Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η διάλυση δεν έχει χρώμα Πασοκικό...(μόνο)

Ναι, η διάλυση δεν έχει χτύπησε μόνο το ΠΑΣΟΚ.
Σίγουρα, η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δέχεται το μεγαλύτερο μέρος της πίεσης, αφού σήκωσε όλο το βάρος για την προσφυγή στο ΔΝΤ και την υπογραφή των Μνημονίων. Ένα βάρος που σήκωσε για να κρατήσει τη χώρα όρθια, τον περισσότερο χρόνο μόνη της, αλλά όχι από επιλογή, όπως αφήνουν κάποιοι να εννοηθεί. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει εθνική συστράτευση, αλλά τότε ΟΛΟΙ είχαν το νου τους αλλού.
Η συζήτηση για νέο κόμμα στο χώρο της Κεντραριστεράς έχει φουντώσει από καιρό. Τα σενάρια θέλουν μάλιστα και τη ΝΔ να αποτελέσει κορμό, για αυτό το νέο κόμμα, όπου θα συμπεριλάβει και "μεγάλα" ονόματα του ΠΑΣΟΚ (λένε).
Από χθες, γινόμαστε μάρτυρες της (αυτο)διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Δεν νομίζουμε ότι μπορεί να σχολιάσει κάποιος πολιτικά, τα όσα τραγελαφικά ακούγονται από τον Καμμένο ή τους αποχωρήσαντες. Η σύσταση αυτού του κόμματος εξυπηρέτησε  τον στόχο του, αφαίρεσε την δυνατότητα αυτοδυναμίας της ΝΔ, από τον πρώτο γύρο εκλογών, ενέτεινε την ακυβερνησία. Τώρα, είναι ο καιρός το συνοθύλευμα να εξατμιστεί και τα σταγονίδια να επιστρέψουν εκεί όπου αρχικά ανήκαν. Αν την πρωτοβουλία για το νέο κόμμα λάβει ο ίδιος ο Σαμαράς, όπως διαδίδεται, και κάποιοι πιστεύουν ότι θα είναι πραγματικά "νέο" και θα έχει σχέση με το "Κέντρο", πλανώνται πλάνην οικτράν....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.