Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ο δρόμος για τις επενδύσεις είναι μακρύς

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Χαρίρι με τον Έλληνα ομόλογό του Γ.Παπανδρέου
 Ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με εκπροσώπους 13 μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας παρουσία και των  Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη και Νότη Μηταράκη.
Ο Σαμαράς έστειλε μήνυμα ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
Η κυβέρνηση θέλει να αλλάξει το τοπίο στη χώρα με το νέο επενδυτικό νομοσχέδιο, όπως υποστήριξε, ενώ σημείωσε ότι προχωρούν και οι παρεμβάσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Τέλος, επισήμανε πως οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν με ταχύτητα και ζήτησε από τους επιχειρηματίες να εντείνουν την παρουσία τους στην Ελλάδα, προτείνοντάς τους την παραγωγή και νέων προϊόντων στη χώρα μας.
 
Η κυβέρνηση θέλει στις αρχές του 2013, να γίνουν οι πρώτες επενδυτικές κινήσεις, ωστε να μειωθεί η ανεργία και να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας.

Μα να υπενθυμίσουμε ότι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, αφού ήδη το Μάη του 2010  ο Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε τη δημιουργία ενός φόρουμ ευρωμεσογειακής συνεργασίας,  κατα τη διάρκεια του Αραβικού Οικονομικού Φόρουμ. Ο  τότε πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας ξένων επιχειρήσεων, για τις οποίες είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα που συντόνιζε ο ίδιος
Ειδικότερα, αναφερόμενος στο θέμα της ευρωμεσογειακής συνεργασίας, ο Παπανδρέου τόνισε ότι αυτή μπορεί να οδηγήσει σε οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, η οποία θα εκτείνεται και πέραν της Μεσογείου.
Αυτή ήταν μία φιλόδοξη ιδέα και ο Παπανδρέου πίστευε ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να δημιουργήσει μια ζώνη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Γιώργος Παπανδρέου τότε είχε αναφερθεί και στον πρόσφατο δανεισμό της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, τονίζοντας ότι η προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης μεταφράστηκε σε εγγυήσεις για την Ελλάδα και της έδωσε αρκετό χρόνο για να προωθήσει τις μεγάλες αλλαγές, όπως αυτές στον οικονομικό και επιχειρηματικό τομέα
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε υπογραμμίσει τις στενές σχέσεις φιλίας του ελληνικού και αραβικού έθνους, καθώς και τις σχέσεις οικονομικής συνεργασίας. Κάθε φορά που υπήρξαν γεγονότα τα οποία σημάδεψαν την περιοχή, οι δύο λαοί έρχονταν και πιο κοντά και επισήμανε τις σχέσεις που είχε δημιουργήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον αραβικό κόσμο αλλά και τις στενές σχέσεις φιλίας με πολλούς ηγέτες της περιοχής.
Σε όλες τις δύσκολες στιγμές, πρόσθεσε, η Ελλάδα επιδείκνυε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή της στον αραβικό κόσμο. Αναφέρθηκε ακόμη, στις δικές του προσπάθειες ως υπουργός Εξωτερικών και ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων με τον αραβικό κόσμο, προκειμένου να αναζητήσει κοινές λύσεις σε κοινές προκλήσεις, καθώς και στην παρουσία του στη Βηρυτό, όπως στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, και στις δύσκολες ώρες του πολέμου του 2006.
Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας επιχείρησε να συνεχίσει τον ίδιο δρόμο και να τον διευρύνει για συνεργασία στον πολιτικό, τον πολιτιστικό, τον εμπορικό και τον επιχειρηματικό τομέα.
Εκείνοι που έβαλαν εμπόδια στο δρόμο του Γιώργου Παπανδρέου θα τα βγάλουν για το Σαμαρά;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.