Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Παρέμβαση Κοππά στην Ολομέλεια του Ε.Κ

Η επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαριλένα Κοππά πρότεινε πρόγραμμα «αντιμετώπισης της πείνας» για τους πολίτες που δοκιμάζονται στην Ελλάδα με παρέμβασή της, στην Ολομέλεια του Ε.Κ.
«Στο όνομα της αλληλεγγύης, η Ε.Ε. καλείται να κάνει το καθήκον της, κατανοώντας ότι πίσω από τα λογιστικά νούμερα υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται ή να αλλάζουν ριζικά».
Η Ελλάδα μπαίνει στην έκτη χρονιά ύφεσης. Το 2013 προβλέπεται να είναι, τηρουμένων των αναλογιών, το αντίστοιχο του 1942 στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σήμερα, ουρές πολιτών συνωστίζονται στα συσσίτια. Πολλά παιδάκια λιποθυμούν στα σχολεία λόγω έλλειψης επαρκούς τροφής, μια και πάνω από 500 χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται στις μέρες μας στην Ελλάδα.
Ο χειμώνας έφτασε και οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας αδυνατούν να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς θέρμανση.
Η ανεργία στους νέους, στις ηλικίες 18-35, ξεπερνά το 55%.
Η Ελλάδα ζει εφιαλτικές καταστάσεις που θεωρούσαμε όλοι ότι ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.
Η χώρα μου πριν λίγο καιρό πήρε τις αναγκαίες αποφάσεις ώστε να σταθεί στα πόδια της. Στο όνομα της αλληλεγγύης, η Ε.Ε. καλείται να κάνει το καθήκον της, κατανοώντας ότι πίσω από τα λογιστικά νούμερα υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται ή να αλλάζουν ριζικά.
Γι αυτό, θα ήθελα να παρακαλέσω, στο πλαίσιο των Διαρθρωτικών ταμείων και πιο συγκεκριμένα του Κοινωνικού Ταμείου να δημιουργηθεί πρόγραμμα «αντιμετώπισης της πείνας».
Για να σταθούμε στο πλευρό πολιτών που δοκιμάζονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.