Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ο βαρύς μανδύας του αρχηγού

Ο Πρωταγωνιστής αποκάλυψε τα όσα έγιναν στις Σέρρες την Κυριακή, που μίλησε  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος με αφορμή την διαδικασία ανασύστασης του κινήματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ανοιχτή συνεδρίαση της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου ΠΑΣΟΚ Σερρών στα πλαίσια της προετοιμασίας του ΠΑΣΟΚ ενόψει του Συνεδρίου στέφθηκε με επιτυχία στο οργανωτικό μέρος, καθώς η  προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, αλλά το πολιτικό μέρος της συζήτησης ήταν ηλεκτρισμένο και υπήρξαν αρκετές εντάσεις.
Τα περισσότερα από τα στελέχη που πήραν τον λόγο επιτέθηκαν στον Βενιζέλο υποστηρίζοντας ότι έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ ουρά του Σαμαρά, πως η πολιτική που ακολουθεί απέχει από τις αρχές και τις αξίες τις 3ης Σεπτέμβρη, ότι ακολουθεί δεξιά πολιτική και πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα γι’αυτό και απέκρυψε σκοπίμως την λίστα Λαγκάρντ.

Μιά παρέμβαση όμως, ενός μέλους που κατηγόρησε το Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι είναι μεγαλοαστός και εκπρόσωπος συμφερόντων, προκάλεσε την έκρηξη του Βενιζέλου, ο οποίος απήντησε πως δε γίνεται να κατηγορείται κάποιος επειδή έχει λύσει τυχαία το βιοποριστικό του πρόβλημα, δουλεύοντας με έντιμο τρόπο.

Στη συνέχεια, ο Βενιζέλος υπερασπίστηκε τις επιλογές του για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην Τρικομματική Κυβέρνηση, αλλά έστρεψε τα πυρά και εναντίων των πρώην Προέδρων του Κινήματος, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου, υποστηρίζοντας πως ο ίδιος δεν είχε πατέρα σύμβουλο των ανακτόρων (όπως ο Σημίτης), ούτε είχε πατέρα και παππού πρωθυπουργό (όπως ο Γιώργος Παπανδρέου). 
 
Είναι σαφές ότι στην πολιτική όλοι δικαιούνται να έχουν φιλοδοξίες. Είναι επίσης, σαφές οτι δεν είναι απαραίτητο να έχουν προγόνους σε παρόμοιες θέσεις, αυτό άλλωστε το έχει κατοχυρώσει το δημοκρατικό μας πολίτευμα. Είναι μάλιστα, πλεονέκτημα να έχεις τη δύναμη να ανέλθεις και να επιβιώσεις σε ένα περιβάλλον ανταγωνιστικό, όπου οι "αντίπαλοι" έχουν πλεονέκτημα για τον όποιο λόγο. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζεις να αγωνίζεσαι...
Η πολιτική όμως, δεν θέλει εμπάθεια. Τίποτα δεν είναι- δεν πρέπει να λαμβάνεται- ως προσωπικό. Ένας πολιτικός αρχηγός οφείλει να διατηρεί την ψυχραιμία του. Και αυτό είναι κάτι που ο Βενιζέλος δεν έχει. Έχασε την ψυχραιμία του πολλές φορές, ακόμα και σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση. Αυτό του κόστισε και θα του κοστίσει και πάλι.
Διαβάστε το άρθρο του ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.