Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ο Γιώργος Παπανδρέου για τον Ανδρέα

Σαν φόρο τιμής στον αείμνηστο ηγέτη της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, Ανδρέα Παπανδρέου, παραθέτουμε ένα σημείωμα του Γιώργου Παπανδρέου, που απηυθυνε αντί προλόγου σε έκδοση του "Ομίλου Φίλων Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου" στη Θεσσαλονίκη.
Σε αυτή τη συγκυρία που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως, η τοποθέτηση αυτή, του Γιώργου Παπανδρέου να προβληματίσει...

"...Ο Ανδρέας Παπανδρέου δημιούργησε στέρεους πολιτικούς και κοινωνικούς δεσμούς με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Και άφησε πίσω του ένα Κίνημα ριζωμένο βαθιά στην καρδιά και τον νου του λαού μας. Ένα Κίνημα με μεγάλη πολιτική, ριζοσπαστική, μεταρρυθμιστική και κυβερνητική εμπειρία και με στελέχη που εγγυώνται τη συνέχιση της πορείας του στο μέλλον.

Άφησε πίσω μια καλύτερη Ελλάδα, που πίστεψε στον εαυτό της, και ένα φιλολαϊκό Κίνημα ελπίδας και αγώνων, με στόχο τη δημιουργία μιάς δίκαιης κοινωνίας και μιας δυνατής Ελλάδας.

Σήμερα το Κίνημά μας, τα μέλη οι φίλοι και τα στελέχη του, με αίσθημα ευθύνης για το παρόν και το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης και της Ελλάδας, καλούμαστε όλοι μαζί, μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, να κάνουμε ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα, για να ξαναγίνει το ΠΑΣΟΚ η φωνή, η έκφραση και η ελπίδα μιας μεγάλης πλειοψηφικής κοινωνικής και προοδευτικής συμμαχίας.

Στόχος αυτής της συμμαχίας, των αδύναμων και των δημιουργικών στρωμάτων του τόπου μας, θα είναι και πάλι η διασφάλιση των λαϊκών, των αναπτυξιακών και των εθνικών συμφερόντων του λαού και της πατρίδας μας.

Είναι η ώρα να αγωνιστούμε για την Ελλάδα. Την Ελλάδα που δεν κλείνεται  μέσα στα ποβλήματα της, αλλά απελευθερώνει τις μεγάλες δυνατότητές της, τις δυνάμεις όλων μας. Θέλει δουλειά, για να κάνουμε το κράτος μας αποτελεσματικό. Δουλειά για να χτίσουμε μια γερή οικονομία, να ζωντανέψουν ξανά οι προοπτικές της χώρας μας.

Θα στηρίξω την προσπάθεια του Έλληνα να δημιουργεί. Θα σταθώ απέναντι σε κάθε αδικία, για να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας και να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Μια Ελλάδα που ξέρει την αξία της, μιά Ελλάδα που μπορεί. Είναι μπροστά μας. Ας προχωρήσουμε όλοι μαζί." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.