Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο αναπνευστήρας και το καλώδιο…

του Ευάγγελου Χατζημανώλη

Στην Ελλάδα η ιδιότητα ΠΡΟΔΟΤΗΣ,. ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ κτλ την προσάπτουμε εύκολα… Οπου θέλουμε και όποτε θέλουμε. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου 2010, η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή βάζει στο κάδρο των τελευταίων στόχων της, την εκμετάλλευση του Ο.Λ.Π. από Κινέζους αγοραστές.  Οι εκλογές και η μεγάλη νίκη του Γιώργου Παπανδρέου είχε σαν αποτέλεσμα η καυτή πατάτα της ολοκλήρωσης της συμφωνίας του Ο.Λ.Π. να έρθει στα χέρια του πρώην πλέον Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Σάββατο 2/10/10

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός, Γουέν Τζιαμπάο και ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά, και δίνουν τα χέρια για την 11 σημεία συνεργασίας των δύο πλευρών.  Στον χαιρετισμό του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η παρουσία του Κινέζου ομόλογού του στην Ελλάδα έχει πολλαπλή σημασία και ότι ο Πειραιάς μετατρέπεται με την παρουσία της COSCO σε κόμβο των κινεζικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή. Ελλάδα και Κίνα θα γίνουν πρωτοπόροι στην έρευνα, την τεχνογνωσία και την εκπαίδευση σε παγκόσμιο επίπεδο για την ναυσιπλοΐα τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τόνισε-τότε- ο Παπανδρέου.

Από την πλευρά του, ο Γουέν Τζιαμπάο δήλωσε, τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης για το προσωπικό και για τον εκσυγχρονισμό του σταθμού και εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο σταθμός του Πειραιά θα αποτελέσει το διαμάντι της Μεσογείου. Τα σχέδια της CΟSCO για το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασε ο πρόεδρος του ομίλου, Γουει Τζιαν Φού, τονίζοντας ότι μέχρι το 2015 ο σταθμός θα μπορεί να εξυπηρετεί 3,7 εκατομμύρια κιβώτια.
Δύο χρόνια μετά…
Κερατσίνι 2012… Η ανεργία στην Β Πειραιά έχει φτάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά. Οι συνοικίες Κερατσίνι, Πέραμα, Νίκαια, Κορυδαλλός αιμορραγούν με την νεολαία να μην μπορεί να βρει διέξοδο…
Η μοναδική ανάσα είναι η ζώνη της COSCO… Από το λιμάνι του Κερατσινίου μέχρι και το Πέραμα μια μεγάλη ναυπηγοεμπορική μονάδα έχει εγκατασταθεί με στόχο την εξάπλωση της. Δεν είναι λίγες οι οικογένειες που ζουν από την κινέζικοι εταιρεία…
Μια κοιτίδα εργασίας και αξιοπρέπειας υπάρχει σε αυτή την ταλαιπωρημένη Περιφέρεια. Το μεροκάματο βγαίνει δύσκολα, αλλά μέσα σε ανθρώπινες συνθήκες. Η εξάπλωση της COSCO θα είναι ευχής έργον στις μέρες μας. Η κινέζικη αγορά είναι μια από τις πιο δυνατές στις ημέρες της αστάθειας του Euro. Πάνω από 4 εκ. κιβώτια εξυπηρετεί η μονάδα του Κερατσινίου-Περάματος.
Με συνεργασία που θα μπορέσει να φέρει ακόμα περισσότερες επενδύσεις στην χώρα μας. Είναι μια αλήθεια που δεν θέλουν ή δεν συμφέρει να πουν τα κόμματα που λαϊκίζουν.
Μόνο με τέτοιες επενδύσεις μπορούμε να πάρουμε ανάσα…
Μην τραβάμε το καλώδιο από τον αναπνευστήρα

Ο Ευάγγελος Χατζημανώλης είναι δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά με το ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.