Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Οι δημοκρατικές ευαισθησίες



Αν δεν φοβόμασταν ότι θα διολισθήσουμε να υιοθετήσουμε την συριζαίικη φρασεολογία και επιχειρηματολογία θα σας θέταμε πολλά ερωτήματα.
Το πιο βασικό όμως, απ΄όλα είναι ένα.
Η ανάδειξη της διαπλοκής του Τύπου με την πολιτική εξουσία.
Το Μega με τους γνωστούς παρουσιαστές-δικαστές του πάντα κρατούσε τα ηνία στην χειραγώγηση του τηλεοπτικού κοινού.
Κατά την περίοδο 2009-11 με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και μετά, διαμόρφωσαν μια άποψη στην κοινή γνώμη για τον πρώην πρωθυπουργό. Αντίθετα, στα μαλακά έπεφτε πάντα, σχεδόν, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, με κορυφαία παραφωνία την στιγμή που ο ίδιος έχασε την ψυχραιμία του "στον αέρα".
 Ο λόγος των επιθέσεων εναντίον του Παπανδρέου είναι πλέον ολοφάνερος και δεν χρειάζεται να τον αναλύσουμε.
 Το ερώτημα είναι ο υπόλοιπος δημοκρατικός κόσμος, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τότε δεν αντέδρασε;
Γιατί δεν θέσατε θέμα δημοκρατίας;
Γιατί δεν καταγγείλατε τότε;
δεν γνωρίζατε τι συνέβαινε ή απλά σας συνέφερε; όλα εδώ πληρώνονται...

Από Protovoulia Papandreou

Οι εκλογές στο πλάνο του ΣΥΡΙΖΑ


Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Πρώτο Θέμα, το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι να μη δώσει την ευκαιρία στην τρικομματική κυβέρνηση να κερδίσει κρίσιμο χρόνο που θα της επιτρέψει να ανασυγκροτηθεί ως μνημονιακό πολιτικό μπλοκ και να αντέξει στις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, τις οποίες προκαλεί η εφαρμογή της σκληρής οικονομικής πολιτικής της τρόικας.

Έτσι, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα συζητούν σοβαρά το ενδεχόμενο να εντείνουν την πολεμική προκειμένου να  οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές έως τον Απρίλιο, θεωρώντας ότι το επόμενο διάστημα εξαιρετικά κρίσιμο για τη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών και την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ  είτε με το σημερινό της σχήμα, είτε με διάφορες "παραλλαγές" αν αυτό απαιτηθεί από τις εξελίξεις, θα προσπαθήσει να αντέξει πάση θυσία έως την άνοιξη του 2014, όταν είναι προγραμματισμένες οι ευρωεκλογές αλλά και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να διοχετεύσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια στις δύο πρώτες κάλπες και να εκτονώσουν τις αντιδράσεις προκειμένου να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα στην αναμέτρηση για την κυβερνητική εξουσία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί σχεδόν, βέβαιο ότι ο Σαμαράς θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου «φιλοευρωπαϊκού κόμματος» για να ηγηθεί όλης της Κεντροδεξιάς, ενώ στόχος του είναι να ξεπεράσει με την Άγκελα Μέρκελ τον σκόπελο και των γερμανικών εκλογών. Επειδή ο πρωθυπουργός ελπίζει (ή έχει συμφωνήσει) ότι ύστερα από τις εκλογές στη χώρα της η Μέρκελ θα συμφωνήσει σε ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, έστω και με δυσβάσταχτα ανταλλάγματα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προσδιορίζει τη διενέργεια εκλογών για την άνοιξη του 2013 κι αυτό γιατί από το πρώτο τρίμηνο η εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος θα έχει σημαντικές αποκλίσεις και η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από την ανάγκη λήψης νέων μέτρων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσει να οργανώσει μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, ιδίως σε χώρους και κλάδους που πλήττονται από την ανεργία, τις περικοπές και την ύφεση, ενώ θα στοχεύσει και στην αμφισβήτηση της ηθικής υπόστασης των κυβερνώντων, θεωρώντας ότι η όποια ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις ενέργειες στελεχών των κομμάτων που διαχειρίστηκαν ως τώρα την εξουσία.
Φαίνεται ότι το κομμάτι αυτό της Αριστεράς που αναδεικνύεται σήμερα, ως δυναμικό για να διεκδικήσει την εξουσία δεν έχει παραδειγματιστεί από το πρόσφατο παρελθόν. Κρατά τα μάτια ερμητικά κλειστά για τα αποτελέσματα και τις συνέπειες της ποινικοποίησης του δημόσιου βίου, αλλά και του  ανεξέλεγκτου καταλογισμού ευθυνών, προς πάσα κατεύθυνση. Υπάρχει δε επιλεκτική αμνησία σε ότι αφορά τα στελέχη του, τα οποία προέρχονται ...σωρηδόν... από τους πολιτικούς χώρους τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους της κατάστασης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα δάνειο, μια υπεράσπιση, μια επίθεση και μια διάψευση...


Κοινό ομολογιακό δάνειο ύψους 98 εκατ. ευρώ συνήψε η εταιρεία «Τηλέτυπος», ιδιοκτήτρια του “Mega Channel”, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να αναχρηματοδοτηθεί ο συνολικός υφιστάμενος τραπεζικός δανεισμός και να χρηματοδοτηθούν νέα επιχειρηματικά σχέδια. Αυτή η είδηση χαροποίησε την ελληνική κοινωνία, η οποία είδε ένα δείγμα της ρευστότητας την οποία υποσχέθηκε για την αγορά ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Στο παρασκήνιο βέβαια, ακούστηκε ότι αυτή η κίνηση είναι η κυβερνητική αντιπαροχή προς τους επιχειρηματίες πίσω την εταιρεία «Τηλέτυπος» για τη στήριξη των πολιτικών της, αλλά αυτό είναι το σενάριο των κακόπιστων.

Τα προβλήματα ρευστότητας του “Mega Channel” είναι γνωστά από παλιά και χρησιμοποιήθηκαν ως πρόσχημα για διάφορες επιχειρήσεις «εθελουσίας εξόδου» και απολύσεων προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχετικά παζάρια για το δάνειο - μαμούθ άρχισαν λίγο πριν τελειώσει η προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν, δηλαδή στα μέσα Μαΐου, όταν άρχισε να καλλιεργείται κλίμα «αγωνίας» για τα προβλήματα που προκαλούσε η καθίζηση της διαφήμισης στη ρευστότητα του Μέσου. Ακόμα και οι ψίθυροι για τη βιωσιμότητα του καναλιού είχαν σκοπό να εξασφαλίσουν κυβερνητική εύνοια και χρηματοδότηση από κρατική τράπεζα έναντι, φυσικά, πλήρους στήριξης.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι βασικοί μέτοχοι του “Mega Channel” είναι οι όμιλοι «Πήγασος Εκδοτική» και «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη», δηλαδή οι Φώτης Μπόμπολας και Σταύρος Ψυχάρης και οι θέσεις τους απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση και σε καθέναν από τους κυβερνητικούς εταίρους είναι πλέον γνωστές.

Επίσης, κάποια δημοσιεύματα θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να γευμάτισε μαζί με τον ισχυρό άνδρα του «Πήγασου», τον Φώτη Μπόμπολα και τον διευθυντή του «Έθνους», Θανάση Τσεκούρα, μια κίνηση που δεν είναι βέβαια, καταδικαστέα, αλλά εγείρει κάποια ερωτηματικά.

Το Μega τήρησε την  "υπερασπιστική" γραμμή υπέρ του Βενιζέλου για την υπόθεση της λίστας Λαρκάρντ, προκαλώντας την μήνη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έσπευσε να διαψεύσει τα περί δανεισμού.
Βέβαια, το Δελτίο Τύπου του Χ.Α άλλα ανακοινώνει, όμως μάλλον πρόκειται περί λάθους (; του Χ.Α)....

Το MEGA υποστηρίζει ότι δεν δανείστηκε 98 εκατ., αλλά 10 εκατ. εκ των οποίων εκταμιεύτηκε μόνο το ποσό των 8,5 εκατ. Με τα υπόλοιπα κατά δήλωση του σταθμού αποπληρώθηκαν προμήθειες των τραπεζών, και ο σταθμός προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού του κεφαλαίου κατά 10 εκατομμύρια.

Βέβαια, σύμφωνα με το δελτίο του Χ.Α ο δανεισμός ήταν 98 εκατομμύρια και το δάνειο ήταν ομολογιακό.
Αν πράγματι έλαβε, όπως ισχυρίζεται 8,5 εκατομμύρια ως τελική εκταμίευση δανείου, αναγκαζόμενο να πληρώσει προμήθεια της τάξης του 1,5 εκατομμυρίου, μάλλον έπεσε θύμα τοκογλυφικού εκβιασμού της τράπεζας και πρέπει να ελέγξει εισαγγελέας τόσο την τοκογλυφική ενέργεια όσο και το  αν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του σταθμού είναι πραγματική ή μόνο λογιστική απεικόνιση.
Αυτό βέβαια, που παραμένει καυτό ερώτημα πέρα από τα οικονομικά, είναι γιατί ο σταθμός δεν απάντησε για τον μεγαλομέτοχο του που είναι (αν είναι - αν ήταν) στη λίστα Λαγκάρντ.

Το παιχνίδι με την διαβόητη λίστα έχει καταντήσει ανέκδοτο. Ο μηχανισμός της πολιτείας κρίνεται παντελώς αδύναμος να χειριστεί και να φέρει σε πέρας την υπόθεση.
Τα ΜΜΕ όσο τους "έπαιρνε" να πετούν λάσπη, είχαν στρέψει τον ανεμιστήρα προς τον Γιώργο Παπανδρέου και όλη την οικογένεια του. Τώρα σιωπούν και βολεύονται στην ανθρωποφαγία του Παπακωνσταντίνου. Είναι σαφές ότι το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Παπανδρέου και ιδιαίτερα, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχουν υποστεί όλη αυτή την φθορά επειδή εφάρμοσαν δύσκολη και αντιδημοφιλή στρατηγική, αντιλαϊκά μέτρα, αλλά γιατί δεν υπέκυψαν σε συμφέροντα.

Ο κανιβαλισμός ως λειτούργημα ..


Tης Ξενιας Κουναλακη

Ρεσιτάλ ανθρωποφαγίας έδωσαν πάλι τα ελληνικά ΜΜΕ με αφορμή την εμπλοκή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ. Πρωτοσέλιδα με... κομψές εκφράσεις όπως «Καταζητείται», προτού καν κατατεθεί η πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, βαριές κατηγορίες εναντίον του («ιλουστρασιόν αλαζόνας, βλάκας και ψεύτης») κόσμησαν τον κυριακάτικο Τύπο και τις ιστοσελίδες, ενώ εκτενή ρεπορτάζ για τις εξαδέλφές του, τα ονόματα των οποίων απαλείφθηκαν από τη λίστα, έφεραν στην επιφάνεια όλα τα συμπλέγματα και απωθημένα κάθε συνωμοσιολόγου δημοσιογράφου.

Η εγχώρια δημοσιογραφία έχει αποφασίσει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ένοχος, κάθε νομική ή κοινοβουλευτική διαδικασία είναι περιττή, διότι ο αμείλικτος πέλεκυς της μιντιακής δικαιοσύνης έχει εκδώσει ήδη την ετυμηγορία του: ένοχος, «από το αυτί... και στον Κορυδαλλό». Η στάση του Τύπου νομιμοποιεί εν τέλει και την αντίδραση του ίδιου του κ. Παπακωνσταντίνου, που διατείνεται ότι του έχει απονεμηθεί ο ρόλος της Ιφιγένειας σε αυτό το θέατρο του παραλόγου που ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Ακόμη και αν ηχεί υπερβολική η θεωρία της σκευωρίας, που έχει υιοθετήσει ο πρώην υπουργός, η σπουδή των ΜΜΕ να τον καταδικάσουν χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία πράγματι εγείρει υποψίες.

Ισως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της δημοσιογραφικής κάλυψης της υπόθεσης είναι ο σεξισμός που ξεχειλίζει στα «λυρικά» ρεπορτάζ για τις εξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. «Καλοπαντρεμένες και καλοσπουδαγμένες», οι θυγατέρες του θείου του πρώην υπουργού προσδιορίζονται κυρίως από τα γραφεία που κληρονόμησαν από τον πατέρα τους και τις σκοτεινές (;) μπίζνες των συζύγων τους. (Εις εξ αυτών είναι μάλιστα «απόφοιτος Κολλεγίου», που όλοι ξέρουμε τι κουμάσια βγάζει, σαν να λέμε πρώην τρόφιμος του Αλκατράζ. Σα να μην έφτανε αυτό είναι και «γόνος αστικής οικογένειας» - βαρύτατο έγκλημα με βάση τη νομολογία νοσηρών δημοσιογραφικών εγκεφάλων.) Στα σχετικά ρεπορτάζ επισημαίνεται, σε ένα κλείσιμο ματιού προς τον αναγνώστη, ότι η μία εξαδέλφη είναι μέλος του Δ.Σ. του ΕΛΙΑΜΕΠ με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τις σχέσεις της με την Τουρκία, τον Τζορτζ Σόρος, το εβραϊκό λόμπι και φυσικά τα νεφελίμ.

Ατράνταχτες πηγές για την εκστρατεία σπίλωσης δύο δραστήριων γυναικών, αλλά και των συζύγων τους είναι «οι κακές γλώσσες του αθηναϊκού κέντρου» και οι «γνωστοί - άγνωστοι» του ίδιου συστήματος. Αυτοί είναι οι πληροφοριοδότες των συντακτών, που έγραψαν τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ. Κάποτε η ΕΣΗΕΑ, στα διαλείμματα προκήρυξης ανούσιων απεργιών, πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το επίπεδο δημοσιογραφίας που φιλοδοξεί να καλλιεργήσει στη χώρα μας.

Πηγή Καθημερινή http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_03/01/2013_506691

Ο Παπακωνσταντίνου αντεπιτίθεται....


Σαν βόμβα κυκλοφόρησε δήλωση που αποδίδεται στον Παπακωνσταντίνου από το κυριακάτικο "ΒΗΜΑ" και είναι δυνατό να φέρει τα πάνω-κάτω στην υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ".
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, φέρεται να δήλωσε "Ξέρω ποιός αλλοίωσε τη "λιστα Λαγκάρντ".

Αν πράγματι ο Παπακωνσταντίνου έχει ετοιμάσει την υπερασπιστική γραμμή του, δεν αποκλείεται η υπόθεση θα οδηγηθεί προς άλλη κατεύθυνση.
Αν πράγματι ο  Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μπορεί να γνωρίζει ενέργειες και κινήσεις γύρω από τη λίστα, "αναγνώρισε" τον δράστη τότε θα προκληθεί νέος μεγάλος σεισμός στο πολιτικό σύστημα και στη συγκυβέρνηση.
Λογικά η προσοχή θα στραφεί και σε όλους όσους ασχολήθηκαν με τη δικαστική έρευνα και δεν έδειξαν τη δέουσα προσοχή στην εξέταση όλων των δεδομένων.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών φωτογραφίζει συγκεκριμένο πρόσωπο, έναν από τους παραλήπτες και χειριστές της "λίστας", οι οποίοι ήταν περισσότεροι από πέντε, χωρίς να το κατονομάζει.

Αλλά και ο Βαγγέλης Βενιζέλος είχε υπονοήσει προς εκείνη την κατεύθυνση  ως την  "πηγή" του περιοδικού HOT DOC που δημοσίευσε ολόκληρη τη "λίστα", πλην όμως,  των ονομάτων των τριών συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Πολύ σημαντικό είναι ότι ο Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται για την παραγραφή και δεν θα την επιδιώξει. Τον ενδιαφέρει να αθωωθεί και αυτό σημαίνει ότι θα κάνει τα πάντα για να δοθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Αυτό που άλλωστε, ζήτησε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αυτό που θέλει και η ελληνική κοινωνία....


Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Πρετεντέρη- ΜEGA


Μία αναφορά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πρετεντέρης στο δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης (03/01), αμφισβήτησε την επιχειρηματολογία του κόμματος σχετικά με την ανάγκη παραπομπής του Ευ. Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ.
Αυτή η θέση είχε ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να εκδόσει σκληρή ανακοίνωση βάλλοντας κατά του δημοσιογράφου αλλά και του MEGA.
"Σε χθεσινό του σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο κ. Πρετεντέρης, προφανώς εκφράζοντας και τη θέση του τηλεοπτικού σταθμού, αφού δεν υπήρξε διαφορετική τοποθέτηση, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ποινικών ευθυνών για τον κ. Βενιζέλο, σε σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ.
Κάλεσε δε τον ΣΥΡΙΖΑ να προσκομίσει στοιχεία, ευθύνες, αποδείξεις και ονόματα, ώστε να προκύπτει κάτι που να συνδέει ποινικά τον κ. Βενιζέλο με την υπόθεση και να σταματήσει τους καβγάδες στα τηλεπαράθυρα" αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι θα προσκομίσει στοιχεία για την τεκμηρίωση της πρότασης παραπομπής του κ. Βενιζέλου και θέτει στον κ. Πρετεντέρη τα εξής ερωτήματα:
*Γνωρίζει άραγε αν στην επίμαχη λίστα Λαγκάρντ, βρίσκεται μεταξύ πολλών άλλων και ο «βασικός μέτοχος» του τηλεοπτικού σταθμού όπου εργάζεται; Αν το γνωρίζει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει για τα ακριβή ποσά κατάθεσης, καθώς και αν αυτά τα χρήματα έχουν φορολογηθεί νόμιμα στην Ελλάδα;
*Γνωρίζει επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος κράτησε κρυφά στην ιδιωτική του πρόσβαση την εν λόγω λίστα κατά τη διάρκεια δύο κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων;
*Τέλος, ισχύει αυτό που μόλις χθες ενημερωθήκαμε από τα μέσα ενημέρωσης, ότι η Τηλέτυπος ΑΕ, σύναψε νέο τραπεζικό δάνειο ύψους 98εκ. ευρώ;
*Αν ισχύει, μήπως μπορεί να μας ενημερώσει ο έγκριτος δημοσιογράφος αν την ίδια δυνατότητα πρόσβασης σε τραπεζικό δανεισμό τέτοιου ύψους, την έχει ισοτίμως και κάθε άλλη ελληνική επιχείρηση, από αυτές που στη συντριπτική τους πλειοψηφία βάζουν λουκέτο η μία μετά την άλλη;
"Θα περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις του, στο αποψινό δελτίο του έγκυρου σταθμού" καταλήγει η ανακοίνωση.

Πάμε Συνέδριο;


Ανακοινώθηκε τελικά ότι στις 28 Φεβρουαρίου - 3 Μαρτίου θα διενεργηθεί το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 

Είναι το συνέδριο που είχε εξαγγείλει τον περασμένο Οκτώβριο κατά την κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος. 
Η Γραμματεία της ΚΟΕΣ, η οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό και την ευθύνης των κειμένων για τον προσυνεδριακό διάλογο αναμένεται να συνεδριάσει την  προσεχή Τετάρτη. 

Επίσης, ανοίγει ο διάλογος με τους παραγωγικούς φορείς με θέμα το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και προγραμματίζονται στις 10 Ιανουαρίου συναντήσεις με πρώην βουλευτές και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Στο διάστημα 11 έως 21 Ιανουαρίου η Ιπποκράτους ετοιμάζει εκδηλώσεις με την παρουσία του Βενιζέλου και στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα.

Από το καθορισμό των ημερομηνιών, ο Βενιζέλος δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει με όσους του έχουν απομείνει και κυρίως, με στελέχη που δεν συγκαταλέγονται στους "προβεβλημένους", οι οποίοι είτε έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από το ΠΑΣΟΚ είτε έχουν διαγραφεί. 
Οι διαγραφέντες δεν θα μετέχουν αφού για να διεκδικήσουν ρόλο σύνεδρου θα πρέπει να επανεγγραφούν στις τοπικές οργανώσεις. Μέχρι στιγμής μόνο ο Σκανδαλίδης έδειξε προθυμία να το κάνει.
Οι εξελίξεις αυτές με αστάθμητο παράγοντα όσα θα προκύψουν από την υπόθεση της παραποίησης της λίστας Λαγκάρντ, εξαναγκάζουν (όσο και "διευκολύνουν") τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάζει την προσπάθεια για ανασύσταση του κόμματος ως υπόθεση των "νέων" στελεχών.
Ο όποιος αποκλεισμός όμως, ή μεθόδευση στις κομματικές και προσυνεδριακές διαδικασίες θα αποστερήσει σημαντική δύναμη από την ούτως ή άλλως αποδυναμωμένη παράταξη.
Βέβαια, ήδη αρκετοί εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ατζέντα της ηγεσίας και με τον προσδιορισμό του συνεδρίου ως συντακτικού, όλα είναι ανοιχτά, ακόμα και η αμφισβήτηση της "νωπής εντολής" που τάχθηκε να τιμήσει ο Βενιζέλος.
Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν άνθρωποι που είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν την προσπάθεια των τελευταίων χρόνων, μια προσπάθεια με πολλά προβλήματα, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, που είχαν ως συνέπεια πολλά λάθη και παραλείψεις, αλλά κράτησαν τη χώρα όρθια. 
Κανείς δεν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ να αποτελέσει συνιστώσα της Ν.Δ ή του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν θέλει να "αποκαταστήσει" στελέχη σε υπουργεία.
Η παράταξή χρειάζεται να ξαναβρεί το λαό της , μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας και να παραμείνει παράγοντας στις εξελίξεις, μη αποδεχόμενη την δημοσκοπική συρρίκνωση και την παγίωσή της σε μονοψήφια νούμερα.
Οι αμέσως επόμενες μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για την πορεία των διαδικασιών, αλλά και για το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά, το Συνέδριο. Υπάρχουν ακόμη, πολλά ανοιχτά θέματα, που είναι αμφίβολο αν είναι αυτή τη στιγμή σε θέση να δρομολογήσει ή να χειραγωγήσει η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, η εξέλιξη της Λαγκαρτιαδας, αλλά και οι κινήσεις για νέους φορείς, κεντροδεξιούς, εκσυγχρονιστικούς κλπ, όπως και η εκμετάλλευση από τον Σαμαρά της πρόσκαιρης ρευστότητας που θα φέρει η δόση, ίσως φέρουν ακόμα και πρόωρες εκλογές.

Guardian: το απρόβλεπτο της Ελλάδας του 2013


O Guardian σε δημοσίευμά του κάνει μια ανασκόπηση για την Ελλάδα, τις προβλέψεις από τις Κασσάνδρες που διέψευσε αλλά και τη δυσκολία που θα έχει κάποιος αναλυτής να κάνει ασφαλή εκτίμηση για την πορεία της την νέα χρονιά.

Μόνη πρόβλεψη για την Ελλάδα, το απρόβλεπτο

Το 2012 υπήρξε χρονιά ορόσημο για την Ελλάδα, καθώς μέσα σε 12 μήνες πέρασε δια πυρός και σιδήρου, διασφαλίζοντας ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, πραγματοποιώντας μία άνευ προηγουμένου αναδόμηση του δημοσιονομικού χρέους της και δύο επεισοδιακές εθνικές εκλογές, αλλάζοντας 3 πρωθυπουργούς, βιώνοντας τον 5ο χρόνο ύφεσης και βλέποντας την ανεργία να αγγίζει το ποσοστό ρεκόρ του 26%.

Στη μακρά λίστα των «συμφορών» της εφημερίδας Guardian, προστίθονται οι απανωτές προβλέψεις από αναλυτές, ανάμεσα στους οποίους και ο επικεφαλής του Citigroup Ουίλιαμ Μπούιτερ, ότι με την είσοδο στη νέα χρονιά θα επέλθει η έξοδος της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, οι οποίες συνοδεύτηκαν από καταστροφολογίες σχετικά με το ανείπωτο χάος που θα επέφερε το «Grexit» στην Ευρωζώνη, ενώ δεν έλειψαν και οι σκέψεις περί... εμφύλιας σύρραξης στο εσωτερικό της χώρας, λόγω της ακραίας έλλειψης ρευστότητας και της ασταθούς πολιτικής σφαίρας που κλονίστηκε ανεπανόρθωτα από την άνοδο της ακροδεξιάς.

Τελικά, τίποτα από όλα αυτά τα σενάρια δεν συνέβη στην πραγματικότητα, με την Ελλάδα να εξακολουθεί ωστόσο να βρίσκεται σε «υψηλού κινδύνου» θέση και το 2013, καθώς μέχρι το 2016 η χώρα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα νέων φόρων και περικοπών ύψους 18 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τις τελευταίες εβδομάδες η Ευρωζώνη έχει επιδείξει ιδιαίτερη θέρμη να διατηρήσει την Ελλάδα στο κοινό νόμισμα, αλλά η ασταθής κοινωνική και πολιτική κατάσταση στη χώρα δείχνει ότι αυτή η διαδικασία δεν θα είναι ομαλή και ανεμπόδιστη.


Πηγή: Guardian http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/jan/03/greece-2013-predictions

Τα κοντάρια, οι μάσκες και …..τα δύσκολα τώρα ξεκινούν, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ

Αντικείμενα καθημερινής χρήσης που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του Alpha τις αντιασφυξιογόνες μάσκες, τα ξύλινα κοντάρια και τα εκατοντάδες άδεια μπουκάλια που βρέθηκαν από την Αστυνομία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ)

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι πλέον μπαίνει σε δύσκολα μονοπάτια.
Είναι γνωστό, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε με διάφορες συνιστώσες που ξεκινούσαν από τον λεγόμενο πατριωτικό εθνικισμό, και έφθαναν μέχρι το..... αντάρτικο πόλεων.
Επίσης, είναι γεγονός ότι τα ποσοστά που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές ήταν "ποσοστά ψήφων διαμαρτυρίας", στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ψήφοι άρνησης στα άλλα κόμματα και όχι ψήφοι υπέρ του ίδιου του κόμματος.
Όταν στις εκλογές του Ιουνίου παραλίγο να αναδειχτεί πρώτο κόμμα, η ηγεσία του συνειδητοποίησε ότι πρέπει (αναγκαστικά) να φορέσει την μάσκα ενός κόμματος που μπορεί να μιλήσει και να εμπιστευτεί ο μέσος πολίτης.
Όμως, πως θα πείσει η ηγεσία του την κοινωνία όταν παράλληλα, πρέπει να κρατάει και τις βασικές του δυνάμεις-συνιστώσες;
Δεν είναι ανόητοι, ούτε πολιτικά άσχετοι οι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ώστε μην γνωρίζουν ότι η δήλωσή αυτή του εκπροσώπου τους, είναι πολιτικά αστεία και ταυτόχρονα, κοινωνικά επικίνδυνη.
Έπρεπε όμως, να δώσει διαπιστευτήρια στο οργανωμένο κομμάτι εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ, που λειτουργεί στις παρυφές της νομιμότητας, στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά και σε ομάδες που θεωρούν πολιτικό άσυλο την χρησιμοποίηση των αιθουσών των πανεπιστημίων για τη δημιουργία μηχανισμών και υποδομών για αντάρτικο πόλεων.
Τα δύσκολα τώρα ξεκινούν.
Τα Χριστούγεννα τελείωσαν και μαζί με αυτά τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια και ξημέρωσε η ωμή πραγματικότητα. Και ο υπέρμετρος λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ της τελευταίας τριετίας κάποτε θα δεχθεί τις επιπτώσεις του όσο και ακόμη φαντάζει μακρινό αυτό ως σενάριο, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.
Aπο Protovoulia Papandreou

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Πεταλωτής: Ο καλός και ο κακός ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιώργος Πεταλωτής από την σελίδα του στο facebook σχολιάζει τα δυό(;) πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ

"Ο Σκουρλέτης του ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει προ πολλού εξετάσεις υπευθυνότητας, συγκρότησης πολιτικής προσωπικότητας και σοβαρότητας, σεβασμού στη νοημοσύνη των συνομιλητών του και τα επανειλημμένα δείγματα συμπεριφοράς του αποδεικνύουν ότι έχει αποτύχει οικτρά.
΄Οταν όμως οι "επαναστατικές συνιστώσες" διαλύθηκαν για να ενσωματωθούν σε ένα ενιαίο κόμμα που θα πάρει σε περίπτωση πρωτιάς στις εκλογές και το ¨επαναστατικό" μπόνους των 50 εδρών, αλλά και γιατί δεν αρμόζει σε ένα κόμμα στον προθάλαμο της εξουσίας να έχει εμφανή "εξωκοινοβουλευτικά αριστερίστικα" παρακλάδια με ανάλογους συνειρμούς,κάποιος θα έπρεπε να αναλάβει και το ρόλο του κατευνασμού τους όταν χρειάζεται.
Με τον πιο επίσημο τρόπο λοιπόν ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούσε σήμερα δημοσίως ότι οι αντιασφυξιογόνες μάσκες και τα εκατοντάδες μπουκάλια (βλ μολότωφ) της ΑΣΟΕΕ, αποτελούν μέρος του οικιακού μας εξοπλισμού, που για τους "προοδευτικούς" σαν τον ίδιο είναι και αντικείμενα ανακύκλωσης , άρα κακώς η Αστυνομία παρενέβη και κατέλυσε το άσυλο, όπως άλλωστε και στον σκουπιδότοπο του ΑΠΘ.
Την ίδια ώρα βεβαίως ο Τσίπρας που επέστρεψε από την 12ήμερη περιοδεία στις χώρες πρότυπά του, επισκέπτοταν γεμάτος με χαμόγελα τον κ. Αβραμόπουλο, για να τον ενημερώσει θεσμικά για το ταξίδι του στη Λατινική Αμερική και να τον ευχαριστήσει για τη συνεισφορά του ΥΠΕΞ στην πετυχημένη αυτή περιοδεία.
Και γέμισε το ΥΠΕΞ χαμόγελα και συζητήσεις ουσίας....
Είμαι σίγουρος βέβαια ότι η παρουσία του ΥΠΕΞ στα πραγματικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής έχει καλύτερα αποτελέσματα από το ταξίδι αυτό. Γιατί εκεί οι συνέπειες δεν θα είναι για γέλια όπως στην περίπτωση αυτή, αλλά για κλάμματα.
Ο καλός και ο κακός ΣΥΡΙΖΑ, διαλέγετε και παίρνετε".

Από https://www.facebook.com/giorgos.petalotis/posts/492747570767947

ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ;

Του Σωκράτη Ξυνίδη

Επί δεκαετίες τώρα στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης ζήσαμε εναλλαγή κυβερνήσεων συντηρητικών ή σοσιαλδη-μοκρατικών κομμάτων. Κεντρώα κόμματα δύσκολα κατάφεραν να επιβιώσουν ανάμεσα στις συμπληγάδες των δύο αυτών μεγάλων ευρωπαϊκών κομματικών οικογενειών. Σε ελάχιστες περιπτώσεις έπαιξαν κάποιο ρόλο σε κυβερνητικά σχήματα, η δε αποδυνάμωσή τους ήταν τέτοια που στο ενδεχόμενο ακυβερνησίας, σε περιόδους ακραίας ισοδυναμίας των μεγάλων κομμάτων,οδηγηθήκαμε σε ιστορικούς συμβιβασμούς, μέσω των μεγάλων συνασπισμών.
 Όμως τον τελευταίο χρόνο συμβαίνουν περίεργες συμπτώσεις. Το πάλαι ποτέ σκληρό δίδυμο Μέρκελ-Σαρκοζί, αποφάσισε ότι εκλεγμένοι πρωθυπουργοί (καλοί ή κακοί δεν έχει σημασία) των χωρών που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα με τα δημοσιονομικά τους και την οικονομική κρίση, δεν έδειχναν ιδιαίτερα “προσαρμοστικοί” στις επιταγές των αγορών ή των δανειστών ή και στις δικές τους επιταγές. Την 11-11-2011 ο Γιώργος Παπανδρέου παραιτείται μετά από ένα απίστευτα απροκάλυπτο θρίλερ παρέμβασης των Μέρκελ-Σαρκοζί στην εσωτερική πολιτική κατάσταση της Ελλάδας, γιατί ο νόμιμος πρωθυπουργός της χώρας τόλμησε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να θέσει σε δημοψήφισμα την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και την αποδοχή του μνημονίου. Την 12-11-2011 παραιτείται ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι “υποκύπτοντας στην πίεση από τη Βουλή, αλλά περισσότερο στην πίεση των αγορών πάνω στην ιταλική οικονομία” (http://www.tanea.gr/kosmos/article/?aid=4672582). Αντικαταστάτες τους; Πρόσωπα αποδοχής μεν αλλά άσχετα με οποιασδήποτε μορφής δημοκρατική πολιτική νομιμοποίηση, οικονομολόγοι,με θητεία στον πυρήνα της ευρωπαϊκής δομής εξουσίας, χωρίς έντονη κομματική ταυτότητα, ορθολογιστές, υπεράνω ενασχόλησης με τη ζώσα πολιτική. Ίδιες ημερομηνίες, ίδιες διαδικασίες, ίδια χαρακτηριστικά. Κανείς δεν μπορεί να πει τον κ.Μόντι αριστερό ή δεξιό. Κανείς δεν μπορεί να πει τον κ. Παπαδήμο αριστερό ή δεξιό. Μήπως όπως, πέραν της κρίσης, υπήρξαν όμοιες και παράλληλες πολιτικές διεργασίες που οδήγησαν σε φυσική ανάδειξη των δύο αυτών προσωπικοτήτων ταυτόχρονα και αβίαστα μέσα από την κοινωνική όσμωση; Όχι βέβαια. Τότε πως τέτοια σύμπτωση;
      
     Την περασμένη Άνοιξη υπήρξε έντονη φημολογία ότι ο κ.Λουκάς Παπαδήμος θα ήταν και πάλι πρωθυπουργός αν δεν υπήρχε αυτοδυναμία. Αργότερα η φημολογία επεκτάθηκε ότι θα συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία. Σε ποιο κόμμα; Λίγο ενδιέφερε. Τελικά δεν συμμετείχε. Ούτε ξανάγινε πρωθυπουργός.
      Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα ο κ.Μόντι είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κατέβαινε στην πολιτική ως μέλος ενός κόμματος,αλλά είχε δηλώσει «πρόθυμος» να βοηθήσει την προεκλογική εκστρατεία κομμάτων που υποστηρίζουν το οικονομικό του πρόγραμμα. Κι αν υπήρχαν κόμματα στην επόμενη Βουλή που θα τον «καλούσαν μετά τις εκλογές να ηγηθεί της νέας κυβέρνησης,θα λάμβανε την πρόταση σοβαρά υπόψη του, εάν και οι περιστάσεις το έκαναν αναγκαίο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Τελικά ανακοίνωσε ότι θα ηγηθεί ενός συνασπισμού. «Τιτίβισε» δε ωσάν Ιταλίδα Πυθία πως «μαζί σώσαμε την Ιταλία από την καταστροφή. Μαζί επιστρέφουμε στην πολιτική». (http://www.ethnos.gr/article.asp? catid=22769&subid=2&pubid=63759463) .Ότι δεν τολμήθηκε στην Ελλάδα, ως μια new age περίοδος, θα δοκιμαστεί στην Ιταλία.Το μοντέλο πάει ένα βήμα παρακάτω.
      Προκειμένου όμως να μην μείνουμε πίσω στην Ελλάδα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το μοντέλο εξακολουθεί να είναι εξελίξιμο και εδώ. Διαβάζουμε λοιπόν: “Ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος επανέρχεται στο προσκήνιο έχοντας στο πλευρό του, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Βασίλη Ράπανο και τις «ευλογίες» του Κώστα Σημίτη. Η αφορμή είναι η βράβευση που θα γίνει στις 14Ιανουαρίου στην Κηφισιά, με «όχημα» το ΙΟΒΕ, του πρώην πρωθυπουργού,παρουσία του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα, και του καθηγητή κ. Β. Ράπανου, που αναμένεται να πάρει κομβικής σημασίας θέση στην κυβέρνηση. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών κ.Οδ.Κυριακόπουλος θα απονείμει το «Αριστείο ΙΟΒΕ» στον κ.Παπαδήμο για τη συμβολή του τα τελευταία χρόνια στην ελληνική οικονομία και στη διατήρησή της στην ευρωζώνη. Νίκος Παναγιωτόπουλος Πεμ 27 Δεκ 2012 | 18:24 |
(http://newpost.gr/post/178801/epanemfanisi-papadimoy-me-stoyrnara-kai-rapano-sto-pleyro-toy/)
Ή αλλιώς, όπως “τιτίβισε” και ο Μόντι, «μαζί σώσαμε την Ιταλία (Ελλάδα) από την καταστροφή. Μαζί επιστρέφουμε στην πολιτική».
    Δεν θα διερωτηθώ το αν και ποιος έσωσε την Ελλάδα. Αυτά θα τα πούμε εν καιρώ στη χώρα μας.

    Έχει όπως σημασία το ερώτημα: ποιόν εξυπηρετεί μια επανεμφάνιση των κεντρώων πολιτικών κομμάτων;
       Είναι προφανές ότι στην Ευρώπη της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης, η σοσιαλδημοκρατία δείχνει να καταρρέει υπό το βάρος του ότι δεν κατάφερε να εγγυηθεί τα ελάχιστα στους Ευρωπαίους πολίτες. Είναι ίσως αυτό, το απλό, που είχε πει ο Σαμαράς πολλές φορές στην προηγούμενη Βουλή. Αφού δεν το πιστεύετε δεν μπορείτε να το κάνετε σωστά (μεταφράζω εγώ: τη σφαγή των χαμηλών κοινωνικών τάξεων), γι' αυτό πρέπει να το κάνουμε εμείς. Με την σοσιαλδημοκρατία λοιπόν παραπαίουσα και τη συντηρητική δεξιά σε ρόλο «εκδοροσφαγέα», είναι λογικό να υπάρχει διαρροή ψηφοφόρων προς τα άκρα. Η ακροδεξιά ενδεχόμενα να δείχνει περιθωριακός πολιτικός υπόκοσμος αλλά ενισχύεται. Η αριστερά με ατζέντα κόντρα στην νομενκλατούρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και λαϊκίστικη ρητορική, λογικά θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο. Η ύπαρξη λοιπόν κεντρώων κομμάτων, εταίρων σε συμμαχικές κυβερνήσεις των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, δείχνει απόλυτα αναγκαία. Γίνεται ανάχωμα διαρροής ψηφοφόρων προς τα άκρα αναδεικνύοντας ένα δήθεν νέο πολιτικό δυναμικό, το οποίο όμως στην πραγματικότητα είναι ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει στην Ευρώπη σήμερα. Καλλιεργεί τον μύθο ότι όσοι υπηρετήσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση των αξιωματούχων έχουν skills να αντεπεξέλθουν στην σημερινή δύσκολη συγκυρία, σε αντίθεση με κάθε λαϊκό εκπρόσωπο που δεν μπορεί.
        ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Καλλιεργείται ένα νέο πολιτικό μοντέλο. Κεντρώα κόμματα καταλαμβάνουν ζωτικό πολιτικό χώρο, ανακόπτουν τις διαρροές ψηφοφόρων προς αριστερά και ακροδεξιά κόμματα και γίνονται κυβερνητικοί εταίροι σε κυβερνητικά σχήματα που ακούν και αντιλαμβάνονται την πλήρως συντηρητική ευρωζώνη. Αναδεικνύεται ένα νέο μοντέλο πολιτικού ηγέτη. Όχι αυτό που αγαπά ο λαός αλλά αυτό που έχει τα τεχνοκρατικά προσόντα και την αντίληψη των αγορών να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.
       ΕΡΩΤΗΜΑ: Έχουμε κανένα λόγο να εμπιστευόμαστε όλους αυτούς που στο παρελθόν αποφάσισαν (καθαιρώντας νόμιμους πρωθυπουργούς) για εμάς χωρίς εμάς, να καθορίζουν το ποιοι πολιτικοί είναι αναγκαίοι για τον τόπο; Και που σήμερα προβάλλουν ως καλοί διαχειριστές,συστημικοί αλλά συγχρόνως και new age πολιτικοί;

Από http://xinidis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_3.html?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Είναι μιά αρχη... έκπτωτος ο Ψωμιάδης...

Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι εκπίπτει αξιώματος κάποιος πολιτικός σε τούτη τη χώρα.

Ναι είναι αλήθεια, ο Νομάρχης της καρδιάς τους χάνει οριστικά το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Ζορό, τραγουδιστής Νομάρχης και πολλά άλλα, Παναγιώτης Ψωμιάδης. ο οποίος κατά δήλωσή του δεν  παρανόμησε, δεν έκανε και έγκλημα,  αλλά εκανε "ενα καλό", "βοήθησε έναν οικογενειάρχη", μειώνοντας πρόστιμο σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων, έχασε την προσφυγή στον Άρειο Πάγο για την καταδίκη του σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε ''παρών'' σε αυτή την ώρα, επισημαίνοντας ότι η υποψηφιότητά του στη περιφέρεια συμβάλει στην προοπτική για την ενότητα. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι είναι δεδομένη η συμπαράστασή του στον Παναγιώτη Ψωμιάδη και ευχήθηκε να δικαιωθεί σύντομα.
Το Σάββατο θα συνεδριάσει η παράταξη προκειμένου να εκλέξει το νέο περιφερειάρχη. Φαίνεται ότι θα είναι ο Τζιτζικώστας, αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο υποψηφιότητας και του Διονύση Ψωμιάδη, αδελφού του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Αν η δικαιοσύνη λειτουργούσε όπως σε αυτή την περίπτωση δεν θα είχαμε διαφθορά στη χώρα, ούτε θα είχαμε φτάσει στο σημείο να κόβονται μισθοί και συντάξεις....

Τάγκο Αρτζεντινο...Τάγκο Μπραζιλέρο.....


Το πολυήμερο ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε Βραζιλία και Αργεντινή πραγματοποιήθηκε εν μέσω διαφόρων θετικών και αρνητικών δημοσιευμάτων.
Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας σε ανταπόδοση για τη «θεσμική συνδρομή» του υπουργείου Εξωτερικών στην προετοιμασία της επίσκεψης του στη Γή της Επαγγελίας, (Βραζιλία και την Αργεντινή), τον υπουργό Εξωτερικών για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του (τέτοια αβροφροσύνη!)

Και έτσι, πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδίωξη της επίσκεψης δεν ήταν «η αντιγραφή μοντέλων», αλλά η «διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος σε δύο σύμμαχες χώρες».

Τονίζοντας, ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε «ευήκοα ώτα» στην αναζήτηση αλληλεγγύης (άλλωστε μόνο αυτά μπορούσε να βρει), ο Τσίπρας υποστήριξε ότι προτεραιότητα του κόμματός του είναι η ανάπτυξη «πολυδιάστατης και ενεργού εξωτερικής πολιτικής» και ζήτησε να αναβαθμιστούν οι σχέσεις της Ελλαδας με τη Λατινική Αμερική.

Ας εξετάσουμε όμως, τι  συγκεκριμένα οφέλη προσδοκούσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από το ταξίδι καθώς, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ επισκέπτεται και συνομιλεί με δύο χώρες που έχουν σημαντικό θεσμικό ρόλο στο παγκόσμιο σύστημα» και αποτελεί «δείγμα γραφής» μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που αποτελεί «εναλλακτική απάντηση στη μονομέρεια και την υποταγή της συγκυβέρνησης Σαμαρά στη στρατηγική Μέρκελ για την Ευρώπη».

Σιγουρα οι εμπειρίες που αποκόμισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τις επαφές του στις δύο χώρες της Λατινικής Αμερικής, μεταξύ των οποίων με τον τέως πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, πρόκειται να συμβάλουν στην ανάδειξη της δυναμικής με την οποία θα στοχεύσει να ανέλθει στην εξουσία.

Όμως, αν απομονώσουμε τις δηλώσεις του προέδρου της Βραζιλίας, Λούλα ότι σ’ αυτή την στιγμή της κρίσης οι Έλληνες πρέπει να είναι ψύχραιμοι, να έχουν μεγάλη θέληση και να αναζητήσουν λύσεις, να μην γίνονται πολλά σχόλια για την κρίση , αλλά να συζητούν ποιες είναι οι λύσεις, παράλληλα με την επισήμανση ότι στην Βραζιλία η λέξη κλειδί ήταν η οικονομική ανάπτυξη μαζί με το εμπόριο, με τις επενδύσεις, με τις θέσεις εργασίας, με την κατανάλωση και για αυτό έχει ανέβει από την δέκατη στην έκτη θέση στην παγκόσμια οικονομία, συνάγεται οτι ο πρόεδρος Λούλα δεν θα είχε αντιληφθεί ότι ο Τσίπρας "κάνει καρριέρα" στην Ελλάδα αρνούμενος να συναινέσει σε οποιδήποτε "μνημονιακή" γραμμή. Μια πολιτική η οποία δε διαφέρει από εκείνη που ο Πρόεδρος Λούλα εφάρμοσε επί δύο θητείες, ακολουθώντας δηλαδή αυτό που θα αποκαλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ "βάρβαρες νεοφιλελεύθερες" πολιτικές.

Η δήλωση μάλιστα, μεταφράστηκε κατά το δοκούν από τον Τσίπρα ο οποίος υποστήριξε ότι: "Στο πρόσωπο του προέδρου Λούλα βρήκαμε ένα ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθεια του ελληνικού λαού να ξεπεράσει την κρίση, να αντέξει και να νικήσει τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές". Καταπάσα πιθανότητα  ο Τσίπρας δεν συνειδητοποίησε ότι ο Λούλα ήταν εκείνος που επέκτεινε τη συμφωνία με Δ.Ν.Τ, εκχώρησε σε ιδιώτες επτά μεγάλους αυτοκινητόδρομους, προχώρησε ευρύτατο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, έκανε ιδιωτικοποιήσεις ύψους 45 δις δολαρίων, προχώρησε στη κατασκευή μεγάλων έργων με εκχώρηση των εσόδων σε ιδιώτες. Και όλα αυτά για να επιτύχει να εξασφαλίσει τρία γεύματα την ημέρα σε κάθε Βραζιλιάνο, αλλά και αυτό στη δεύτερη του θητεία....

Αυτό που δεν εξέτασε ο Τσίπρας είναι ότι παρά τη θέση της στην παγκόσμια οικονομία, η Βραζιλία ούτε κατ' ελάχιστο μπορεί να συγκριθεί με την πιο φτωχή χώρα της ευρωζώνης.

Ευτυχώς, στην Αργεντινή, με τα γνωστά επεισόδια κατά την παραμονή του εκεί, δεν επανέλαβε το  «μακάρι να είμασταν Αργεντινή» Γιατί ποιος δε θυμάται ότι στις 7 Σεπτεμβρίου ο Τσίπρας είχε πει επί λέξει: «Δεν μπορεί όμως να αντέξει ο λαός αυτή την πολιτική. Λέτε πως "δεν γίναμε Αργεντινή". Μακάρι να είχαμε γίνει: Η Αργεντινή πέρασε μια μεγάλη δυσκολία και οι πολίτες της κατάφεραν με αξιοπρέπεια να σταθούν στα πόδια τους. Εσείς δυστυχώς μας οδηγείτε σε άλλες πολύ χειρότερες καταστάσεις».

Το γεγονός οτι η Βραζιλία και η Αργεντινή είναι από τις πλέον πλούσιες χώρες σε πρώτες ύλες αλλά παρόλα αυτά το κοινωνικό μοντέλο που εφαρμόζουν  σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτισμικό ιδίωμα κρατάει τους λαούς φτωχούς, δεν φαίνεται να απασχόλησε τον Τσίπρα και το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ο ελληνικός λαός, ακολουθώντας το παράδειγμα των λαών της Νότιας Αμερικής που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά του ΔΝΤ, θα λυτρωθεί από τη θανατηφόρο θηλιά του μνημονίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της επικίνδυνης Στρατηγικής της λιτότητας στον ευρωπαϊκό Νότο», ήταν το μήνυμα στη ξύλινη γλώσσα ενός "νέου" πολιτικού που έστειλε από τη Βραζιλία, μετά τη συνάντηση με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.

Προφανώς, ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνειδητοποίησε και πάλι, ότι η κυβέρνηση της Ντίλμα Ρούσεφ υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων σε αεροδρόμια, τραίνα, εξόρυξη υδρογοναθράκων και ευρείες αναδιαρθρώσεις με μείωση των πόρων του δημοσίου τομέα με στόχο την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, δηλαδή όλα αυτά για τα οποία κατηγορεί στην Ελλάδα τους πολιτικούς αντιπάλους του. 

«Ολοκληρώνοντας αυτό το ταξίδι κρατάμε εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, δυο χωρών που έγιναν πειραματόζωα, πολύ πριν γίνει η χώρα μας, μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Που, όμως, κατάφεραν να ακολουθήσουν εναλλακτικούς δρόμους και να βγουν από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή. Τέλος, κρατάμε, τις πολύ σημαντικές και αναξιοποίητες, μέχρι τώρα, δυνατότητες διακρατικών συμφωνιών και συνεργασιών της χώρας μας με αυτές τις δύο ισχυρές οικονομίες. Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι δυνατότητες θα αξιοποιηθούν στο μέλλον και ας ελπίσουμε πως το ταξίδι μας θα είναι μια καλή αφορμή ώστε αυτό να γίνει πράξη» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ηταν μάλιστα,  τόσο ενθουσιασμένος, που, όπως είπε μιλώντας στα μέλη του πνευματικού ομίλου «Κάρτα Αμπιέρτα», «αν ήξερα ότι έχουμε τόσο θερμούς φίλους στην Αργεντινή, θα ξεκινούσα τη μεγάλη προεκλογική εκστρατεία από το Μπουένος Άιρες»!  Μάλλον, όμως δεν ένιωσαν τον ίδιο ενθουσιασμό ούτε οι Αργεντίνοι που βίωναν ούτε και οι Έλληνες που παρακολουθούσαν από μακρια, τις εικόνες χάους που επικρατούσαν στην Αργεντινή, με τον πεινασμένο πλην… περήφανο λαό της χώρας να επιδίδεται σε λεηλασίες ειδών πρώτης ανάγκης υψηλής τεχνολογίας.

 Βέβαια, προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που το «μακάρι να γινόμασταν Αργεντινή», τροποποιήθηκε σε… «τι πρέπει να αποφύγει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να μην οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση που οδήγησαν την Αργεντινή τα ληγμένα φάρμακα του ΔΝΤ».

Τελικά η Αργεντινή είναι παράδειγμα προς μίμηση ή παράδειγμα προς αποφυγή;

Ο Τσίπρας αποφάνθηκε «Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την εμπειρία της Αργεντινής - με τις ομοιότητες αλλά και τις μεγάλες διαφορές από την περίπτωση της Ελλάδας - είναι να δούμε τι πρέπει να κάνουμε προκειμένου να αποφύγουμε τη δραματική εμπειρία της χρεοκοπίας, στην οποία οδήγησε τη χώρα η κυβέρνηση που ήταν προσκολλημένη στις συνταγές της λιτότητας και στις επιλογές του ΔΝΤ. Και ταυτόχρονα να μελετήσουμε σε βάθος τις πολιτικές της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της τόνωσης της κατανάλωσης, που κατάφεραν να οδηγήσουν - από το 2003 και μετά - τη χώρα στην ανάκαμψη και στην έξοδο από την κρίση».

Βέβαια, ο Τσίπρας γνωρίζει ότι ήδη από τα τέλη Νοεμβρίου, οι οίκοι αξιολόγησης, που υποβάθμισαν κατά πέντε βαθμίδες την πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής, από «Β» σε «CC» και μάλιστα με αρνητικές προοπτικές, ανέφεραν πως είναι «πιθανή» μια νέα χρεοκοπία για τη χώρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική Αριστερά αριστερά αναζητά μοντέλα προς μίμηση εκτός Ευρώπης και πριν την κατάρρευση του σοβιετίκού μπλογκ είχε αναδείξει τη Βουλγαρία και την Ανατολική Γερμανία ως παραδείγματα προς μίμηση.

Όμως, δε φαίνεται να έχει ωριμάσει καθώς μοιάζει να εντοπίζει σε αυτές τις χώρες μόνο όσα συμφωνούν με τα όσα η ίδια ευαγγελίζεται. Μήπως είναι καιρός η μέλλουσα κυβερνώσα Αριστερά πέρα από ταγκό να μάθει και realpolitik; Ίσως της φανεί περισσότερο χρήσιμη...
 

Θύμα της λίστας Λαγκάρντ ολόκληρη η πολιτική τάξη


Νέο πλήγμα για την αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού κόσμου θα συνιστούσε πιθανή καταδίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Με τίτλο «Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου» το άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει τις κατηγορίες εις βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου λέγοντας:

«Ο πρώην υπουργός θεωρούνταν πρωταγωνιστής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μέχρι που εμφανίστηκε η περιβόητη λίστα». Τονίζει ότι «όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραμένει αθώος. Για την Ελλάδα θα ήταν καλό να αποδειχθεί η αθωότητα του πρώην υπουργού. Διότι σε διαφορετική περίπτωση πλήττεται για μια ακόμα φορά η αξιοπρέπεια του ελληνικού πολιτικού κόσμου».

«Το πρώτο θύμα της λίστας ήταν η ελευθερία του Τύπου. Όταν ένας δημοσιογράφος δημοσίευσε τη λίστα συνελήφθη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Στη λίστα που δημοσιεύθηκε απουσίαζαν τρία ονόματα. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται ότι αποφάσισε αυτοπροσώπως τη διαγραφή τριών συγγενικών του προσώπων.

Ο πρώην υπουργός είναι φυσικά αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Όμως οι αποδείξεις είναι συντριπτικές.

Το δεύτερο θύμα της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι μόνο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά το σύνολο της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, την οποία πλήττει ο πρώην υπουργός Οικονομικών» καταλήγει η εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Να γιατί.....

Να γιατί δεν θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου. Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που ΔΕΝ έδωσε "δωράκια" στα ΜΜΕ. Να λοιπόν, γιατί τα αρνητικά δημοσιεύματα.....

Η είδηση που έγινε γνωστή πριν λίγο. Στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής ο γιος του Γιώργου Κουρή, Ανδρέας, επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στο χώρο των ΜΜΕ.
Στη σύλληψη του Α. Κουρή προχώρησε η ασφάλεια Αττικής, καθώς φέρεται να χρωστά μεγάλο ποσό στο ΙΚΑ, που ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ.
Οι οφειλές, αφορούν δεδουλευμένα εργαζομένων του ALTER, καθώς δεν καταβλήθηκαν και οι ασφαλιστικές εισφορές.
Το ένταλμα σύλληψης αρχικά εκδόθηκε στο ΑΤ Πετραλώνων, εν συνεχεία διαβιβάστηκε στο ΑΤ Αμαρουσίου και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η σύλληψη έγινε στα Βόρεια προάστια, λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μαυραγάνης ο ...αμετανόητος


Νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε στον Υφυπουργό Οικονομικών από τον Μ Καρχιμάκη, μέσω του προσωπικού λογαριασμού που διαθέτει στο Facebook για την Μαυρογιαλούριο πολιτική που ακολουθεί.
Ο Καρχιμάκης αντέδρασε μετα την απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για την μετακίνηση 63 στελεχών εφοριών. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και τις ενδοκυβερνητικές αρρυθμίες που προκάλεσε η προηγούμενη απόφαση του Μαυραγάνη να μετακινήσει αιφνιδιαστικά 167 στελέχη εφοριών, ο υφυπουργός Οικονομικών επανήλθε απτόητος με νέα απόφαση και μέσα στις γιορτές.
Τι έγραψε ο Καρχιμάκης

"κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΣΤΕ ΦΑΥΛΟΣ....... Η επιχείρηση του ασφυκτικού έλεγχου με τις τοποθετήσεις προσώπων που ειναι αναξιολόγητα και αμφίβολα ,στις ΔΟΥ συνεχίζεται με με την μέθοδο του σαλαμιού και με σπαστές αποφάσεις.......... Γατί κ, Μαυραγανη θέλετε να ελέγχετε όλες τις περιφέρειες ελεγκτικά; τοποθετώντας τον διευθυντή του γραφείου σας διευθυντή ελέγχων όλης της χώρας  Απλώς θέλετε να μην σας ενοχλεί κανείς όταν, π.χ αποδεσμεύετε τραπεζικές καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών, φίλων σας και φίλων του συστήματος που υπηρετούσατε ... έτσι ανενόχλητα. Γιατί κ .Μαυραγανη, π.χ καταργήσατε έτσι χωρίς αξιολόγηση τον διευθυντή της Δ, ΔΟΥ...ΑΘΗΝΩΝ Που έχει την ευθύνη στις περιοχές όπως π.χ ΚΟΛΩΝΑΚΙ και επαγγέλματα που αποφέρουν έσοδα;και ο όποιος αναδείχθηκε ΠΡΩΤΟΣ σε εισπράξεις σε όλη την χώρα ξεπερνώντας τους στόχους που είχε θέσει το υπουργείο κατά 215% και τον τοποθετήσατε στην υπό κατάργηση ΔΟΥ Γαλατσιου; Κ.Μαυραγανη είστε φαύλος..... δυστυχώς έτσι μάθατε ως αρμόδιος διευθυντής στην εταιρεία που συμβούλευε πελάτες πως να αποφεύγουν τους ελέγχους και την εφορία".


Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα απόφαση Μαυραγάνη προβλέπει:

- Την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών
- Την αντικατάσταση 12 εποπτών.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφορές στη νέα λίστα μετακινήσεων σε σχέση με αυτές που προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση, ωστόσο παραμένουν δυο «ηχηρές» ομοιότητες που είναι οι εξής:

- Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μαυραγάνη, Κωστολιάς τοποθετείται επικεφαλής στο διαπεριφερειακό ελεγκτικό κέντρο Αθηνών.
- Ο διευθυντής ελέγχου και σχεδιασμού του ΣΔΟΕ,  Ν. Λέκκας απομακρύνεται από το ΣΔΟΕ και τοποθετείται επικεφαλής της Α΄ ΔΟΥ Αθηνών. Στην προηγούμενη απόφαση ο Λέκκας οριζόταν επικεφαλής της ΔΟΥ Γαλατσίου.

Η νέα απόφαση προκαλεί εκ νέου αντιδράσεις στις τάξεις των εργαζομένων στις ΔΟΥ (εφοριακοί) οι οποίοι επιμένουν ότι τα κριτήρια των μετακινήσεων είναι κατά κύριο λόγο κομματικά και πελατειακά, αποδίδοντας στον  Μαυραγάνη «Μαυρογυαλουρισμό».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΔΟΥ έχει ως εξής:

"Δυστυχώς ούτε το πνεύμα των Χριστουγέννων, ούτε η αλλαγή του χρόνου εμποδίζει τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, να συνεχίσει τις λογικές «Μαυρογιαλούρου» της μεταπολεμικής εποχής. Με νέες αποφάσείς του στις 31.12.2012 (!) έκανε νέες τοποθετήσεις - μετακινήσεις Διευθυντών αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε (;) τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις.

Η Ομοσπονδία εφοριακών για μια φορά ακόμη, όπως διαχρονικά κάνει με παρεμβάσεις της (τα πλήρη κείμενα στο www.poedoy.gr) τονίζει:

1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ με ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ - ΕΝΙΑΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (γραπτές εξετάσεις κ.λπ.). Πλήρη εφαρμογή του Υπαλληλικού Κώδικα και κατάργηση του άρθρου 55 του Ν. 4002/2011.

2. Δεν θα μείνουμε απαθείς στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες μας ΧΘΕΣ - ΣΗΜΕΡΑ - ΑΥΡΙΟ. Αν δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τις πρόσφατες εξελίξεις, απλά θα έχουν την ίδια τύχη με τους πρωταγωνιστές.

3. Καλούμε τόσο τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση όσο και αυτά που είναι στην Αντιπολίτευση, να ξεκαθαρίσουν την στάση τους, για το όλο θέμα και να μην κρύβονται πίσω από προφάσεις.".


Άλλος για τη λιστα μας.......

Πολύ υλικό έχει να προσφέρει η διαβόητη λίστα Λαγκάρντ που έπληξε το πολιτικό μας σύστημα.....

"Ο Σύμβουλος του Σαμαρά με 5 εκατομμύρια στη λίστα Λαγκάρντ

κ. Σαμαρά και κύριοι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, πως τα μπερδεύετε έτσι??? Λέτε ΔΗΜΟΣΙΑ στον ελληνικό λαό, που πληρώνει δυσβάσταχτα ανάλογα ποσά με τα έσοδα του, ότι μόνο αυτοί που ΑΝ βρεθούν ότι έχουν ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ χρήματα στο εξωτερικό θα πληρώσουν 45% φορολογία
«που τους αναλογεί». Αυτό που έπρεπε να στηρίζετε είναι το ΣΩΣΤΟ, δηλαδή ότι ΟΛΟΙ πρέπει να πληρώσουν 45% φορολογία και ότι αυτοί που θα βρεθούν με αδικαιολόγητη περιουσία (με άλλα λόγια με περιουσία από παράνομες δραστηριότητες), ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ! ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! Διακρίνω μια εκ νέου προσπάθεια αποπροσανατολισμού η κάνω λάθος?!Και επί την ευκαιρία, ο σύμβουλος σας, ο οποίος έχει το όνομα του στην λίστα Λαγκάρντ με 5 εκατομμύρια ευρώ, έχει πληρώσει τουλάχιστον -αν δικαιολογείται η κατάθεση του- το 45% φορολογία προς το ελληνικό κράτος??? Επίσης μέχρι θα αποδειχθεί πως απέκτησε αυτή την υπέρογκη περιουσία θα εξακολουθεί να εκτελεί τα καθήκοντα του σαν σύμβουλος του πρωθυπουργού, η θα δηλώσει παραίτηση, όπως οφείλει, έτσι ώστε να διευκολύνει την διεκπεραίωση της δικαιοσύνης??? Κ. Πεπόνη, προς τα εκεί ΓΙΑΤΙ δεν κοιτάτε καθόλου?! Τον σύμβουλο του πρωθυπουργού ΓΙΑΤΙ δεν τον καλείτε να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του ονόματος του στην λίστα Λαγκάρντ?


Υ.Γ. Εκτός και αν πληρώνει- ο οποιοσδήποτε από τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ -την φορολογία προς το κράτος οπού έχει τις καταθέσεις και τότε δεν μπορεί να φορολογηθεί εις διπλούν. Αλλά αυτό έχει τουλάχιστον ηθική υπόσταση: την στιγμή που οι Έλληνες καλούνται να στηρίζουν το τραπεζικό σύστημα της χώρας, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού στηρίζει πρακτικά αυτόν της Ελβετίας??? Μήπως θα έπρεπε να στήσετε και άλλη κάλπη εκεί στην βουλή και για αυτό το όνομα?
Κύριε Σαμαρά, μια που υποστηρίζετε με θράσος ότι “επί των ημερών σας σαν πρωθυπουργός, ανέκτησε την αξιοπιστία η χώρα μας στο εξωτερικό”, μήπως θα έπρεπε να κοιτάτε και την αξιοπιστία του συμβούλου του πρωθυπουργού με 5 εκατομμύρια κατάθεση στην λίστα Λαγκάρντ?! Διότι όταν μιλάς για αξιοπιστία πρέπει να μην έχεις αναξιόπιστους συμβούλους… Η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται τίμια… τουλάχιστον."

Από http://agapiaxies.blogspot.gr/2013/01/5.html

Η "λογική" του φασίστα

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε μεταξύ άλλων: "Προσωπικά, αρνούμαι να δεχτώ ότι φαινόμενα φασιστικής έμπνευσης ταιριάζουν σ΄ έναν λαό σαν τον ελληνικό, που έδωσε χιλιάδες νεκρούς στους αγώνες της Ευρώπης για την απελευθέρωσή της από τον ναζισμό. Σε αγώνες για ελευθερία και πανανθρώπινα ιδανικά".

Όπως ήταν φυσικό, η Χρυσή Αυγή δεν άφησε την ευκαιρία και επιτέθηκε με δρυμείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Προέδρου."Το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι για τη σημερινή λεηλασία της χώρας από τους ξένους τοκογλύφους και τους εγχώριους πλουτοκράτες δεν φταίει ο φασισμός, αλλά οι προδότες και οι ξεπουλημένοι πολιτικάντηδες. Στην "ευγενή τάξη" των τελευταίων ανήκει και ο νυν πρόεδρος της κατ΄ επίφαση δημοκρατίας", αναφέρει η ανακοίνωση της.

Δυστυχώς, μόνο το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να προστατεύσει τον θεσμό του Προέδρου, τονίζοντας ότι η χυδαία και αήθης επίθεση της Χρυσής Αυγής κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι θεσμικά ο εκπρόσωπος της δημοκρατικής πολιτείας, δείχνει το πραγματικό της στόχο: την ανατροπή της δημοκρατικά συγκροτημένης πολιτείας, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Από καιρό και με πολύ μεγάλη ευθύνη της Αριστεράς που προσβλέπει να γίνει κυβέρνηση, διαδόθηκε μια συλλογική ευθύνη - ένα γενικό ανάθεμα το οποίο περικλείεται στην λογική του "όλοι είναι ίδιοι, κλέφτες και απατεώνες"- εξ ου και ο λόγος που έπρεπε να καεί το... η βουλή.
Αυτή η λογική όμως, της ισοπέδωσης είναι κατ ουσία μια φασιστική λογική. Μια λογική που είναι παράλληλα εύπεπτη στη σημερινή κατάσταση που η ελληνική κοινωνία βιώνει τη φτώχια και την εξαθλίωση και αναζητά τους υπαίτιους της πτώσης της.
Αυτή τη λογική εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο η Αριστερά για να αποκομίσει τα οφέλη που δημοσκοπικά γεύεται, αλλά τα εκμεταλλεύεται και η Χρυσή Αυγή, ως γνήσιο φασιστικό κόμμα, ακολουθώντας την τυπική διεθνή φασιστική πρακτική.
Ο πολιτικός διάλογος για τις ευθύνες των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα ως το χείλος του γκρεμού περιέχει σε μεγάλο μέρος αυτοκριτική της ίδιας της κοινωνίας, ποιόν ψηφίζει και με τι κριτήριο, σε τι αποσκοπεί και γενικά είναι ένας διάλογος που μπορεί να έχει πολλές απόψεις, συμφωνίες ή διαφωνίες.
Η φασιστική λογική δεν αποτελεί μέρος διαλεκτικής συζήτησης. Υπάρχει μόνο μια άποψη και όσοι δεν συμφωνούν, δεν είναι μαζί, τίθονται αυτόματα ενάντια.
Έτσι δεν μπορεί να έχει ελπίδα -νόημα- συννενόησης μια πολιτική αντιπαράθεση με τους φασίστες.
Ο στόχος τους δεν είναι ουσιαστικά τα πρόσωπα, οι προδότες πολιτικοί, ο μοναδικός στόχος των φασιστών είναι η ίδια η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Οι φασίστες έχοντας οικειοποιηθεί τον τίτλο του "πατριώτη" και θεωρώντας εαυτούς θεματοφύλακες του εθνους, εκμεταλλεύονται την δίκαιη λαϊκή οργή με κηρύγματα μίσους αναμένουν την κατάλληλη στιγμή για να δράσουν. Τότε θα είναι πολύ αργά για να αντιδράσει η Αριστερά και όλος ο δημοκρατικός κόσμος....

το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική τύφλωση

Στα άκρα έχει φτάσει η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ
Η Ιπποκράτους αντέδρασε με σκληρή δήλωση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ οτι θα ζητήσει να διερευνηθούν και τυχόν ευθύνες του Βενιζέλου.

"Οι μάσκες επιτέλους έπεσαν.
Μετά από εβδομάδες παραφιλολογίας, συκοφαντίας, απειλών και χυδαίων διαρροών, ο ΣΥΡΙΖΑ και επίσημα αποκαλύπτει τις πραγματικές του προθέσεις.
Τα στοιχεία που ήρθαν από τη Γαλλία του προκάλεσαν βαθειά απογοήτευση και προφανώς πολιτική τύφλωση.
Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ενδιαφέρει μόνο η πολιτική αποσταθεροποίηση της Κυβέρνησης και της χώρας και μάλιστα τώρα που διανοίγονται θετικές προοπτικές για την ανάκαμψή της. Στρέφεται κατά του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου του γιατί ξέρει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της στρατηγικής προοπτικής της χώρας.
Δεν θα τα καταφέρουν. Και οι πολίτες που υφίστανται τόσες θυσίες καταλαβαίνουν.
Θα αποτύχουν τραγικά όπως και στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν που φαίνεται ότι δεν τους δίδαξε τίποτα.
Η σημερινή επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαδιακή. Η αποκάλυψη του παιχνιδιού τους άρχισε και θα είναι πλήρης", υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, θεωρεί πως η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποτελεί διαχρονικό σκάνδαλο της εγχώριας "κλεπτοκρατίας" και τονίζει πως αποδεικνύει περίτρανα ότι τα πρόσωπα και τα κόμματα που επέβαλαν στην κοινωνία και στη χώρα την μνημονιακή εξουθένωση, επεφύλαξαν για τους εαυτούς και τους εκλεκτούς τους ασυλία και υπόθαλψη.
«Έχοντας μετατρέψει την διαφθορά σε καθεστωτική δομή του κράτους, της οικονομίας και της πολιτικής, και συναλλασσόμενοι ιδιοτελώς και εκ του ασφαλούς, προστάτευαν συστηματικά τους κατόχους του πλούτου από τη νόμιμη φορολογία» αναφέρει και τονίζει πως «φωτίζει τις αιτίες της πορείας της χώρας προς τη χρεοκοπία».
«Η ευτράπελη προσπάθεια να εμφανισθούν ως αρχάγγελοι της κάθαρσης οι αρχιτέκτονες της διαπλοκής και της υπόθαλψής της, προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Το ίδιο και η προσπάθεια περιορισμού της διερεύνησης στον μέχρι πρότινος συνεργό τους» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει πως δε θα συμπράξει στην συγκάλυψη καμιάς πτυχής της υπόθεσης, ούτε στην υπόθαλψη κανενός ενεχομένου, αλλά θα ζητήσει τη διερεύνηση των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων προσώπων, ανεξαρτήτως θέσης στην κυβερνητική ιεραρχία.
«Θα ζητήσουμε τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών των κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου για όλα τα εκ μέρους τους αδικήματα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων των ήδη στοιχειοθετούμενων στο στάδιο αυτό ποινικών αδικημάτων, της παράβασης καθήκοντος, της υπεξαγωγής εγγράφου και όλων των συναφών οικονομικών και φορολογικών αδικημάτων» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και σημειώνει πως επιφυλάσσεται να καταθέσει «κάθε απαραίτητη συμπληρωματική πρόταση για την επέκταση της προκαταρκτικής εξέτασης ή της δίωξης εναντίον προσώπων και επί αδικημάτων που ενδέχεται να στοιχειοθετηθούν ή να προκύψουν στην πορεία της έρευνας».
«Η υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ δεν χωράει πια στα συρτάρια καμιάς μνημονιακής κυβέρνησης. Και δεν θα μείνει ανέλεγκτη ούτε η σημερινή προσπάθεια συσκότισής της» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Συνωμοσίες εξουσίας

Του Προκόπη Δούκα
Τα επιχειρήματα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι λογικοφανή: Γιατί να σβήσει, τόσο εξώφθαλμα, τα ονόματα μόνο δύο εξαδέλφων του (και όχι και πολλών άλλων καταθετών για “ξεκάρφωμα”), που μάλιστα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, θα φανεί ότι είχαν τα λεφτά τους νόμιμα έξω και δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν. Και γιατί να τολμήσει να κάνει μια τέτοια λαθροχειρία, όταν είναι εύκολο, ανά πάσα στιγμή, να ζητηθεί το πρωτότυπο της λίστας από τη Γαλλία, ώστε να υπάρξει σύγκριση, όπως και έγινε.
Από την άλλη, “και ο Άκης κάτι χειρότερο δεν έκανε, δεν κράταγε σημειώσεις, που τον ενοχοποίησαν τα μέγιστα;” έρχεται αμέσως η απάντηση. Ως προς την ευφυία, οι δύο άνδρες δεν μοιάζουν να έχουν πολλά κοινά, θα μπορούσαν όμως να έχουν ως προς την αλαζονεία, που δίνει η εξουσία - και τυφλώνει αυτοκαστροφικά και τον πιο εύστροφο.
Είναι όμως τέτοια η σπουδή κομμάτων και εκδοτικών συγκροτημάτων να φορτώσουν, με εμφανή ανακούφιση, την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αποκλειστικά στον πρώην υπουργό Οικονομικών, που προκαλεί σοβαρές υποψίες. Μιλούν για διαδικασίες-εξπρές, με το πρόσχημα της “επιτακτικής ανάγκης για πλήρη διαλεύκανση”, χωρίς να αντιλαμβάνονται οτι από μόνες τους αυτές προκαλούν ερωτήματα, για τα κίνητρα τους. Διότι αυτό που αφορά τη διαφύλαξη των θεσμών και την κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα, δηλαδή τελικά τον πολίτη, δεν είναι η ταχύτητα, αλλά η ουσιαστική εμβάθυνση στην αλήθεια και στα αίτια του προβλήματος.
Πρωτοσέλιδα που προεξοφλούν το “ένοχον και μοιραίον” του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και κάνουν αχρείαστη την ύπαρξη δικαστικής εξουσίας, μοιάζουν να υποκρύπτουν πολιτική βεντέτα (ή καλύτερα εκδίκηση) στο “σύστημα Παπανδρέου”. Η δε ακαριαία διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ (ειδικά οταν ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε επικαλεστεί οτι η λίστα είναι “προϊόν υποκλοπής” και τώρα ζητά την παραπομπή για “αλλοίωση επίσημου εγγράφου”), δείχνει την απελπισμένη αναζήτηση αποδιοπομπαίου τράγου, που θα εστιάσει τα φώτα της δημοσιότητας εκεί που συμφέρει και (ελπίζεται οτι θα) ξαλαφρώσει τη σημερινή ηγεσία από κάθε υποψία ενοχής. Η προσπάθεια να συνοδευτούν όλα αυτά με συνομωσίες, που ως στόχο έχουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έρχεται να συμπληρώσει το παζλ, που συρρικνώνει ακόμα περισσότερα την πολιτική εμβέλεια όσων επιχειρούν να το στήσουν: Είναι τόσο πολύ βολικό για όλους “να φταίει μόνο ο Παπακωνσταντίνου”, που δεν είναι πια πιστευτό.

Γιατί ο Βενιζέλος πρέπει να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο (!)

Η κόντρα ανάμεσα σε Βαξεβάνη - Βενιζέλο κορυφώνεται με το νέο δημοσίευμα στο Κουτί της Πανδώρας με τον τίτλο "Γιατί ο Βενιζέλος πρέπει να οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο".
Η κόντρα αυτή θα αποτελέσει και την αιχμή του δόρατος για την γραμμή που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ελπίδα να στείλει το Βενιζέλο στην εξεταστική.
"Τα κόμματα της κυβέρνησης προχώρησαν βιαστικά στο αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.Το νέο εφεύρημα «κάθαρσης» που δείχνει Παπακωνσταντίνου, ουσιαστικά βγάζει από το κάδρο των ευθυνών τον Βενιζέλο και βέβαια όλους εκείνους που χειρίστηκαν τη λίστα (του Σαμαρά συμπεριλαμβανομένου).
Η «αβλεψία» αυτή είναι προκλητική και βέβαια συγκαλυπτική. Ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος που πρέπει να παραπεμφθεί για ευδιάκριτους στον καθένα λόγους.
1.Παρέλαβε τη λίστα και όπως και ο προκάτοχός του, δεν την παρέδωσε στη Δικαιοσύνη όπως όφειλε. Ο εισαγγελέας είναι υπεύθυνος για την έρευνα ενοχοποιητικών στοιχείων και κανένας υπουργός. Οι υπουργός χαράσσει πολιτική δεν κάνει έρευνες. Ούτε βέβαια τις εμποδίζει.
2.Αντί να ευνοήσει την έρευνα, παρήγαγε διάφορα επιχειρήματα περί μη νομικής αξιοποίησης της λίστας. Τέτοια γνωμοδότηση την κάνει μόνο η Δικαιοσύνη και τα όργανά της και όχι οι υπουργοί. Στη συνέχεια βέβαια διέγραψε τον Παπακωνσταντίνου και ζήτησε την παραπομπή του επειδή την αλλοίωσε. Γιατί αφού η λίστα ήταν παράνομη;
3. Όχι μόνο δεν ευνόησε την έρευνα, αλλά δεν παρέδωσε υπηρεσιακά τη λίστα στον επόμενο υπουργό. Πήρε μάλιστα αντίγραφο της λίστας στο σπίτι του. Πράξη που είναι νομικά κολάσιμη.
4. Στις 3 Οκτωβρίου 2012, αναγκάστηκε να παραδώσει την λίστα που κρατούσε στο σπίτι του, στον Σαμαρά, μετά από συνέντευξη του Στουρνάρα στους Financial Times, στην οποία αποκάλυπτε πως ο Βενιζέλος δεν παρέδωσε τη λίστα.
5.Έδρασε με δόλο, αφού ακόμη και τότε έκανε δηλώσει στις οποίες έλεγε πως η λίστα δεν έχει κάτι σημαντικό, αλλά περιέχει 1991 μη αξιοποιήσιμα ονόματα. Η λίστα όχι μόνο ήταν σημαντική αλλά περιείχε ονόματα υπουργών, εκδοτών, εταιρειών με μαύρο χρήμα κλπ.
Ο Βενιζέλος συνεπώς έχει υπεξαιρέσει δημόσια έγγραφα, έχει παρέμβει σε προσωπικά δεδομένα χωρίς αρμοδιότητα, έχει αποκρύψει από τις αρχές στοιχεία που αποδεικνύουν εγκληματικές ενέργειες,έχει πει ψέματα στην Επιτροπή της Βουλής και έχει αλλοιώσει όχι 3 αλλά τουλάχιστον 2059 ονόματα.
Είναι ξεκάθαρο πως όλα αυτά δεν θα αποκαλύπτονταν αν το HOT DOC δεν είχε δημοσιοποιήσει τη λίστα. Ακόμη και τώρα όμως που όλα δείχνουν να είναι ξεκάθαρα, γίνεται η πιο μεγάλη επιχείρηση συγκάλυψης, με πρωταγωνιστές το Σαμαρά και τον Κουβέλη. Ο άνθρωπος ο οποίος έφτιαξε τον νόμο ατιμωρησίας των υπουργών, αυτή τη φορά δεν μπορεί να τη γλυτώσει ούτε από τον νόμο που έφτιαξε. Έτσι έχει επιστρατευτεί το πολιτικό σύστημα, το οποίο καλύπτει αυτόν που το εξυπηρέτησε επί δεκαετίες κάνοντας χονδρεμπόριο νόμων και μοιράζοντας χρήμα. Ο Βενιζέλος πρέπει να απαντήσει αυτή τη στιγμή, τι έκανε επί μήνες με τη λίστα στην τσέπη του. Τι;"
HOT DOC
Πηγή Το Κουτι της Πανδωρας http://www.koutipandoras.gr/?p=30849

Ο Ξυνίδης και οι..."γιαλαντζί πατριώτες"

Μύδρους εξαπέλυσε ο Σωκρατης Ξυνίδης από την προσωπική του ιστοσελίδα εναντίον των ακροδεξιών και των φασιστών κάθε είδους

"Όλοι αυτοί οι κάθε είδους ακροδεξιοί φασίστες που εξαντλούν τον πατριωτισμό τους σε κάθε καημένο που βρίσκουν μπροστά τους, τις περιόδους των γενικών επιστρατεύσεων και των εντάσεων με την Τουρκία ούτε η μάνα τους ήξερε που κρυβόντουσαν. Προφανώς πίσω από τα ράφια ενός σούπερ – μάρκετ για να πάρουν τροφή για το κορμάκι τους. Αυτοί λοιπόν οι κατ' όνομα πατριώτες, όταν ο συντηρητικός πολιτικός και οικονομικός άξονας Γαλλίας – Γερμανίας και η ευρωπαϊκή νομενκλατούρα των αξιωματούχων έκαναν ευθεία παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική ζωή της Ελλάδας, δεν έβγαλαν τσιμουδιά. Όταν οι ξένοι αμφισβητούσαν το δικαίωμα ενός εκλεγμένου πρωθυπουργού να πάρει την ύψιστη δημοκρατική και πολιτική απόφαση, να οδηγήσει τη χώρα του σε δημοψήφισμα, για την πλέον σημαντική εθνικά απόφαση για τη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά, μόνο ήχους τρομαγμένου ποντικιού έβγαζαν. Όταν οδήγησαν τον εκλεγμένο Έλληνα πρωθυπουργό στην πλήρη απαξίωση και στην παραίτηση αυτοί πανηγύριζαν. Και μιλούν για πατριωτισμό και εθνική συσπείρωση. Είναι οι ίδιοι που οικειοποιούνται το ΟΧΙ του ελληνικού λαού για να το αποδώσουν στον φασίστα Μεταξά που είχε κάτσει στον σβέρκο του λαού. Τουλάχιστον εκείνος στην κρίσιμη στιγμή είχε το θάρρος να εκφράσει την απόφαση του ελληνικού λαού και να προασπίσει την πατρίδα και τα δικαιώματά της. Αυτοί; έγιναν χίτες, δοσίλογοι, μαυραγορίτες που έστησαν οικονομικά τζάκια ολόκληρα. Όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες της ακροδεξιάς, της Χρυσής Αυγής, του Καμμένου και όσων απομένουν στο κόμμα του κ. Σαμαρά, που χρέωσε το μέλλον της Ελλάδας στους δανειστές της, εμείς στη Θράκη τους λέμε “γιαλαντζί πατριώτες”.