Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ο ΞΥΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑNTΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ


Από το προσωπικό ιστολόγιο του Σωκράτη Ξυνίδη

ΛΑΘΟΣ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ. ΜΙΛΗΣΕ ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ;

Εντυπωσιάζει πραγματικά η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τους εκπροσώπους πολυεθνικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Καλά το έκανε, αρκεί να τους τόνισε και την αναγκαιότητα να σέβονται τους νόμους του κράτους μας, όπως τους νόμους για την τήρηση των κανόνων του ανταγωνισμού, την τήρηση των αγορανομικών διατάξεων, την τήρηση των πολεοδομικών διατάξεων, την τήρηση των περιβαλλοντικών διατάξεων, την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.
Γιατί οι ξένοι όμιλοι στην Ελλάδα ξέρουν να κουνούν το χέρι στην, πράγματι παραπαίουσα, ελληνική Πολιτεία, αλλά αποδεικνύονται, πολλοί από αυτούς, πρωταθλητές σε πολλούς τομείς στην παραβατικότητα. Αν επιδείκνυαν αυτού του επιπέδου την παραβατικότητα στη χώρα τους, μάλλον αρκετά διευθυντικά στελέχη τους θα βρισκόταν στη φυλακή ή με βαρύτατα πρόστιμα οι εταιρείες τους.
Όμως η σημειολογία να καλείς πρώτα τις ξένες πολυεθνικές, χωρίς πριν να καλέσεις τις ελληνικές εταιρείες και ελληνικές πολυεθνικές (ναι υπάρχουν και τέτοιες) που εξακολουθούν να επιμένουν ελληνικά, που κατακτούν αγορές ξανά παντού, που επενδύουν σε περιβάλλον πλήρους οικονομικής και πολιτικής αστάθειας, που έχουν να παίρνουν ένα κάρο χρήματα εξαιτίας της ασυνέπειας της ελληνικής Πολιτείας, είναι αν μη τι άλλο λάθος σημειολογία απέναντι στις εταιρείες και τους ανθρώπους πάνω στους οποίους υποτίθεται ότι πρέπει να στηριχθούμε για να χτίσουμε την νέα εθνική οικονομία, που θα στηρίζεται στον ιδιωτικό τομέα και όχι στο κράτος.
Μίλησε άραγε το υποσυνείδητο για το πως βλέπουν να επανοικοδομείται η οικονομία της χώρας;

http://xinidis.blogspot.gr/?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.