Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Συνέδριο για ποιο κόμμα;

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος μίλησε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την πορεία σε ένα συνέδριο αυθεντικό, αντιπροσωπευτικό, ουσιαστικό, όπως το αποκάλεσε.
Ποιοί όμως, και με ποιό κόμμα θα προχωρήσουν σε συνέδριο;
Ο Βενιζέλος υποστήριξε οτι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε κατασταση σοκ. Πράγματι, το κίνημα υφίσταται πολλαπλά σόκ εδώ και καιρό, αλλά δεν ειναι μόνο εκείνα που κατέγραψε ο Βενιζέλος. Το κυρίαρχο σοκ είναι ότι οι ίδιοι, η ηγεσία, οι βουλευτές και τα στελέχη του κινήματος, αφού το οδήγησαν στη θέση που βρίσκεται, λειτουργούν ως επίγονοι για να διαμοιράσουν τα τιμάρια.


Υποστήριξε ο Βενιζέλος ότι κάποιοι προσπαθούν να καταστήσουν το ΠΑΣΟΚ τον αποδιοπομπαίο τράγο της μεταπολίτευσης, μα ποιος τους έδωσε αυτή την ευκαιρία;
Μήπως η νέα ηγεσία όταν κατήργησε τα όργανα και μίλησε για "σαπίλα" στο κόμμα; 
Ποιός θα υπερασπιστεί πολιτικές και πρακτικές, όταν το ίδιο το κόμμα πότε δια της ηγεσίας του, πότε μέσω κύκλων της ηγεσίας του και πότε μέσω "πρωτοκλασσάτων" στελεχών του, αυτολιθοβολείτε;


Μα και στη συνέχεια, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ ο Βενιζέλος είπε:
"Ας πουν καθαρά στους πολίτες τι θα συνέβαινε αν ακολουθούσαμε το 2010, το 2011 ή αν ακολουθήσουμε τώρα την άλλη γραμμή. Θα είναι καλύτερα για τους ανέργους; Θα είναι καλύτερα για τις επιχειρήσεις; Θα είναι καλύτερα για τα νοικοκυριά; Θα είναι καλύτερα για τους φορολογουμένους; Θα αυξηθούν τα εισοδήματα;


Θα υπήρχε μεγαλύτερη προστασία και άρα μικρότερη περικοπή των μισθών και των συντάξεων; Θα υπήρχαν περισσότερες επενδύσεις; Η Ελλάδα θα ήταν περισσότερο ανταγωνιστική, οι έλληνες πιο ευτυχισμένοι, περισσότεροι ασφαλείς; Όχι, τους το είπα στη Βουλή, θα ήμασταν δυστυχώς η Αλβανία του υπαρκτού σοσιαλισμού, η Αλβανία του Χότζα"
Δεν θα θυμίσουμε τις οργισμένες δηλώσεις των υποστηρικτών της παρούσας ηγεσίας, ακριβώς για αυτό το θέμα, όταν ήταν πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου. Ας αρκεστούμε ότι έστω και αργά, μια δήλωση και μια στάση που έπρεπε να έχει τηρηθεί και προεκλογικά, υιοθετήθηκε από τον Βενιζέλο. 
Το ΜΕΓΑ σφάλμα της νέας ηγεσίας ήταν ότι δεν ενδιαφέρθηκε να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ υπό τον Παπανδρέου. Θεώρησε ότι ρίχνοντας όλα τα σφάλματα στην διακυβέρνηση Παπανδρέου, θα ξεκινούσε άσπιλη και αμόλυντη.
Με τον τρόπο αυτό, ούτε τον λαό κατάφερε να πείσει, ούτε και τους ίδιους τους φίλους και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, που ένιωσαν μετέωρα, προδομένα.
Δεν καταλάβαμε να επιχείρησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να κάνει την αυτοκριτική του. Αντ' αυτού στράφηκε εναντίον "τετιμημένων του παρελθόντος", "κηπουρών και αλεξιπτωτιστών", που τους τελευταίους πολλούς μήνες δεν έχουν πει ποτέ τίποτα το θετικό για το ΠΑΣΟΚ.


Ας σκεφτεί όμως, λίγο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, την πιθανότητα όσοι ΑΚΟΜΑ ανταποκρίνονται στις διαδικασίες του κόμματος είναι κάποιοι "κηπουροί" και οι αποκαλούμενοι παπανδρεϊκοι;


Στοχοποιόντας τους, ότι υπονομεύουν την παράταξη, απευθύνθηκε στο ακροατήριο λέγοντας: 


"Εμείς, εσείς είστε η παράταξη και κανείς δεν μπορεί να σας απαξιώνει ή να σας χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για τη μικρή προσωπική του στρατηγική".
Είναι πράγματι συγκινητικό που ο Βενιζέλος θυμήθηκε ποιός ΕΙΝΑΙ το ΚΟΜΜΑ (και ότι σαφώς το ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ)
Είναι όλοι αυτοί που τόσα χρόνια αγωνίζονται για το Κίνημα, ο απλός λαός και οι φίλοι. Ας σταματήσουν λοιπόν, όλοι να τους απαξιώνουν και να προσβάλουν την προσφορά τους και την προσφορά του ίδιου του Κινήματος στην μεταπολιτευτική μας Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.