Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

O Βενιζέλος θέλει συντονισμό ευρωπαίων σοσιαλιστών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος από τη Ρώμη μίλησε για την ανάγκη συντονισμού των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών με στόχο την έξοδο από την κρίση

"Έχει σαφώς μεγάλη σημασία να αντιληφθούμε, εμείς οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, ότι έχουμε πολιτική και ηθική υποχρέωση να προτείνουμε μια διέξοδο από την κρίση, που λαμβάνει υπόψη την δημοσιονομική πειθαρχία και την χρηματοοικονομική διάσταση, αλλά, πρωτίστως, την ανθρώπινη διάσταση. Έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με αγορές, αλλά με κοινωνίες, με ανθρώπους, με ανέργους..."

Επειδή προφανώς, είναι απασχολημένος με την ανασύσταση και το συνέδριο του κόμματος, θα του διέφυγε ότι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και προκάτοχός του στο κόμμα, ο πρώην πρωθυπουργός, που πάλεψε για να αποφύγει η Ελλάδα την χρεοκοπία, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καταθέσει προτάσεις για την έξοδο από την κρίση, ήδη από το 2010.

Στις 2/12/2010  κάνοντας ένα αιχμηρό λογοπαίγνιο με τη λέξη "PIGS" (γουρούνια), από τα αρχικά των "προβληματικών χωρών" Πορτογαλίας, Ιρλανδίας, Ελλάδας και Ισπανίας, ο Γιώργος Παπανδρέου, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, καυτηρίασε τις πολιτικές των Συντηρητικών και υπεραμύνθηκε της κοινωνικής δικαιοσύνης.
"Είμαι υπερήφανοs που ανήκω στα PIGS, στην ομάδα αυτών των χωρών" σημείωσε ο έλληνας πρωθυπουργός.

"I belong to a group called the PIGS. I dont Know if I look like, but I am also one of the pigs and I am proud to be one of the pigs" είπε αποσπώντας το χειροκρότημα του ακροατηρίου. Συνεχίζοντας ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι είναι πιστεύει στους Ελληνες και στην Ελλάδα ότι και να λένε.

«Οι Σοσιαλιστές προτείνουν νέα αποτελεσματικά εργαλεία για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης», υπογράμμισε ο Γ. Παπανδρέου, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αναφέρθηκε στην πρόταση για φορολογία των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, η οποία ανήκει στον ίδιο και υιοθετήθηκε από το ευρωκοινοβούλιο, αλλά και στα ευρωομόλογα τα οποία μπορούν όχι μόνον να εξυπηρετήσουν δανειακές ανάγκες αλλά να αναδειχθούν και σε αναπτυξιακούς μοχλούς.

«Η απάντησή μας στην πολιτική λιτότητας των Συντηρητικών», τόνισε, «είναι υπεύθυνη δημοκρατία, υπεύθυνη πολιτική ισότητας, υπεύθυνη πολιτική για το περιβάλλον». Ο Παπανδρέου στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη διαφύλαξης του κοινωνικού κράτους και υπεραμύνθηκε της κοινωνικής δικαιοσύνης, λέγοντας ότι «το να διασώζουμε τις τράπεζες εις βάρος των φτωχότερων πολιτών δεν είναι μόνον οικονομικά μη βιώσιμο, είναι κοινωνικά και ηθικά απαράδεκτο».

Τεράστια επιτυχία της αντιρατσιστικής διαμαρτυρίας, όλοι....πλην ...Ν.Δ


Η μεγάλη εμπλοκή του ΠΑΣΟΚ στην πορεία διαμαρτυρίας του Σαββάτου  ενάντια στο ρατσισμό μπλόκαρε το ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να μην κάνει καμία κινητοποίηση. Καθώς όμως το ρεύμα που δημιουργήθηκε υπέρ της πορείας ήταν ισχυρό και ο προβληματισμός για τη σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ πλήθαιναν, ο Δ. Παπαδημούλης πήρε την πρωτοβουλία, μέσω twitter, παρόλο που δέχθηκε κριτική ότι σύρθηκε πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Παπαδημούλης έστειλε τα παρακάτω tweets και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συντάχθηκε στο αντιφασιστικό μέτωπο μαζί με όλα τα άλλα δημοκρατικά κόμματα (πλην της ΝΔ), ακόμα και την τελευταία στιγμή:

"@papadimoulis
Μαζί για την Δημοκρατία,ενάντια στον Ρατσισμό. Αύριο στις 3μμ στο Σύνταγμα, ενωτικά, μαχητικά, ειρηνικά και προφανώς χωρίς κομματικά καπέλα.

@papadimoulis
Η πορεία οργανώνεται απο το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικο Κίνημα και στηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Αντιφασιστικό μέτωπο, η ιστορία διδάσκει!"


Τελικά, η σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα φαινόμενα ρατσισμού, αντισημιτισμού και νεοναζισμού που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM) σε "μια μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη για την δημοκρατία", με αφετηρία το Σύνταγμα και προορισμό την Ακρόπολη, είχε μεγάλη ανταπόκριση με χιλιάδες πολίτες να ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού.
Το μείγμα των πολιτών αποτελούσαν Έλληνες και αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων μετανάστες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, μέλη αντιρατσιστικών φόρουμ ευρωπαϊκών χωρών, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, λίγο μετά τις 3 μετά το μεσημέρι για "να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύει στην Ελλάδα και την Ευρώπη"».
"Η πείνα και η ανάγκη δεν έχουν ούτε εθνικότητα, ούτε διαβατήριο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις που προσπαθούν να ρίξουν όλα τα βάρη της χώρας στους μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο, ψευδές και αθεμελίωτο", δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που συμμετείχε στην πορεία.
Η πορεία έφτασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου και ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Τέτοιες κινήσεις ενωτικές που συσπειρώνουν την κοινωνία συμβάλουν ουσιαστικά στην αποδυνάμωση του φαινομένου. Η μη συμμετοχή της Ν.Δ δεν μας εκπλήσσει, αφού η Χρυσή Αυγή και οι διάφοροι δορυφόροι που κινούνται στο χώρο της Ακροδεξιάς αποτελούν κομμάτι της...


Τι μου θύμισες τώρα!



«Ξέρετε ποιον χάσαμε ρε παιδιά;» ρωτά ιντερνετικός φίλος! «Τον Μίκη Θεοδωράκη. Που είναι οι ,,σπίθες,, της διετίας, οι παρεμβάσεις με άρθρα, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα…..;»* 

Νομίζω πως υπάρχει απάντηση. Και αυτή βρίσκεται στη συγχαρητήρια κάρτα, που έστειλε στον Σαμαρά για την εκλογή του στην αρχηγία της ΝΔ. «Αγαπητέ μου Αντώνη», έγραφε στις 30.11.2009,  «πανηγυρίζω κι εγώ μαζί σου τη θριαμβευτική σου νίκη που διανοίγει μια νέα προοπτική για την Ελλάδα μας! Με αγάπη δικός σου Μίκης». Ο βήχας, ο έρωτας αλλά και η εμπάθεια δεν κρύβονται. Τι περιμένατε δηλαδή να πει σήμερα ο Μίκης, όταν με την άνοδο του Αντώνη στην πρωθυπουργία, έληξε και το καθεστώς κατοχής; Ως αντίσταση στις κατοχικές δυνάμεις δεν δημιουργήθηκαν οι σπίθες; Έληξε πλέον μαζί με το καθεστώς κατοχής και ο ρόλος τους! Απλά πράγματα! Άλλωστε τι άλλο έχει να πει, όταν με την άνοδο του δικού του Αντώνη στην πρωθυπουργία, ανοίχτηκαν πλέον διάπλατα οι υπερήφανες προοπτικές για τη χώρα; Τι έχει να πει, όταν επιτέλους βρέθηκε άλλος ένας καταλληλότερος, που θα μας κάνει «υπερήφανους» ως έθνος! Λίγο είναι; (Γ.Π.)


ΑΠΟ: ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ επωνύμως! http://eponima.blogspot.de/2012/12/blog-post_15.html

* Αναφέρετε σε σχόλιο του χρήστη Protovoulia Papandreou: "Ξέρετε ποιον χάσαμε ρε παιδιά; Τον Μίκη Θεοδωράκη. Που είναι οι ,,σπίθες,, της διετίας, οι παρεμβάσεις με άρθρα, οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, οι συναυλίες σε ολόκληρη την Ελλάδα…..Ναι ο Μίκης Θεοδωράκης, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι το πρόβλημά του ήταν το όνομα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ….Στον Ανδρέα φόρτωνε ότι ήταν 17 Νοέμβρη, στο Γιώργο ξεκίνησε την επανάστασή του……"

Αλλάζει όλος ο μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη!!!!


Του Δημήτρη Κούρου
Σημαντικές αλλαγές στον οργανωτικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, καταγράφονται εν όψει του συνεδρίου του κόμματος.

Ανακοινώθηκαν ήδη οι υπεύθυνοι συντονισμού των προσυνεδριακών διαδικασιών στην Α' και Β' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ στελέχη του κόμματος εξορμούν σε όλη την περιφέρεια, προκειμένου να ενισχύσουν τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανωτικές Επιτροπές Συνεδρίου.

Υπεύθυνος συντονισμού των προσυνεδριακών διαδικασιών στην Α' Θεσσαλονίκης ορίστηκε ο πρώην βουλευτής Σερρων, Μιχάλης Τζελέπης, που αντικαθιστά την πρώην βουλευτή, Σούλα Μερεντίτη. Αντιστοίχως στη Β' Θεσσαλονίκης υπεύθυνος είναι ο Γιώργος Πινακίδης, μέλος του απερχόμενου Εθνικού Συμβουλίου, που αντικαθιστά τον πρώην βουλευτή, Δημήτρη Παπουτσή.

Επίσης, συγκροτείται γραμματεία της ΝΟΕΣ Α' Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής το Χρόνη Μακρίδη.

Σε ό,τι αφορά τις εξορμήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, αύριο υπάρχει η συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Ημαθίας, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιάννη Μαγκριώτη, ενώ την Κυριακή υπάρχει η συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Κιλκίς, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, της ΝΟΕΣ Ροδόπης, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιώργο Ντόλιο και της Ξάνθης, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Δημήτρη Παπουτσή.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης του κόμματος και επαναπροσέγγισης της βάσης, η οποία έχει αποστασιοποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό.

Στόχος είναι το συντακτικό 9ο συνέδριο του κινήματος να έχει ικανό αριθμό συμμετεχόντων, ώστε να δείξει νέα δυναμική και να αντιστρέψει τη σημερινή άσχημη (τουλάχιστον δημοσκοπικά) εικόνα του ΠΑΣΟΚ, που καταγράφει συνεχώς απώλειες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της κ. Σούλας Μερεντίτη, που κατατάσσεται στο λεγόμενο «εκσυγχρονιστικό» ή «σημιτικό» μπλοκ, η οποία δήλωσε ότι δεν την εκφράζει πλέον ο κ. Βενιζέλος και υποστήριξε την κίνηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης έλεγαν πως η... μετατόπιση της κ. Μερεντίτη δε σημαίνει και μετατόπιση των σημιτικών ή εκσυγχρονιστών στο νέο πολιτικό σχηματισμό του κ. Λοβέρδου, ενώ δήλωναν αισιόδοξοι για την κινητοποίηση της βάσης εν όψει συνεδρίου.

Πηγή: Voria.gr

Τσίπρας: ο Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης, αλλά ο Ηρώδης


O Αλέξης Τσίπρας στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μετά την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστήριξε ότι «Κάθε μέρα που περνάει είμαστε πιο έτοιμοι και πιο ώριμοι να αναλάβουμε την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου».

Προφανώς, ενθαρρυμένος από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, άσκησε σκληρή κριτική προς τη «δοσο-εξαρτημένη συγκυβέρνηση», όπως χαρακτήρισε την κυβέρνηση, με αφορμή τους «πανηγυρισμούς» για την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, ενώ επίσης μίλησε για «αποτυχία» της επαναγοράς ομολόγων.
«Η δανειακή δόση δεν σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την συγκυβέρνηση Σαμαρά», είπε και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση χωρίς ίχνος σοβαρότητας πανηγυρίζει γιατί κέρδισε η ίδια λίγο ακόμα δανεικό χρόνο, γιατί θα κάνει πρωτοχρονιά ως κυβέρνηση».

Ο Τσίπρας «επιτέθηκε» και στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ο Άγιος Βασίλης της ανάπτυξης, όπως θέλει να εμφανίζεται, αλλά ο Ηρώδης της μέσης ελληνικής οικογένειας».

Ενώ, προέβλεψε ότι στο τέλος του επόμενου Μαρτίου, ένα μόνο δίλημμα θα υπάρχει: «Ή θα καταρρεύσει ο λαός και ο τόπος ή θα φύγει η συγκυβέρνηση της κατάρρευσης» και υπογράμμισε ότι το 2013 «θα είναι η χρονιά της μεγάλης ανατροπής, με την κυβέρνηση του λαού, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στην εξουσία».

Δεν μας αφορά αν ο Τσίπρας θεωρεί τον Σαμαρά Άγιο Βασίλη ή Ηρώδη, ή αν επιθυμεί να οδηγήσει ο ίδιος, αυτοδιαχειριζόμενο έλκηθρο σε ελεύθερη πορεία, ως Ρούντολφ.
Αυτό που μας προβληματίζει είναι τα αυξανόμενα μηνύματα που προαναγγέλλουν εκλογές μέσα στο επόμενο (σύντομο) χρονικό διάστημα. Όποια κι αν είναι η αναζήτηση επαναπροσδιορισμού μιας πολιτικής-ιδεολογικής  ταυτότητας, σχηματισμού νέων κομμάτων, όσο κι αν διαφωνούμε με μέτρα και πολιτικές της κυβέρνησης Σαμαρά, αναρωτιόμαστε είναι δυνατόν να κάνει βήματα όποιας ανάκαμψης η ελληνική οικονομία, αν το σύστημα καταφεύγει σε συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις;
Ας καταλήξουν, επιτέλους, σε μια μίνιμουμ συμφωνία πολιτική κι ας την ακολουθήσουν.  

Κι εγώ ξέρεις, είμαι ο Μπαράκ Ομπάμα


O Ανδρέας Λοβέρδος βρέθηκε στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής αποστολής και σύμφωνα με πληροφορίες είχε ένα αστείο διάλογο είχε  με οδηγό ταξί.

Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό στα  «Τα Νέα», ο  Λοβέρδος μπήκε σε ένα ταξί και ο έγχρωμος οδηγός μόλις πληροφορήθηκε ότι είναι Έλληνας, άρχισε να του εκθειάζει τον πρώην πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου.

Έτσι, ο Λοβέρδος είπε σε κάποια στιγμή στον οδηγό ταξί πως ήταν και ο ίδιος υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, αλλά η απάντηση που έλαβε τον άφησε άφωνο:
«Ναι; Κι εγώ ξέρεις, είμαι ο Μπαράκ Ομπάμα».

Ποιος είπε ότι οι Αμερικανοί οδηγοί ταξί ΔΕΝ είναι πληροφορημένοι και ΔΕΝ διαθέτουν ένστικτο;
Αν δε μάθαινε ότι προαλείφεται και για αρχηγός κόμματος, φοβάμαι ότι ο πρώην υπουργός θα συνέχιζε με τα πόδια....


Καμίνης: είμαστε όμηροι 100 συνδικαλιστών τραμπούκων

O δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ ΟΤΑ. δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ «Είμαστε όμηροι μίας δράκας ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να επιβάλουν με το έτσι θέλω τις απόψεις τους» 

Όπως είπε, αυτή η ιστορία με τους τραμπουκισμούς, τους προπηλακισμούς, τις καταλήψεις σε όλη τη χώρα πρέπει να τελειώνει και αναρωτήθηκε «έτσι θα πάμε μπροστά επειδή διαφωνεί ο κ. Μπαλασόπουλος;... Που είναι η αλληλεγγύη των εργαζόμενων απέναντι στους απολυμένους του ιδιωτικού τομέα;».

Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά «είμαστε όμηροι 100 συνδικαλιστών τραμπούκων».

Ο δήμαρχος Αθηναίων ξεκαθάρισε ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ,Αντώνης Μανιτάκης έχει δεσμευθεί ότι θα γίνουν μετακινήσεις των υπαλλήλων του Δήμου που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα σε άλλες υπηρεσίες και όχι απολύσεις.

Εμείς θα θέλαμε να σχολιάσουμε ότι αλληλεγγύη πρέπει να υπάρχει απέναντι σε ΚΑΘΕ εργαζόμενο, είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα. Και φυσικά, οι τραμπουκισμοί και οι προπηλακισμοί πρέπει να τελειώνουν, απ όπου κι αν προέρχονται.... Αυτοί οι τραμπουκισμοί οδήγησαν τη χώρα ένα χρόνο πίσω στις μεταρρυθμίσεις και δεν  γνωρίζουμε ακόμα πόσο αυτό θα μας κοστίσει...

Πηγή ΣΚΑΙ.gr

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

περί τρομοκρατών...

Σαμαράς: Τρομοκρατούν επειδή χάνουν τα προνόμιά τους

"Σκληρό μήνυμα" στους συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ έστειλε από τις Βρυξέλλες ο Αντώνης Σαμαράς κατα τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, όπου όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις στελεχών της, δεν έκρυψε τη δυσφορία του : «Οι προνομιούχοι τρομοκρατούν γιατί χάνουν τα προνόμιά τους. Και να είναι σίγουροι ότι θα τα χάσουν. Εμείς προχωράμε», παραπέμποντας μάλιστα και σε μία ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου: «Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες».
Η αντίδραση ήρθε από τον Στάθη Παναγούλη, ο οποίος ξεχνώντας τη στάση του κόμματός που υπέθαλψε και ενίσχυσε τραμπούκικες συμπεριφορές, σχολίασε ότι ο πρωθυπουργός έχει πλήρη άγνοια  για την νεότερη πολιτική ιστορία του τόπου μας, όπως αποδείχθηκε από τις δηλώσεις του εναντίον των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ο Παναγούλης υπενθύμισε ότι ο «Γέρος της Δημοκρατίας» είχε χρησιμοποιήσει εκείνη τη φράση για το «παρακράτος» της τότε δεξιάς, της ΕΡΕ, το 1961 και όχι κατά των εργαζομένων.
«Σήμερα η νεοδεξιά του Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους με την ΕΡΕ του 1961 και το παρακράτος της. Ας μην ξεχνάμε και την δολοφονία του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο ανιστόρητος Αντώνης Σαμαράς στρέφεται με την παραπάνω φράση εναντίον της παράταξής του, εναντίον της δικής του δεξιάς», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Κάποιου είδους ιός μετάλλαξης έχει χτυπήσει εκεί στη Δεξιά και τις συνιστώσες της!
Ο Σαμαράς βέβαια, κάτι παρόμοιο δεν είπε ποτέ κατά την περίοδο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, όταν το κύμα τρομοκρατίας από "στρατευμένους αγανακτισμένους" εναντίον βουλευτών και στελεχών του, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου είχε ξεπεράσει κάθε όριο.


 

Φαήλος: να ανοίξουμε προς την Χ.Α και τους ΑΝΕΛ!!!!

Όταν λέγαμε ότι ο λύκος και προβιά προβάτου να φορέσει δεν αλλάζει.....
Όταν λέγαμε ότι η Χρυσή Αυγή και η ΝΔ αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία μας θεωρούσαν υπερβολικούς.
Ο γνωστός συνεργάτης του Σαμαρά όμως, ο Φαήλος Κρανιδιώτης το παραδέχεται ευθαρσώς σε άρθρο του στην εφημεριδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με τίτλο "Ηρθε η ώρα να ενώσουμε τη βάση της παράταξης!".
Ανάμεσα στα άλλα ο Κρανιδιώτης υποστηρίζει ότι τα κόμματα δεν γίνονται από τσαντίλα ή πίκα.

"Δεν μπορείς να στηρίξεις τη δημιουργία και την εξέλιξη ενός πολιτικού οργανισμού, χωρίς ιδεολογία, χωρίς ρίζες στην Ιστορία και στη λαϊκή συνείδηση. Χωρίς σχέδιο, σοβαρότητα και κυρίως χωρίς ταυτότητα.
 ------ η βάση των ΑΝ.ΕΛ. όπως και της Χρυσής Αυγής είναι κυρίως δικοί μας άνθρωποι. Τσαντισμένοι κεντρώοι, δεξιοί, που απηύδησαν από την παρακμή και τη φτωχοποίηση, που δεν δέχτηκαν την υποτιθέμενη real politik της Ν.Δ. απέναντι στο Μνημόνιο. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, που θέλουν δυναμικότερη στάση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, στα εθνικά θέματα.  --------
Είναι λοιπόν καιρός για άνοιγμα προς τη βάση των ΑΝ.ΕΛ. και της Χρυσής Αυγής, χωρίς προσβολές ή συγκρουσιακά συνθήματα αλλά με πρακτικές πολιτικές: καταπολέμηση λαθρομετανάστευσης κι εγκληματικότητας, στιβαρή εξωτερική πολιτική, αποκατάσταση της αμυντικής μας ισχύς, όχι μόνο σε υλικό αλλά και με αξιοπρεπείς αποδοχές του προσωπικού, γερό χτύπημα της ανεργίας με άμεση εκκίνηση των μεγάλων έργων, επανελλήνιση της Παιδείας.
Στον χρόνο που κέρδισε η πατρίδα με τόσο πολιτικό και κυρίως κοινωνικό κόστος, ας ανασυγκροτήσουμε και την παράταξη, ενώνοντας πρώτα τη βάση της με την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων των λαϊκών ανθρώπων. Αλλωστε αυτοί είναι το πραγματικό κόμμα".

Είχαμε προβλέψει σε προηγούμενο άρθρο μας (H Ν.Δ στριμώχνεται από τη Χρυσή Αυγή) ότι ο Σαμαράς θα πιεστεί -οχι οτι δεν το θέλει κιόλας- να υιοθετήσει ακόμα πιο συντηρητική και σκληρή στάση απέναντι στο μεταναστευτικό, την εγκληματικότητα και την διαφθορά, τους τομείς που "ανεβάζουν την Χ.Α.
Αν τώρα καταφέρει να προσχωρήσει στο κόμμα του-που μπορει να μην είναι κατ ανάγκη και η ΝΔ- μέρος της Χ.Α, θα είναι μεγάλη επιτυχία, σε ότι θα αφορά την αύξηση της δύναμης του στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές γινουν.

Και η Μερεντίτη κατά Βενιζέλου...

«Δεν με εκφράζει πια ο Βενιζέλος»  υποστήριξε σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις (στο σταθμό Λέσχη 97,6) το πρωί της Πέμπτης, η πρώην βουλευτής Τρικάλων, αλλά στενή συνεργατης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ... Η Μερεντίτη υπήρξε για όσους θυμούνται, εκ των βασικών υποστηρικτών του Βενιζέλου το 2007 αλλά και από τους "μόνιμους" επικριτές του Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργία του.
Μιλώντας στην εκπομπή της δημοσιογράφου Ευαγγελίας Σωτηρίου η Σούλα Μερεντίτη εκδήλωσε την απογοήτευσή της για τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ!...
«Εγώ από έναν ηγέτη θέλω να στέκεται ψηλά και να πορεύεται με αξιοπρέπεια» τόνισε η Μερεντίτη γιια να παραδεχθεί ότι «ωστόσο μέχρι τώρα έχει αποτύχει να κρατήσει το κόμμα σε επίπεδα που θα έπρεπε και τα ποσοστά μας μειώνονται συνεχώς».
«Εγώ κατανοώ ότι ο άνθρωπος ενοχλείται ή έχει πικρίες» σχολίασε τις δηλώσεις Βενιζέλου από τις Σέρρες (ότι δεν προέρχεται από τζάκι και εξέφρασε την άποψη ότι «δυστυχώς φαίνεται να μην μπορεί ο Βενιζέλος να ξαναχτίσει το ΠΑΣΟΚ».

Ωστόσο, το ενδιαφέρον μας πρέπει να το εστιάσουμε στο σχολιασμό της για τις κινήσεις τύπου Λοβέρδου, που γίνονται ευρύτερα στην κεντροαριστερά,  τις οποίες χαρακτήρισε ως «προσπάθειες διεξόδου από το αδιέξοδο».
Για τη θητεία της στη Βουλή είπε πως ήταν για εκείνη «υψίστη τιμή και τα χρήματα είναι καλά. Δεν μπορώ να ακούω από κάποιους βουλευτές σήμερα ότι δεν πληρώνονται καλά!... Έλεος».
Όσο γιατί κατέρρευσε η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η οποία προέκυψε από τις εκλογές του 2009;… «Επικράτησε λαϊκισμός» είπε και δεν εφαρμόσαμε τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες ψηφίσαμε».
Να αναρωτηθούμε τώρα εμείς, γιατί άραγε; Ποιοί έχουν την ευθύνη για αυτό;

Όλα έχουν έχουν ένα όριο...

Όλα έχουν ένα όριο...
Ο Καμμένος μέσα στην αναταραχή από τη διάλυση του κόμματός του έβγαλε ανακοίνωσή όπου υποστηρίζει:

"...Εμείς λοιπόν οι 18 βουλευτές του τέταρτου κόμματος στη βουλή που ξεκινήσαμε μαζί, μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες μέσα από το διαδίκτυο, του κινήματος που δεν έχει ούτε χρηματοδότες, ούτε αφεντικά, ούτε σπόνσορες, του κινήματος που αγκαλιάζει τους δημοκρατικούς Έλληνες που προέρχονται από την κεντροδεξιά που πιστεύει όμως στην Ευρώπη των εθνών-λαών και όχι στην ομοσπονδιακή Ευρώπη των Γερμανών πιστωτών , από τους Έλληνες που τον εαυτό τους τον προσδιορίζουν στο κέντρο, στο κέντρο που διέλυσαν οι ίδιες δυνάμεις πριν την μεταπολίτευση αλλά και πριν τη Χούντα, στους Έλληνες που πίστεψαν στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και όχι στον κ. Σημίτη και στα swaps και στη λογική του Πάγκαλου και των Ιμίων, στους Έλληνες που πιστεύουν στον πατριωτισμό και ανήκουν στον χώρο της Αριστεράς, δηλαδή σε όλους τους δημοκρατικούς Έλληνες. Σε ένα κίνημα το οποίο δεν θα αποκτήσει ούτε σπόνσορες, σε ένα κίνημα που δεν θα αποκτήσει ούτε αφεντικά, σε ένα κίνημα που υπηρετεί μόνο την Ελλάδα.
Τους απαντάμε λοιπόν ότι η ελληνική απάντηση στην αποστασία είναι μία: Ανένδοτος αγώνας...."

Πέρα από την όποια διασκεδαστική πλευρά της κατάστασης,πρέπει να φωνάξουμε:
Λοιπόν ΑΡΚΕΤΑ!
Δεν σας επιτρέπουμε να χρησιμοποιείτε τα συνθήματα για τα οποία μάτωσαν οι αγωνιστές της παράταξης μας!

Για καιρό ανεχτήκαμε να κατηγορείτε και να διασύρετε τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, Γιώργο Παπανδρέου με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς, τσολάκογλου, δοσίλογο κλπ...
Να δημιουργείτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας....

Για καιρό σας αφήσαμε να λυμαίνεστε το χώρο του Δημοκρατικού Κέντρου.

Το σύστημα σας εξέθρεψε για να αποδομήσετε την εικόνα του Γιώργου Παπανδρέου.
Δεν είστε περισσότερο πατριώτες από κανένα.
Το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου μάτωσε για να μείνει η Ελλάδα όρθια γνωρίζοντας εκ των προτέρων το τίμημα! Τι πιο πατριωτικό;

Φτάνει πια! Σταματήστε να μολύνετε τα σύμβολα της Δημοκρατικής Παράταξης.
Αποστασία ήταν όταν το Κατεστημένο "έριξε" τον πρωθυπουργό του 53%, Γεώργιο Παπανδρέου.
Ανένδοτο αγώνα έδωσε ο Γεώργιος Παπανδρέου με τον ελληνικό λαό για την καθιέρωση της δημοκρατίας στη χώρα.
Αποστασία ήταν όταν το Κατεστημένο "έριξε" τον πρωθυπουργό του 44%, Γιώργο Παπανδρέου.
Ανένδοτο αγώνα έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου για να επιτύχει την επιβίωση της Ελλάδας, μέσα σε ένα εχθρικό και συντηρητικό ευρωπαϊκό περιβάλλον για να μπορείτε εσείς να δημιουργείτε κόμματα μέσω facebook.
Δεν είναι Αποστασία το "ξεκατίνιασμά" σας στα τηλεπαράθυρα...
Δεν είναι Ανένδοτος Αγώνας η προσπάθειά σας να μείνετε στη δημοσιότητα και στον προθάλαμο της εξουσίας... Όλα έχουν ένα όριο.....

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Ηρθε το... ευρώ

Η μεγάλη χαρά και η αισιοδοξία που εξέπεμπε σήμερα ο πρωθυπουργός, μας θύμισε εκείνη την παλιά ελληνική ταινία..."καλώς ήρθε το δολάριο " ή κάπως έτσι, όπου όλοι περίμεναν τον αμερικανικό στόλο να ξελασπώσουν.

«Σήμερα τελειώνουν οι φήμες, οι πιέσεις οι εκβιασμοί για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο Σαμαράς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Έδειχνε πολύ συγκινημένος γιατί «σήμερα η Ελλάδα κερδίζει την μεγάλη ευκαιρία να σταθεί στα πόδια της και να βγει από την κρίση όρθια και όχι γονατισμένη, ισχυρότερη και όχι απομονωμένη», υπογραμμίζοντας ότι «τα χρήματα που εκταμιεύονται για την Ελλάδα αποκτούν μία δικαίωση, για την πολιτική τριών κομμάτων που πίστεψαν στην αναγέννηση της χώρας και όχι στην καταστροφή της».

Ο Σαμαράς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κ. κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, αλλά και τους βουλευτές τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα τρία κόμματα έδωσαν μαζί τις μάχες και τις κέρδισαν μαζί».

Σύμφωνα με τον Σαμαρά η σημερινή ημέρα «είναι μία αφετηρία για τους Έλληνες να αισιοδοξούν», γιατί όπως εξήγησε, «μέσα στους επόμενους μήνες η Ελλάδα θα λάβει 52,5 δισ. ευρώ και από αυτά τα 40 δισ. περίπου θα μείνουν μέσα στην Ελλάδα».

Πρόκειται, όπως είπε, για την πρώτη φορά που τόσο μεγάλο ποσοστό χρημάτων θα μείνει μέσα στην Ελλάδα και υποστήριξε ότι τους επόμενους μήνες το ελληνικό κράτος θα ξεχρεώσει όλα όσα χρωστάει στους Έλληνες πολίτες, σημειώνοντας ότι το ελληνικό δημόσιο χρωστά ποσό άνω των 9 δισ. ευρώ.

Παρά τα όσα ευχάριστα προοιωνίζει η εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την αποκατάσταση της ρευστότητας της οικονομίας, με στόχο να "φρενάρει η ανεργία", παρά την δικαίωση που αισθάνεται ο πρωθυπουργός ότι "κερδίσαμε οριστικά μία ευκαιρία να βγούμε οριστικά από την κρίση", η διαδικασία της ανάκαμψης δεν είναι τόσο απλή. Διαφορετικά οι μηχανές θα είχαν ξεκινήσει από τότε που επιτεύχθηκε το κούρεμα του χρέους ένα χρόνο πριν.

Η χώρα εξακολουθεί να έχει ψηλό κόστος εργασίας σε σχέση με άλλες που θεωρούνται "ανταγωνιστικές". Δεν έχει προωθήσει KAMMIA απολύτως μεταρρύθμιση. Με δείκτες ανύπαρκτους για την εκπαίδευση, με την διαφθορά να καλπάζει.....
Το χρήμα θα έρθει αλλά αν δεν γίνουν διαρθρωτικές αλλαγές θα είναι ακόμα μια ρίψη στο κενό.

Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Παπανδρέου, όπου επιχειρήθηκε μια σαρωτική μεταρρυθμιστική προσπάθεια και φυσικά συνάντησε την μαζική αντίδραση συντεχνιών, η κυβέρνηση Σαμαρά είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ανύπαρκτη. 
Νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου καθ υπέρβαση της κοινοβουλευτικής πρακτικής, αγνοώντας το ρόλο των βουλευτών.

Και να αναρωτηθούμε ως αδαείς πολίτες γιατί τα χρήματα αυτά δεν εκταμιεύτηκαν τον Ιούνιο και έρχονται τώρα;

Ποιος ή ποιοι ευθύνονται για την μεγάλη και καταστροφική παρ ολίγον καθυστέρηση που επανέφερε τα σενάρια εξόδου από το ευρώ, που εκτόξευσε τα 11 δις σε 14; 
Ποιοι και γιατί δεν προχώρησαν τις μεταρρυθμίσεις
Γιατί απλά κάποιοι ήθελαν την εξουσία και μόνο αυτή.
Και ότι πέτυχε τώρα και πανηγυρίζει ο Σαμαράς, μήπως είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών της Κυβέρνησης Παπανδρέου, την οποία ο Σαμαράς σαμποτάριζε στα Ζάππεια και μάλιστα, εξέτρεφε κάποιους που με θεωρίες συνωμοσίας στρέφονταν  προσωπικά κατά του Παπανδρέου;

«Όσα έγιναν ως τώρα ίσως μας δίχασαν. Όσα μπορούν να γίνουν από εδώ και μπρος πρέπει και το ελπίζω να μας ενώσουν».
Ας κάνει μια αυτοκριτική για τις ευθύνες του στο διχασμό της ελληνικής κοινωνίας αλλά και στη τεράστια καθυστέρηση για την οποία καλούμαστε να πληρώσουμε σκληρά τώρα.

ΟΤΑΝ Η ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΜΕ ΒΟΗΘΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ...


Από την σελίδα του στο facebook ο Γιώργος Πεταλωτής μιλά για το αυτονόητο...

"Προχθές πρώτη είδηση στο ΜΕGA η Σπυράκη οργισμένη μεταδίδει ότι ενώ ετοιμαζόταν Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (δια κάθε νόσον ... ως υποκατάσταση και περαιτέρω απαξίωση του Κοινοβουλίου) σχετικά με την κατάσταση εξομοίωσης των υπαλλήλων της Βουλής με τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, δηλαδή μισθολογικές περικοπές τους, ο Σαμαράς υπαναχώρησε και δεν την υπογράφει .Στη ίδια λογική η κ. Σπυράκη κι όλος ο χορός από πάνω-κάτω και δίπλα της , ρίχνουν ευθύνες στους αρχηγούς της συγκυβερνώντων καθώς και στον ΣΥΡΙΖΑ οτι κι αυτοί τρομοκρατήθηκαν από τους υπαλλήλους και υπαναχώρησαν. Μέχρι εδώ, όλως αφελώς, καλή η προσέγγιση.

Μόνον που αυτά αλλού ... Με τέτοια πλήρως διατεταγμένη παλαιοκομματική και φθηνή πολιτική, σαφώς και δεν πιστέψαμε οτι το ΜEGA θα δυσαρεστήσει τόσο τον κ.Σαμαρά. Και περιμέναμε την πράξη δικαίωσής του. Σαφέστατα στημένο το σκηνικό, σήμερα βγήκε περήφανα ο κ.Σαμαράς, ως τολμηρό παλληκάρι και άτεγκτος πολιτικός όπως χρόνια και χρόνια και δήλωσε ρητά για να το ακούσουμε όλοι ότι αυτός δεν εκβιάζεται, δεν κάνει πίσω και πολλά άλλα, διόλου πειστικά βεβαίως.

Και με τον τρόπο αυτό ας τρώμε εμείς κουτόχορτο, ίδιο με αυτό που σερβιρίστηκε για την "προσωπική παρέμβαση" του κ. Σαμαρά να μην φορολογείται με συντελεστή 45% το εισόδημα από 26.000 ευρώ και έτσι έσωσε τη φτωχομεσαί τάξη. Κι έτρεχε μετά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ για να λέει ότι είχαν βάλει από πριν "την κόκκινη γραμμή". ΄Οπως θα κάνουν αδίκως και με τους υπαλλήλους της Βουλής τώρα.

Αντί η κυβέρνηση λοιπόν να δουλεύει για την άσπιλη εικόνα του κ. Σαμαρά, που μέχρι πριν λίγους μήνες δεν άκουγε, δεν έβλεπε και μας σέρβιρε μαγικές λύσεις, καλό θα ήταν να πούνε όλοι στους πολίτες γιατί την δόση που θα παίρναμε τον Ιούνιο, μάλλον θα την πάρουμε τον Δεκέμβριο και ενδιάμεσα ασφυξία στα πάντα. Γιατί με όλα αυτά τα τερτίπια, αυτά και πολλά άλλα συγκαλύπτουν.

Οι εταίροι όμως?

Ε, ας κάνουμε ήρωα τον κ, Σαμαρά, ας ζητάμε εμείς συγγνώμη ως ΠΑΣΟΚ που με όλα μας τα λάθη τραβήξαμε τα πάντα για να μην αφήσουμε τη χώρα να πτωχεύσει και βέβαια ας εισπράττουμε τη φθορά από μία κυβέρνηση που δεν παράγει έργο, δεν προχωρά τίποτε σε κανέναν τομέα παρά μόνον σε ότι μας θυμίζει τις παλιές καλές εποχές Καραμανλή..."

Δίστομο



του Nίκου  Παπανδρέου

    Για τα γεγονότα στο Δίστομο πρωτάκουσα σε μια προ-εκλογική περιοδεία το 1975. Οι τρομερές ιστορίες έμειναν στο υποσυνείδητο σαν απόηχος ενός εφιάλτη που δεν θυμόμουν καλά. Από πρώτο χέρι στο καφενείο του Διστόμου ξανάκουσα για το τι ακριβώς είχε συμβεί εδώ πριν από 54 χρόνια, στις 10 Ιουνίου, 1944.
Για την σφαγή 223 ανδρών, γυναικών  και παιδιών. Αναρωτιέμαι, σαν εκπρόσωπος μιας γενιάς που δεν έζησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκάυτωμα, τι μπορώ να πω γι’ αυτά τα πράγματα.

Την άνοιξη ρώτησα τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, αυτόν τον διάσημο θεατρικό συγγραφέα και άνθρωπο που πέρασε από τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως, τι πίστευε για την περίφημη απάντηση της Νυρεμβέργης, “εκτελούσαμε διαταγές”. Πώς θα έπρεπε να είχαν ενεργήσει οι Γερμανοί στρατιώτες και αξιωματικοί στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως; Δεν ήταν διαταγές στις οποίες απλώς υπάκουγαν όταν σκότωναν Έλληνες, Εβραίους, και αθίγγανους όλων των ηλικιών;“Αντί να εκτελούν διαταγές,” μου είπε, “έπρεπε να είχαν αυτοκτονήσει οι ίδιοι”.

Η ερώτηση που στοιχειώνει όλους εμάς που μόνο διαβάζουμε για τον δεύτερο και τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο είναι από πού προέκυψε όλη αυτή η βαρβαρότητα; Τι είδους εξουσία και τι είδους  κοινωνία μπορεί να δημιουργήσει τέτοια αγριότητα; Ή μήπως η αγριότητα αυτή είναι ενυπάρχουσα στον άνθρωπο;
Δεν έχω τις απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα  Πιθανόν κανείς δεν τις έχει. Αλλά σίγουρα δε θα σταματήσω ποτέ να διατυπώνω αυτές τις ερωτήσεις. Όχι όσο μπορώ ακόμα να σκέφτομαι.Για τους πιο ευφυείς άντρες και γυναίκες στον δέκατο ένατο αιώνα, μια πρόβλεψη ότι βασανιστήρια και σφαγές θα γινόταν σύντομα ενδημικές στην “πολιτισμένη” Ευρώπη, θα φαινόταν σαν ένα εφιαλτικό αστείο.

Ετοιμάζουν επάνοδο Καραμανλή;

Ίσως να το ζήσουμε ΚΑΙ αυτό. Η διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων πυροδοτεί ένα ντόμινο εξελίξεων στο χώρο της Δεξιάς.
Ο Δημήτρης Σταμάτης, μία ημέρα μόνο μετά την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.εξέφρασε το όνειρό του για μία "μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη -πιστή στο όραμα του «εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, με συμπράττοντα τον άνθρωπο που πιστοποιεί τη ζωντανή ύπαρξη του ονόματος Καραμανλή, δηλαδή τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή"


Επίσης, τις ραγδαίες εξελίξεις που διαδραματίζονται στο πολιτικό σκηνικό σχολίασε ο επικεφαλής του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος», ο γνωστός υπουργός για μια μέρα, Νίκος Νικολόπουλος. Ο ανεξάρτητος πλέον, βουλευτής αφού απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσχωρήσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες, τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του Κώστα Καραμανλή, επισημαίνοντας πως "πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο".

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως «αν παρουσιαστούν εκείνες οι συγκυρίες, θα πρέπει να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, ως ηγέτης ενός ενιαίου πατριωτικού μετώπου και πρόσθεσε πως «όλες οι πατριωτικές δυνάμεις θα πρέπει να έρθουν σε μια μεγάλη συμμαχία», αφού κατά τον ίδιο δεν "αποκλείεται κάποιοι απογοητευμένοι πατριώτες να ενώσουν τις δυνάμεις τους υπό την ηγεσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ".

Αν επιβεβαιωθούν αυτές οι κινήσεις, ίσως να δούμε τον "καταλληλότερο" να επανέρχεται στην ενεργό πολιτική ως "μεσσίας" της Δεξιάς; Τον άνθρωπο που με την πενταετή διακυβέρνηση εκτόξευσε το χρέος, έπνιξε τη χώρα στα σκάνδαλα και την έριξε στην δίνη της οικονομικής κρίσης.

Το έλλειμμα του 2009...



Νέα δημοσιεύματα ήθελαν τον οικονομικό εισαγγελέα, Γρηγόρη Πέπονη να καλεί για εκ νέου συμπληρωματική κατάθεση τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, και δύο ακόμη στελέχη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με αφορμή τις καταγγελίες περί διογκωμένου ελλείμματος το 2009, προκειμένου να επιβληθούν τα σκληρά μέτρα λιτότητας, στις οποίες είχε προβεί η καθηγήτρια κυρία Ζωή Γεωργαντά. 

Η κλήτευσή τους για συμπληρωματικές εξηγήσεις κρίθηκε αναγκαία από τους εισαγγελείς, καθώς, "ακούστηκε" ότι προέκυψαν νέα στοιχεία.

Βέβαια, πριν από περίπου έναν χρόνο η δικογραφία για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. είχε σταλεί στη Βουλή, καθώς οι Πεπόνης και Μουζακίτης έκριναν ότι από τα στοιχεία που συνέλεξαν προέκυψαν ενδείξεις για ενδεχόμενες ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και άλλων μελών του οικονομικού επιτελείου της τότε κυβέρνησης.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης συγκροτήθηκε εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, τα μέλη της οποίας δεν κατέληξαν σε πολιτικές ευθύνες καθώς την κατάσταση δραματοποίησε η «έλλειψη θεσμικής γνώσης της ευρωζώνης».


Το Smart Post όμως, σημειώνει:

"Το έλλειμμα του 2009 ήταν και με τη βούλα 15,6% – δεν το έμαθε ακόμα ο Πεπόνης;" αναρωτιέται το Smart Post και συνεχίζει:

"Δύο είναι τα βασικά δηλητήρια συνωμοσίας που χύνουν όλοι οι εγκεφαλοKαμμένοι στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια.

Ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνήθηκε δισεκατομμύρια που της έδιναν τζάμπα διάφοροι νεφελίμ γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.

Και ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου “φούσκωσε” επίτηδες το έλλειμμα του 2009 γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.

Η πρώτη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τις εξελίξεις στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και πρόσφατα στην Κύπρο. Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Και ότι κανένας δεν χαρίζει χρήματα.

Η δεύτερη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τα στοιχεία, τα νούμερα, τα γεγονότα. Το έλλειμμα του 2009 έχει μετρηθεί και ξαναμετρηθεί πολλές φορές από τότε. Έγινε μία ολόκληρη Εξεταστική. Έχουν ασχοληθεί, ξανασχοληθεί, ξαναμανασχοληθεί αμέτρητα συνεργεία της Eurostat.

Ποια ήταν τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα όλων αυτών;

Πρώτον, ότι το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν η αποκάλυψη του δημοσιονομικού χάους μετά τις εκλογές του 2009 – αλλά η απόκρυψή του μέχρι τις εκλογές.

Δεύτερον, ότι από το Νοέμβριο του 2010 η Eurostat άρχισε να αποδέχεται, χωρίς κανένα αστερίσκο και επιφύλαξη, για πρώτη φορά, τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας.

Και τρίτο, ότι  το έλλειμμα του 2009 έφτασε όντως το 15,6%.

Ακόμα και στην εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά λέει το εξής:  «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».  

Παρόλα αυτά, ξανακαλεί διαβάζουμε ο οικονομικός εισαγγελέας Πεπόνης μάρτυρες για να δει αν το έλλειμμα του 2009 «φουσκώθηκε».

Κάποιος να τον ενημερώσει ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν και με τη βούλα 15,6%.

Γιατί τα παραμύθια τελείωσαν.

Και τα αστεία επίσης."

Διαβάστε: http://www.smartpost.gr/%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-2009-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B1-156-%CE%B4/

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΠΑΡΑΒΑΤΩΝ

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχ. Καρχιμάκης  μέσω της προσωπικής σελίδας στο facebook  συνεχίζει να σφυροκοπά τον Σαμαρά και εντείνει την πολεμική στο οικονομικό επιτελείο....

"ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΙΤΙΟΛΟΓΗΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΣΟΔΑ.
Το παραφορολογικο σύστημα της ασυλίας μέσα από το κατ 'εξακολούθησιν κόλπο της άρσης των δεσμεύσεων των τραπεζικών καταθέσεων ,ΥΠΕΡ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΠΑΡΑΒΑΤΩΝ ,Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι..........
Πρωταγωνιστής και πάλι ο υφυπουργός εσόδων και άλλοτε υπεύθυνος φορολογικών θεμάτων μεγάλης εταιρείας που παρείχε συμβουλές σε πελάτες της , πως να γλυτώνουν τους φορολογικούς ελέγχους και να αποφεύγουν την εφορία 
Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ υφυπουργός το κάνει πράξη . Από την εταιρεία στο υπουργείο. ΘΥΜΑΤΑ;;;;ποιοι άλλοι ; οι εύκολοι στόχοι ,οι φτωχοί και οι αδύναμοι 
κ. Σαμαρά οι μπιζναδοροι υπουργοί σου με τους συμβολισμούς αυτούς εξεγείρουν την κοινωνία και δεν οδηγούν σε καμία περίπτωση στην επίτευξη των στόχων για έξοδο από την κρίση 
Η ευθύνη είναι πλέον σε σας που τον ανέχεστε ..και που με τα κόλπα αυτά των χαριστικών πράξεων, οδηγείτε την φορολογική αφαίμαξη να προέρχεται από τους ορατούς και ακάλυπτους στόχους,που είναι οι αδύνατοι , οι φτωχοί ,οι μισθωτοί ,οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι 
κ. Σαμαρά τον τραχανά τον απλώσατε με άδικο και ανορθόδοξο τρόπο και τα Ζάππεια πήγαν περίπατο.............."

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Καλημέρα ΠΑΣΟΚ ή καληνύχτα ΠΑΣΟΚ;


Του Κώστα Τάτση *

Το ΠΑΣΟΚ κλήθηκε το 2009 να αντιμετωπίσει τα αποτελέσματα δυο μεγάλων και παράλληλων κρίσεων.

Τα αποτελέσματα της διεθνής οικονομικής κρίσης του 2008 και το αντίκτυπο που είχαν στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και στην Ευρώπη γενικότερα και το αποτέλεσμα μιας αναπόφευκτης κρίσης στην οποία οδήγησαν οι επί χρόνια πρακτικές και νοοτροπίες μας που αφορούσαν τη συγκρότηση του κράτους και του εθνικού και παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Όσον αφορά το δεύτερο, αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο, των πολιτικών κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα, όπως εύκολα και επιφανειακά  συνηθίζεται να αναλύεται και να γράφεται. Ήταν μια σύνθεση κέντρων εξουσίας, πολλές φορές ισχυρότερα από τις ίδιες τις κυβερνήσεις.

Αυτήν την κρίση κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και μάλιστα σε ένα εχθρικό περιβάλλον στο εξωτερικό που δεν ήθελε να κατανοήσει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ότι το πρόβλημα ήταν ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό.

Δεν θα σταθούμε στις επιφανειακές αναλύσεις του τύπου «η κρίση είναι αποτέλεσμα των λίγων ωρών εργασίας των χωρών του νότου» ούτε στις ανεύθυνες λογικές «δεν πληρώνω, ας πάμε για πτώχευση» που εκστομίστηκαν είτε από το εξωτερικό είτε από το εσωτερικό.

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε εκλογικά δεν ήταν σε καμία περίπτωση ένα μη εξηγήσιμο φαινόμενο. Κυβερνήσεις άλλων χωρών κατέρρευσαν για ανώδυνα, συγκριτικά, μέτρα και αποφάσεις σε σχέση με αυτά που αναγκάστηκε να λάβει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε σήμερα, ως μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ, είναι αν και πως μπορεί το ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί και πάλι σε έναν δρόμο που να μπορεί να εκφράσει με τις θέσεις το προοδευτικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.

Γεγονός είναι ότι από τον Νοέμβριο του 2011, όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανάγκασαν τον τότε Πρωθυπουργό σε παραίτηση, έχουν ακολουθήσει μια σειρά από στρατηγικής σημασίας λάθη, τα οποία δεν επιτρέπουν στο ΠΑΣΟΚ ούτε να σταθεροποιηθεί, ούτε πολύ περισσότερο να ανακάμψει.

Η αδικαιολόγητη βιασύνη στελεχών να φύγει ο Παπανδρέου και από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, ο ανταγωνισμός δηλώσεων με μοναδικό στόχο να δοθεί στην κοινωνία όλη η ευθύνη στον Παπανδρέου δημιούργησε διαφορετικά αποτελέσματα, καθώς δικαιολογημένα η κοινωνία του ΠΑΣΟΚ τα θεώρησε ως μέγιστη υποκρισία και ως κινήσεις που μοναδικό γνώμονα είχαν να φύγουν τα συγκεκριμένα στελέχη από το κάδρο της ,,στοχοποίησης,, της κοινωνίας.

Έτσι, αναπόφευκτα η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού τον περασμένο Μάρτιο βρήκε το ΠΑΣΟΚ διχασμένο, ανεξάρτητα αν από ένστικτο αυτοσυντήρησης κινητοποιήθηκαν οι εναπομείνασες δυνάμεις του στις δυο εθνικές εκλογές που ακολούθησαν.

Επιπλέον, η νέα ηγεσία λειτούργησε με τη λογική μιας ηγεσίας κόμματος του 48% και όχι ως μια ηγεσία που προσπαθεί, καταρχήν να κρατήσει τις δυνάμεις της, για να μπορεί να προχωρήσει σε μια ουσιαστική επανεκκίνηση.

Η κατάργηση των οργάνων δεν ήταν απλά μια αντικαταστατική ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας αλλά μια κίνηση που ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το πρόβλημα στη βάση του κινήματος που όσο μικρή και να ήταν δεν αισθανότανε οργανωτικά δεμένη με το χώρο και πολύ περισσότερο ένιωθε απαξιωμένη από την ηγεσία.

Και αν αυτό από μόνο του ήταν ένα ολίσθημα, το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί και ως προσπάθεια <<απόλυτου ελέγχου>> του κόμματος, το γεγονός ότι ακολούθησε ένα κενό σε επίπεδο οργανωτικό για πάνω 8 μήνες, ίσως αποτελέσει ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο για την επανασυσπείρωση της παράταξης. Επί 10 μήνες τώρα, το κόμμα λειτουργεί μόνο με την ΚΟ. Αξιοσημείωτο είναι μάλιστα, ότι κανένα, σχεδόν, από τα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν έδειχνε να ενοχλείται.

Ότι οι κινήσεις αυτές ήταν καταστροφικές δεν χρειάζεται από αλλού επιβεβαίωση,  αφού ο ίδιος ο Πρόεδρος και η πολιτική ηγεσία τις ανέτρεψαν με την απόφαση στην ΚΟΕΣ.

Όμως. Η συνεχιζόμενη επιλεκτική ενημέρωση, άρα αποκλεισμός, μελών και στελεχών, είτε σε επίπεδο συγκρότησης Τομέων, είτε σε επίπεδο γενικότερης ενημέρωσης επίσης, δεν μπορεί να ενταχθεί στη σφαίρα του «τυχαίου γεγονότος».

Από την άλλη, στο καθαρό πολιτικό επίπεδο δημιουργείται εύλογα το ερώτημα.. Μπορεί να αφήσει αδιάφορο κανένα ότι η παράταξη, ένα κόμμα δεν είναι σε θέση να διαβουλευτεί μετά από δυο μεγάλες εκλογικές ήττες και να συζητήσει για το μέλλον του ;

Παράλληλα, πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη αντί να δώσουν την μάχη μέσα από το κόμμα και να διεκδικήσουν διαδικασίες διαλόγου, βολεύτηκαν σε προσωπικές πολιτικές για την επόμενη μέρα, πολιτικές όμως που προκάλεσαν την αντίδραση σε μεγαλύτερο τμήμα των φίλων και πολιτών, οι οποίοι  επέλεξαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο κ. Καμμένος: ένα προϊόν Σαμαρά


Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση για το "φαινόμενο" Καμμένος  από το Smart Post


"Ο κ. Καμμένος από το 2010 έχει περάσει ατελείωτα πρωϊνά στους Παπαδοκοαυτιάδες.

Ο κ. Καμμένος κατάφερνε πάντα να βγάζει “ειδήσεις”: κραδαίνοντας “έγγραφα”, εκτοξεύοντας κατηγορίες, χρησιμοποιώντας τις λέξεις-κλειδιά για τηλεθέαση: ξεπούλημα, υποταγή, δοσίλογοι, Τσολάκογλου, προδότες.

Ο κ. Καμμένος ήταν μέχρι τα τέλη του 2011 κανονικότατος βουλευτής της Ν.Δ.

Κανείς από το κόμμα του δεν του είπε τίποτα όταν χαρακτήριζε την κυβέρνηση Παπανδρέου «προδότες» και τον Γιώργο Παπανδρέου “έμμισθο broker ξένων”, που δήθεν αρνήθηκε τα δισ. που μας προσέφεραν διάφοροι τζάμπα γιατί είχε προαποφασίσει την προσφυγή στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ .

Κανείς από το κόμμα του δεν του είπε τίποτα όταν κατηγορούσε – χωρίς να έχει το παραμικρό στοιχείο, μόνο με χονδροειδέστατα ψέματα και εξωφρενικές αρλούμπες – τον Γιώργο Παπανδρέου για τα cds και την ελληνική χρεωκοπία.

Αντίθετα: κάθε κατηγορία που εκτοξευόταν από το στόμα του κ. Καμμένου αναπαράγονταν σε χρόνο dt διαδικτυακά σε όλες τις φιλικά προσκείμενες προς τη Ν.Δ. ιστοσελίδες. Όσο δε πιο γελοία ήταν η κατηγορία, τόσο πιο άμεση και εκτεταμένη ήταν η αναπαραγωγή.

Και όλοι γνωρίζουν ότι πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. είχαν, αν όχι ίδιες, τουλάχιστον παρόμοιες απόψεις με αυτές του κ. Καμμένου. Και όσοι δεν είχαν τις ίδιες απόψεις, γιατί δεν είναι όλοι εγκεφαλοκαμμένοι, τους άρεσε ο “τρελός” Καμμένος, που «τα λέει χύμα και τσουβαλάτα», τους βόλευε.

Τους βόλευε γιατί με το “λέγε λέγε” βοηθούσε στην αποδόμηση του Παπανδρέου με τις πιο άθλιες κατηγορίες και έδινε τη δυνατότητα στα ηγετικά στελέχη της Ν.Δ. να το παίζουν πιο σοβαροί – σε σχέση με τον Καμμένο – στην αντιπολίτευσή τους, χωρίς όμως να αδειάζουν τον βουλευτή τους.

Ο κ. Καμμένος είναι προϊόν Σαμαρά και ΝΔ. Για να τον χρησιμοποιήσουν ενάντια στην κυβέρνηση Παπανδρέου, τον ανέχτηκαν, τον κάλυψαν, τον σιγοντάρησαν. Και μετά τον λούστηκαν. Το τέρας της δημαγωγίας επιτέθηκε και στον δημιουργό του.

Ο κ. Καμμένος έχει μία πολύ μεγάλη χρησιμότητα ως παρουσία: υπενθυμίζει, σε όσους θέλουν να ξεχάσουν, πώς ακριβώς πολιτεύτηκε η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά μέχρι τα τέλη του 2011. Ποια ακριβώς ήταν η Ν.Δ. μέχρι το δεύτερο Μνημόνιο…"

Διαβάστε στο http://www.smartpost.gr/%CE%BF-%CE%BA-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC/

Γιώργος Παπανδρέου «Μόνο με αναδιανομή πλούτου η έξοδος από την κρίση

Τον Ιούλιο του 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι η έξοδος από την κρίση θα γίνει μόνο με αναδιανομή εισοδήματος σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
Ήταν οι δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Στίγκλιτς της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Συμποσίου της Σύμης.
Τότε ο Τζόζεφ Στίγκλιτς είχε ενημερώσει τον πρόεδρο της Διεθνούς και τα μέλη της Επιτροπής για τις συζητήσεις που έγιναν στην ομάδα των «20» και την πρόταση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την επιβολή φόρου (του λεγόμενου φόρου Τόμπιν) στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε υποστηρίξει ότι καθώς η κρίση δεν προήλθε από τη διάθεση πόρων για την κάλυψη των κοινωνικών δαπανών, δεν μπορεί το ξεπέρασμα της κρίσης να αναζητηθεί στην περικοπή των κοινωνικών δαπανών.
Αντίθετα, προσέθεσε, η κρίση προήλθε από τη μεγάλη διαφθορά, τις ανισότητες, έλλειψη δημοκρατικού ελέγχου και τη συγκέντρωση μεγάλου πλούτου και δύναμης σε λίγους.
Ταυτόχρονα με την αναδιανομή του πλούτου, είχε τονίσει την ανάγκη να ενισχυθούν οι διεθνείς θεσμοί ελέγχου και διαφάνειας.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα και την κρίση, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι "οι Έλληνες γνωρίσαμε τελευταία πολύ καλά τις εξελίξεις τόσο σε ελληνικό, όσο και διεθνές επίπεδο και οι εξελίξεις αυτές είναι αλληλεξαρτώμενες και, γι' αυτό είναι απαραίτητο να τις παρακολουθούμε και να επηρεάζουμε τις διεθνείς εξελίξεις, στο μέτρο του δυνατού».
Ο Παπανδρέου υποστήριξε ότι η επιβολή του φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, που αποτελεί πρόταση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, συζητείται ήδη, παγκοσμίως και γι' αυτό «θα επιμείνουμε, αν θέλουμε να φέρουμε πόρους για επενδύσεις».
Η επιμονή του ανταμείβεται σήμερα....

O ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΟΜΠΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2010

Πρίν από λίγο έγινε γνωστό ότι το ευρωκοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως με μεγάλη πλειοψηφία για να προχωρήσει η επιβολή φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε από καιρό προσπαθήσει να πείσει για αυτή την αναγκαιότητα. Ήδη, σε παρέμβαση του στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC), που πραγματοποιήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά, στις 22/06/2010, ανέπτυξε την πρότασή του για τον φόρο Τομπιν.
Με την ιδιότητά του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ανέπτυξε το σχετικό αίτημα στο "γαλλογερμανικό άξονα" ενόψει της Συνόδου της G20 που πραγματοποιήθηκε στις 26 – 27 Ιουνίου στο Τορόντο.
Ο Παπανδρέου τότε παράλληλα, αναφέρθηκε στα αίτια της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης υπογραμμίζοντας ότι "το κράτος πρόνοιας δεν ήταν αυτό που δημιούργησε την κρίση. Αυτό δεν ήταν το πρόβλημα", προσθέτοντας ότι "ήταν το γεγονός ότι είχαμε μια κακή διαχείριση της οικονομίας από την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση, που δημιούργησε ένα μεγάλο χρέος".
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, την "επίθεση που δέχτηκε η χώρα μας από τις διεθνείς αγορές", σημειώνοντας ότι "θέλουμε αγορές που να υπηρετούν το λαό, καθιστώντας την παγκοσμιοποίηση πιο ανθρώπινη".
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι "οι επιλογές μας γίνονται μέσα σ΄ ένα σύνολο αξιών και οι αξίες μας είναι σαφείς. Μιλάμε για την ανάγκη ενίσχυσης των δημοκρατικών θεσμών, για τη συμμετοχή, την εκπροσώπηση, τη διαφάνεια, την ισότητα, την αλληλεγγύη".

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΟΨΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ


,,Δίνοντας απάντηση σε όσους θεωρούν την παράταξη αποκλειστική υπόθεση των ιδίων και των μελλοντικών τους προσωπικών σχεδιασμών, η κίνηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ στις οργανώσεις μας, στον ελληνισμό της διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους και στην Ελλάδα, να δώσουμε όλοι μαζί, ενόψει του συνεδρίου, το δικό μας αγώνα.

Αγώνα για την παράταξη, αγώνα για ουσιαστικό ιδεολογικό και πολιτικό διάλογο, αγώνα για την τήρηση και εφαρμογή κανόνων και λειτουργίες στην παράταξη. Αγώνα για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα,,


Κίνηση στελεχών στις οργανώσεις μας, στον ελληνισμό της διασποράς για την οργανωτική και πολιτική ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ,

ΑΠΟ: http://topasoktoukosmou.blogspot.gr/2012/12/blog-post.html

Κρεμαστινός για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ


Κάθε χρόνο ξεκινά μια φιλολογία με τα πόθεν έσχες των πολιτικών. Στην ουσία όμως, μιλούμε για το τι έχουν και καθόλου από πως τα απέκτησαν.

H αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινού, σε επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, όπου υποστηρίζει, πως όσοι έχουν εισοδήματα σε off shore δεν τα δηλώνουν ενώ κάνει λόγο για πλήρη αποπροσανατολισμό του λαού, είναι απόλυτα σοβαρή και προς την σωστή κατεύθυνση.
 .
Η επιστολή Κρεμαστινού:

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής

κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Κύριε Πρόεδρε,

Επ' ευκαιρία της δημοσιοποίησης από τη Βουλή σήμερα των Πόθεν Έσχες των βουλευτών, ειλικρινά διερωτώμαι πότε θα σταματήσει αυτό το 'θέατρο'. Η Βουλή ανακοινώνει τα Πόθεν Έσχες. Tα ΜΜΕ φωτογραφίζουν τους βουλευτές που δηλώνουν τα υψηλότερα εισοδήματα, χωρίς βεβαίως να αναφέρουν αν αποκτήθηκαν και πόσα από την πολιτική. Εν συνεχεία, αρχίζουν διάφορα απίθανα σχόλια με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ο πλήρης αποπροσανατολισμός του κόσμου από εκείνα που πρέπει να δει και να ακούσει.

 Είναι γνωστό σε όλους, κ. Πρόεδρε, ότι κανένας δεν δηλώνει στο Πόθεν Έσχες εισοδήματα που δεν μπορεί να δικαιολογήσει. Έτσι, αν υπάρχουν πολιτικοί οι οποίοι έχουν καταθέσεις σε τράπεζες εξωτερικού ή έχουν αποκτήσει μέσω off shores ακίνητα ή οτιδήποτε άλλο, αυτά δεν τα αναφέρει κανένας στο Πόθεν Έσχες του. Άρα τι νόημα έχει η δημοσιοποίηση εκτός από τον αποπροσανατολισμό, ιδιαίτερα μάλιστα σε μια περίοδο που ο κόσμος υποφέρει από τη δυσβάσταχτη φορολογία (φορολογικός νόμος υπό κατάθεση);

Τουλάχιστον, παράλληλα με το Πόθεν Έσχες, θα έπρεπε να δημοσιοποιείται η φορολόγηση αυτών των εισοδημάτων και των εισφορών, τακτικών και εκτάκτων, που καταβάλλονται βάσει των εισοδημάτων. Έτσι ο πολίτης θα καταλάβει τι εισπράττει το κράτος, από τα εισοδήματα του καθενός.

Πέραν από τις νόμιμες ή παράνομες καταθέσεις στο εξωτερικό (λίστες), το πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα είναι η φοροδιαφυγή και η είσπραξη των οφειλομένων εισφορών. Αυτό είναι κοινό μυστικό. Τόσο κοινό διεθνώς που μας το λέει καθημερινά τόσο η κ. Μέρκελ όσο και η κ. Λαγκάρντ, δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μάλιστα, μας ειρωνεύονται λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που πτώχευσε διαθέτοντας την υψηλότερη φοροδιαφυγή και τις υψηλότερες καταθέσεις πολιτών της στο εξωτερικό.

Κατά συνέπεια, εάν αποφασίσουμε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουμε σοβαρά αυτά τα πράγματα, θα πρέπει να δημοσιοποιούνται τα Πόθεν Έσχες αλλά παράλληλα να δημοσιοποιείται η φορολογία με τις τακτικές και έκτακτες εισφορές που ο καθένας καταβάλλει. Ιδιαίτερα μάλιστα εκείνων που κατέχουν μόνιμες δημόσιες θέσεις, όπως π.χ. καθηγητές πανεπιστημίων, διευθυντές νοσοκομείων, δικαστικοί, κλπ., γιατί εκεί κυρίως πρέπει να αναζητηθεί το προϊόν της παρααοικονομίας εάν υπάρχει.

Η δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες των βουλευτών σήμερα, με τον τρόπο που γίνεται, αποτελεί προπέτασμα καπνού ώστε να μην συζητείται ποιοι πραγματικά φοροδιαφεύγουν, ποιοι δεν καταβάλλουν στο κράτος τις οφειλές τους (εισφορές προς ταμεία, ΦΠΑ, κλπ.) και ποιοι κρύπτονται πίσω από ανώνυμες εταιρείες, διαφεύγοντας τελείως ως φυσικά πρόσωπα. Έτσι αποπροσανατολίζεται ο κόσμος, αναζητώντας τους .. παρανομούντες μέσω του Πόθεν Έσχες.


Τέλος, προσωπικά θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τα εισοδήματα που εγώ δηλώνω στο Πόθεν Έσχες προέρχονται κυρίως από την επαγγελματική μου ιδιότητα και φορολογούνται με κλίμακα της τάξης του 45%. Έτσι, το σύνολο της φορολόγησής μου και των εισφορών εκτάκτων και τακτικών που έχω μέχρι σήμερα καταβάλει στο κράτος είναι υψηλότερο από την περιουσία που αναφέρεται στο Πόθεν Έσχες μου. Τολμώ να υποστηρίξω ότι αν την ίδια συμπεριφορά υιοθετούσαν όλοι οι συμπατριώτες μας, νομίζω ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην καταβολή μισθών και συντάξεων ούτε θα υπήρχαν οι περικοπές που επιβάλλονται σήμερα.

Για να μη δημιουργηθεί καμία παρανόηση όσον αφορά την επιστολή μου αυτή, σας δηλώνω ότι στις κατηγορίες των καθηγητών, διευθυντών νοσοκομείων κλπ., που προτείνω να ελεγχθούν, ανήκω φυσικά κι εγώ. Είναι πιστεύω σαφές ότι δεν έχω αντίρρηση να δημοσιοποιείται το Πόθεν Έσχες μου. Εκείνο που προτείνω είναι να δημοσιοποιείται παράλληλα και η φορολόγησή μου καθώς και οι έκτακτες και τακτικές εισφορές που καταβάλλω κάθε χρόνο προς το κράτος.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κρεμαστινός

Η πρόκληση είναι η αλλαγή νοοτροπίας...

Προβληματισμός επικρατεί τον τελευταίο καιρό με τις ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό. Κάποιοι σπεύδουν  να θυμίσουν τη φράση του Αβέρωφ για το πρόβατο που φεύγει από το μαντρί και τον λύκο...αλλά μάλλον δεν υπάρχουν πια μαντριά περιχαρακωμένα.

Μέσα στην σημερινή πολύ ρευστή κατάσταση δεν  θα θέλαμε  να αμφισβητήσουμε την πολιτική αντίληψη και τις προθέσεις πολιτικών όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος ή  άλλων, που είτε διαφώνησαν, είτε διαγράφηκαν λόγω της μη υπακοής στην κομματική γραμμή και τελικά αποχώρησαν ανεξαρτητοποιούμενοι  ή προσχώρησαν σε άλλο κόμμα ή ακόμη ίδρυσαν άλλον πολιτικό φορέα.

Ο προβληματισμός είναι αν η κίνησή τους αυτή είναι πολιτικά έντιμη; Γιατί φυσικά δεν αντικρούει στο Κανονισμό της Βουλής. Έτσι, όπως λειτουργεί ο εκλογικός νόμος και το μεταπολιτευτικό σύστημα  ο ψηφοφόρος ψηφίζει κυρίως το κόμμα,  και έπειτα δίνει την προτίμησή του σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια, ας μη σχολιάσουμε την παρούσα Βουλή, μια σειρά από "αναγνωρίσιμα ονόματα τηλεοπτικομουσικοθεατρικής πίστας"  προσκαλούνται από τα κόμματα προκειμένου να τονώσουν το προφίλ τους και να προσελκύσουν ψηφοφόρους.
Είναι η συνείδηση που σπρώχνει τους "διαφωνούντες" να προχωρήσουν σε δρόμους αυτόνομους; Τόσες αγεφύρωτες διαφορές προκύψαν που δεν γνώριζαν πριν τις εκλογές;
Φυσικά, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα κόμματα στην Ελλάδα αλλά και το κοινοβουλευτικό σύστημα δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια στους βουλευτές. Οι περισσότερες διαγραφές ανακοινώνονται από τον αρχηγό του κόμματος χωρίς να ακολουθείται κάποια διαδικασία.

Παρά τις όποιες μεμονωμένες προσπάθειες δημοκρατικής οργάνωσης - που να σημειώσουμε ότι το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου έκανε καινοτόμες για τα ελληνικά δεδομένα τομές με την ανάδειξη αρχηγού από τη Βάση κ.α-  αλλά ούτε το ίδιο ούτε τα υπόλοιπα κόμματα  λειτουργούν με γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες.
Έτσι, ο αποχωρών συνήθως, δεν αποδίδει και την έδρα του, οπως δεν το έκανε και ο Λομβέρδος, αντίθετα δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε ίδρυση νέου φορέα, στηρίζοντας πάντα, την κυβέρνηση.

Πίσω όμως, από την ρομαντική αναζήτηση στα μονοπάτια της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι το ρευστό πολιτικό τοπίο έχει πυροδοτήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών, οι οποίες όμως, απλά δίνουν στο πολίτη λάθος εντύπωση. Δεν αλλάζουν όλα με ένα νέο κόμμα στο προσκήνιο. Θα αλλάξουν όλα αν επιτέλους ο πολιτικός κόσμος και οι κοινωνία συνεργαστούν για να δομηθεί ένα σύγχρονο κράτος. Με Αξιοκρατία, Διαφάνεια, Ισονομία και Ισοπολιτεία. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας σε πολιτικούς και πολίτες... για μια δημοκρατική κοινωνία, όπου τον πρώτο λόγο θα έχει ο ενεργός Πολίτης...


Παρέμβαση Κοππά στην Ολομέλεια του Ε.Κ

Η επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μαριλένα Κοππά πρότεινε πρόγραμμα «αντιμετώπισης της πείνας» για τους πολίτες που δοκιμάζονται στην Ελλάδα με παρέμβασή της, στην Ολομέλεια του Ε.Κ.
«Στο όνομα της αλληλεγγύης, η Ε.Ε. καλείται να κάνει το καθήκον της, κατανοώντας ότι πίσω από τα λογιστικά νούμερα υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται ή να αλλάζουν ριζικά».
Η Ελλάδα μπαίνει στην έκτη χρονιά ύφεσης. Το 2013 προβλέπεται να είναι, τηρουμένων των αναλογιών, το αντίστοιχο του 1942 στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σήμερα, ουρές πολιτών συνωστίζονται στα συσσίτια. Πολλά παιδάκια λιποθυμούν στα σχολεία λόγω έλλειψης επαρκούς τροφής, μια και πάνω από 500 χιλιάδες παιδιά υποσιτίζονται στις μέρες μας στην Ελλάδα.
Ο χειμώνας έφτασε και οι περισσότεροι κάτοικοι της χώρας αδυνατούν να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα να ζουν χωρίς θέρμανση.
Η ανεργία στους νέους, στις ηλικίες 18-35, ξεπερνά το 55%.
Η Ελλάδα ζει εφιαλτικές καταστάσεις που θεωρούσαμε όλοι ότι ανήκουν στο μακρινό παρελθόν.
Η χώρα μου πριν λίγο καιρό πήρε τις αναγκαίες αποφάσεις ώστε να σταθεί στα πόδια της. Στο όνομα της αλληλεγγύης, η Ε.Ε. καλείται να κάνει το καθήκον της, κατανοώντας ότι πίσω από τα λογιστικά νούμερα υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται ή να αλλάζουν ριζικά.
Γι αυτό, θα ήθελα να παρακαλέσω, στο πλαίσιο των Διαρθρωτικών ταμείων και πιο συγκεκριμένα του Κοινωνικού Ταμείου να δημιουργηθεί πρόγραμμα «αντιμετώπισης της πείνας».
Για να σταθούμε στο πλευρό πολιτών που δοκιμάζονται

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το ΠαΣοΚ ΕΙΝΑΙ εδώ....

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος, υποστήριξε στη συνεδρίαση Νομαρχιακών
Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) όλης της Αττικής ότι "δεν υπάρχει άλλη συγκροτημένη και υπεύθυνη λύση από αυτή που ακολουθήσαμε, παρά τα όσα ισχυρίζονται ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή '', και χαρακτήρισε
τις επιλογές '' αναγκαστικές και επιβεβλημένες σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή ' καθώς σε άλλη περίπτωση θα οδηγούμαστε σε καταστροφή.

"Όχι, η μεταπολίτευση δεν είναι η χειρότερη περίοδος της πολιτικής ιστορίας της χώρας. Η περίοδος από το 1974 έως το 2012 είναι η καλύτερη φάση της ιστορίας του νέου ελληνικού κράτους από τότε που συγκροτήθηκε με την επανάσταση του γένους το νέο ελληνικό κράτος. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε αυτά τα επιτεύγματα, αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης, αυτό το επίπεδο ζωής, αυτή την ποιότητα δημοκρατίας, αυτό το επίπεδο προστασίας των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων. Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί Έλληνες δεν ένιωσαν ελεύθεροι, δημιουργικοί, δεν ένιωσαν ασφαλείς. Ποτέ άλλοτε το έθνος δεν είχε ενωθεί σε τέτοιο βαθμό. Και αυτό είναι ένα έργο που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ, στη μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη.
Βεβαίως, μέσα στη διαδρομή αυτή υπήρξαν λάθη, κενά, αντιφάσεις, υστερήσεις. Βεβαίως. Τα έχουμε ομολογήσει, τα έχουμε τονίσει, αλλά τίποτε από αυτά δε μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα, την ιστορική πραγματικότητα, το εθνικό κεκτημένο το οποίο έχει διαμορφωθεί".

ΠΌΣΟ διαφέρει αυτός ο λόγος από εκείνη τη φράση «το ΠΑΣΟΚ σάπισε»  με την οποία, ο νεοεκλεγείς τότε, Βενιζέλος θέλησε να δώσει το στίγμα των σαρωτικών αλλαγών που επιθυμούσε να επιφέρει στο κόμμα. Τότε με τις λέξεις «αυτοδιάλυση» και «επανασύσταση του από μηδενική βάση» έδειξε τον τρόπο με το οποίο θα πετύχαινε τον στόχο. Το μόνο που κατάφερε είναι ο δημοσκοπικός καταποντισμός των ποσοστών του κόμματος.
Σήμερα, άραγε συνειδητοποίησε ότι το Κόμμα δεν είναι τα κυβερνόπληκτα μεγαλοστελέχη, δεν είναι οι παροικούντες την Ιπποκράτους ξεσκονίζοντες τα υποδήματα της ηγεσίας;...
Το ΠΑΣΟΚ είναι η βάση του, η ήρεμη δύναμη που έχει μάθει να αγωνίζεται, η βάση είναι ακόμα εδώ... δεν ντρέπεται για την ιστορία του Κινήματος ....και περιμένει....