Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Τι έλεγε η ΝΔ για τους φαρμακοποιούς ως αντιπολίτευση – και τι λέει ως κυβέρνηση…

Ένα ενδιαφέρον άρθρο από το Smart Post για την υποκρισία και την πολιτική "ανακυβίστηση" της Ν.Δ
Διαβάζουμε ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη συνδικαλιστική ηγεσία των φαρμακοποιών: «Εκβιάζουν, για μία ακόμη φορά, την ελληνική κοινωνία και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μέσω της αδικαιολόγητης συνέχισης των απεργιακών τους κινητοποιήσεων Όποιες άλλες αποφάσεις ακολουθήσουν, στην ίδια αιτία θα οφείλονται, αν άμεσα δεν ανασταλούν οι αδικαιολόγητες κινητοποιήσεις, τις οποίες με πρωτοβουλία τους και εισηγήσεις τους οι συνδικαλιστές επιβάλλουν».
Φωτιά και λάβρα ο κ. Λυκουρέντζος. Ο οποίος υπήρξε και Γραμματέας της Ν.Δ. όταν η Ν.Δ. ήταν αξιωματική αντιπολίτευση. Τότε που η Ν.Δ. στήριζε όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπανδρέου και μετά Παπαδήμου να απελευθερωθεί από αδικαιολόγητους περιορισμούς το επάγγελμα των φαρμακοποιών. Τότε που η Ν.Δ. έτριζε πραγματικά τα δόντια στη συνδικαλιστική ηγεσία των φαρμακοποιών.
Διαβάστε εδώ ένα χαρακτηριστικότατο δελτίο τύπου, από τα πολλά που υπάρχουν, το οποίο εξηγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό την αποθράσυνση ορισμένων συνδικαλιστών του συγκεκριμένου κλάδου την τελευταία τριετία. Αποθράσυνση που λούζεται και η σημερινή κυβέρνηση…

Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας σύσκεψη με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη λειτουργία των φαρμακείων. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας κ. Μανώλη  Αγγελάκα έλαβαν μέρος οι Πρόεδροι του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ.  Θεόδωρος Αμπατζόγλου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κων/νος  Λουράντος, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά κ. Κων/νος Κούβαρης και ο  Γραμματέας  της ΕΚΟ Φαρμακοποιών κ. Στέλιος Καλογερόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν  οι τελευταίες ανακοινώσεις  του Υπουργείου Υγείας και οι εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου αναφορικά με τη λειτουργία  των φαρμακείων [ ωράριο λειτουργίας, περιορισμός ποσοστού κέρδους φαρμακοποιών κλπ ]. Οι εκπρόσωποι του κλάδου τόνισαν ότι η εφαρμογή και νέων μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούν στον αφανισμό των φαρμακοποιών ως λειτουργών της  δημόσιας υγείας.
Μετά τη σύσκεψη, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας κ. Μανώλης Αγγελάκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Υπουργός Υγείας με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις του σχετικά με το ωράριο  λειτουργίας των φαρμακείων, αλλά και με τα αλληλοσυγκρουόμενα μέτρα που κατά καιρούς εξαγγέλλει, οδηγεί τους φαρμακοποιούς στην  εξόντωση. Η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει το ρόλο και την προσφορά των φαρμακοποιών στη δημόσια υγεία και θα αντιταχθεί σε μέτρα που οδηγούν στον αφανισμό τους και την παράδοση της λιανικής διανομής των φαρμάκων σε καρτέλ. Ο περιορισμός της φαρμακευτικής δαπάνης, που είναι επιθυμητός από όλους, δεν μπορεί να γίνει με αποφάσεις που απαξιώνουν το ρόλο των φαρμακοποιών, τους οδηγούν σε φυσική εξόντωση και παραγνωρίζουν τη διαχρονική τους σχέση και προσφορά προς το κοινωνικό  σύνολο».
Πηγή: SMART POST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.