Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

To ΠΑΣΟΚ προαναγγέλει εκστρατεία «εθνικής ανάκαμψης»

 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, στην οποία συζητήθηκαν και προετοιμάστηκαν οι άμεσες πολιτικές πρωτοβουλίες του Κινήματος, οι οποίες αναμένονται για αμέσως μετά τις γιορτές, με στόχο την βελτίωση του οικονομικού κλίματος και την «εθνική ανάκαμψη» - όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη της Ιπποκράτους.
Στη σύσκεψη μετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος βρίσκεται, αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη από όπου προετοιμάζει κατά τις πληροφορίες τη σύνταξη βασικών προσυνεδριακών κειμένων 
.
Έτσι, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό του Κινήματος, θα προωθηθούν στο Κοινοβούλιο προτάσεις νόμων και τροπολογίες με κοινό παρονομαστή την υποστήριξη της ανάπτυξης και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο θα θέσει σε δημόσιο διάλογο τόσο με τους κοινωνικούς φορείς, όσο και στο εσωτερικό του κόμματος κατά την προσυνεδριακή περίοδο.

Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει καλύτερος πολιτικός συντονισμός με την αξιοποίηση όλων την μελών της κυβέρνησης, αλλά και των γενικών γραμματέων που έχουν υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ, ιδίως στα παραγωγικά υπουργεία .

Επίσης, στα θεσμικά, θα δοθεί έμφαση τόσο στην πρωτοβουλία κατά της ρατσιστικής βίας και στην αντιμετώπιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής και όσο και στην ετοιμασία των προτάσεων για την αναθεώρηση του Συντάγματος. 

Ακόμα στο μέτωπο των εσωκομματικών διεργασιών, το ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει να ξεκινήσει από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, μπαράζ προσυνεδριακών διαδικασιών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απόφαση του Βενιζέλου να ενισχύσει το προφίλ του στο εξωτερικό. Έτσι προκειμένου να προωθήσει τα ελληνικά συμφερόντα θα ξεκινήσει από το Βερολίνο σειρά επισκέψεων στο εξωτερικό.
Σημειώνουμε ότι πριν από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα συνάντηση των Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Νότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.