Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Οι χειρισμοί μιας λίστας


Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών προβληματίζουν, τουλάχιστον, και δημιουργούν αρκετές απορίες.
Όλοι μας, όμως,  μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε σε σχέση με την λίστα Λαγκάρντ.
Κανείς ακόμη, δεν μπορεί με σιγουριά αν θέλει να έχει την ευθύνη του λόγου του να υποστηρίξει ότι η λίστα «πειράχτηκε» από τον Παπακωνσταντίνου, ή ότι πειράχτηκε από τον Διώνη ή τελικά «πειράχτηκε» από τον Βενιζέλο ή ακόμη και από άλλα κέντρα εξουσίας, που είναι σαφές ότι επιθυμούν και στοχεύουν στην διάλυση του ΠΑΣΟΚ (ανεξάρτητα αν σ αυτό συμβάλλει από μόνη της η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και μια σειρά πρωτοκλασάτα στελέχη).
Τι μπορούμε όμως με σιγουριά να ισχυριστούμε.
1. Καλώς η διαδικασία οδηγείται σε προανακριτική επιτροπή. Μακάρι να είναι σε θέση η δικαιοσύνη να δώσει απαντήσεις, χωρίς επιρροές όμως, για να γνωρίζει η ελληνική κοινωνία αν υπήρχε σχέδιο και ποιόν εξυπηρετούσε, αν τελικά δεν υπάρχει τίποτε από όλα αυτά ή αν υπάρχει απλά ,,βλακεία,,.
2. Αποτελεί η συγκεκριμένη εξέλιξη την ευκαιρία να πάρει ουσιαστικό περιεχόμενο η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, σε όλα τα επίπεδα  και το κράτος μέσα από τους μηχανισμούς  του, να εγγυηθεί την ισονομία των πολιτών, αλλά προπάντων την κοινωνική δικαιοσύνη.
3. Κακώς βιάστηκε ο Βενιζέλος να διαγράψει τον Παπακωνσταντίνου.  Μπορούσε να πει ο Βενιζέλος (και όχι μόνος του, αλλά μαζί με τα όργανα που αποφασίζουν – ΕΚΑΠ- τα οποία όμως, δυστυχώς, τα διέλυσε ) ότι παύει η ιδιότητα του μέλους προσωρινά μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Πως ο Βενιζέλος προδικάζει την ενοχή χωρίς καν να δεχτεί ακρόαση και να δοθεί το δικαίωμα απολογίας στο Παπακωνσταντίνου στα κομματικά όργανα; Εκτός και αν γνώριζε ή εκτός και βιάστηκε για άλλους δικούς του λόγους....
Ο Βενιζέλος και το επιτελείο του, όσο καιρό θα είναι ακόμη Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οφείλει να καταλάβει ότι δεν είναι καθηγητής σε έδρα Πανεπιστημίου, αλλά Πρόεδρος ενός πολιτικού οργανισμού.
4. Η αλήθεια είναι ότι η ιστορία αυτή έχει προκαλέσει μια επιπρόσθετη και απόλυτα δικαιολογημένη απογοήτευση στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που βλέπει να μην έχει σχέση με όλα αυτά και παρόλα αυτά να  καλείται να απολογηθεί. Παρακολουθεί να επιδιώκουν συγκεκριμένοι κύκλοι τη διάλυσή του χώρου και το απλό μέλος της παράταξης δεν μπορεί να κάνει κάτι γιατί τόσο η ηγεσία αλλά και πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη βρίσκονται ,,αλλού,,.

Όπως και να εξελιχθεί όμως, η κατάσταση υπάρχει σε όλους εμάς η υποχρέωση να αντισταθούμε, να συνεχίσουμε τη μάχη και τον αγώνα για να μην διαλυθεί ο πολιτικός μας χώρος και να ξεκινήσουμε την πολιτική και ιδεολογική του ανασύσταση. Δυστυχώς, όπως και το 89 και πάλι με πρωταγωνιστή την ,,Αριστερά,,  ζούμε μια επίθεση με στόχο τη διάλυση του χώρου.
Τα απλά στελέχη, μέλη και φίλοι δεν έχουμε κανένα λόγο να νιώθουμε απογοητευμένοι, διότι δεν έχουμε εμείς σχέση με όλα αυτά.  Δεν χρωστάμε σε κανέναν τίποτα, όπως έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου
Πρέπει να κρατήσουμε την παράταξη όρθια.
Και ένα υστερόγραφο:
Αναμένουμε, ακόμη, από τους διευθυντές του Βήματος και του Πρώτου Θέματος να ζητήσουν δημόσια συγνώμη από την Μαργαρίτα Παπανδρέου. Καταλαβαίνουμε ότι βιαστήκατε και δεν είχατε πρόθεση αλλά παρόλα αυτά πρέπει να ζητήσετε με πρωτοσέλιδο συγνώμη και να πείτε στους αναγνώστες σας ότι ,,όχι καμία σχέση η Μαργαρίτα Παπανδρέου,, με τη λίστα Λανγκάρντ.

Aπο Protovoulia Papandreou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.