Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

O Ανδρέας της ...σιωπής και της ΡΙΚΣΣΥ(Σ)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρθηκε στη διαγραφή του από το κόμμα σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ με την Ελλη Στάη, όπου μίλησε για τη διακοπή μιας πορείας είκοσι και πλέον ετών στο ΠΑΣΟΚ,  με συμμετοχή τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές και τα λάθη. Ενώ, δικαιολόγησε την νέα πολιτική κίνηση, ΡΙΚΣΣΥ, ότι έχει στόχο τη δημιουργία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Υποστήριξε ότι παρόλο που περίμενε ότι θα διαγραφεί (! γιατί άραγε), η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου τον στεναχώρησε, καθώς «η αύξηση της φωνής της κεντροαριστεράς δεν γίνεται με διαγραφές, αλλά με σύμπλευση με την κοινωνία και τους πολίτες» και κατηγόρησε τον Βενιζέλο ότι οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε αποσυσπείρωση, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν έχει πλέον στρατηγική και, συνεπώς, δεν μπορεί να απευθύνεται στον κόσμο.

Επίσης, ο Ανδρέας Λοβέρδος αποκάλυψε ότι η απόφασή του να μην διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ελήφθη γιατί δεν ήθελε να διαιρέσει το κόμμα σε μια κρίσιμη για τη χώρα στιγμή και δεν το έκανε ούτε τώρα γιατί δεν μπορούσε να θέσει θέμα ηγεσίας, εκλογής νέου αρχηγού σε ένα κόμμα που ανέδειξε αρχηγό, λίγους μήνες νωρίτερα.

Με άλλα λόγια, το πρώην πρωτοκλασσάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σιώπησε όλο αυτό τον καιρό για το καλό του κόμματος και της σταθερότητας της χώρας, παρότι σε άλλες εποχές, επί Παπανδρέου, σε πολύ δύσκολες στιγμές για την κυβέρνηση, ήταν λαλίστατος και εξέφραζε την "αιρετική" άποψή του.
Ενώ, με τη δημιουργία του ...ΡΙΚΣΣΥ είχε την υποψία ότι θα διαγραφεί, αλλά τον στεναχώρησε ως γεγονός, αφού η αύξηση της δύναμης της κεντροαριστεράς δεν προχωρά με διαγραφές, αλλά προφανώς, με κόμματα ή ρεύματα μέσα στα κόμματα.
Πόσο ποιο αλαζόνα μπορεί να κάνει η εξουσία κάποιον... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.