscal gap) μέχρι το 2014 και για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος..(σχετικά εδώ)Αν πάλι υπονοούνται οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλάγες, αυτές σταμάτησαν από το δημοψήφισμα και μετά...Η διαφωνία μεταξύ των δανειστών (ΕΕ και ΔΝΤ) σχετικά με το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και της κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού για τη διετή επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής, ήταν γνωστή φυσικά πριν ακόμα τη ψήφιση των μέτρων(εδώ) . Ποια ήταν η επίσημη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης ως προς αυτό στο χθεσινό Eurogroup...(;) Απολύτως καμία ! Προς τι η δυσφορια Σαμαρά και Βενιζέλου, για τη μη επίτευξη συμφωνίας σε μια διαπραγμάτευση στην οποία δεν συμμετείχαμε ως χώρα..(;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.