Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΑΝ..... το 2011


Ο Στουρνάρας παραχώρησε συνέντευξη στο CNN και τη δημοσιογράφο Μπέκι Άντερσον «Συνειδητοποιώ την κατάσταση και θέλω να πω στους πολίτες ότι το 2013 θα ναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, υπάρχει όμως σαφέστατα φως στην άκρη του τούνελ» έδωσε μια νότα αισιοδοξίας υπό την αίρεση...
«Αν εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμα προσαρμογής είμαι σίγουρος ότι τα σκληρά μέτρα που συμπεριλήφθηκαν στους προϋπολογισμούς του 2013 και του 2014 θα είναι τα τελευταία»

Υποστήριξε ότι «η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2013 πήγε καλύτερα σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις, ελπίζω ότι θα γίνει το ίδιο και το 2013 και αν αυτό επιβεβαιωθεί τότε το 70% του πλεονάσματος θα μπορούσε να δοθεί σε αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Αν τα καταφέρουμε, τα μέτρα δεν θα είναι τόσο σκληρά το 2014» υποσχέθηκε ο υπουργός οικονομικών.

Ενώ, σε ερώτηση ποια είναι η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ο υπουργός τόνισε πως: «πλέον αυτή η πιθανότητα είναι πολύ μικρή, ασήμαντη».

Ακόμα, ο Στουρνάρας αναφέρθηκε και στην κυβερνητική συμμαχία, χαρακτηρίζοντάς την «πολύ ισχυρή» και πρόσθεσε πως: «Μιλάω σχεδόν κάθε ημέρα και με τους τρεις πολιτικούς ηγέτες των κομμάτων που τη στηρίζουν. Αυτή η κυβέρνηση θα διαρκέσει», θέλοντας να εξασφαλίσει έναν αέρα εμπιστοσύνης.

Στην ερώτηση που του υποβλήθηκε, αν έμαθε κάτι από τις ενέργειες των προκατόχων του, ο Στουρνάρας απάντησε: «Προσπαθώ να μάθω από τα λάθη τους, δεν κοιτάω πίσω αλλά μπροστά, έχω περιγράψει την ελληνική οικονομία ως την τελευταία σοβιετικού τύπου οικονομία στην Ευρώπη και γι’ αυτό έχουμε απελευθερώσει πλέον σχεδόν κάθε αγορά συμπεριλαμβανομένης μιας λελογισμένης απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας».

Ο Στουρνάρας αναφέρθηκε και στην λίστα Λαγκάρντ υποστηρίζοντας ότι το θέμα θα διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ είπε πως: «η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί το θέμα ως άλλοθι για την έλλειψη επιχειρημάτων για την οικονομία».

Η λέξη κλειδί σε όλη αυτό το καθησυχαστικό και "ελπιδοφόρο" μήνυμα του υπουργού είναι το "αν εφορμόσουμε απαρέγκλιτα τα μέτρα..".. "αν" 
Αν λοιπόν, υπουργέ μας, το 2011, όταν ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιώργος Παπανδρέου, πέτυχε το κούρεμα του χρέους, είχε τη σωστή στήριξη στο εσωτερικό, από ΟΛΑ τα κόμματα, του δικού του συμπεριλαμβανομένου,
αν δεν αντιδρούσαν ΟΛΟΙ στα πρώτα "ηπια" μέτρα και δεν καταδίκαζαν τη χώρα στην "ακινησία",
αν ο κρατικός μηχανισμός λειτουργούσε σωστά εισπράτοντας έγκαιρα και χωρίς "λευκές" απεργίες όσα προβλέπονταν,
αν οι μεταρρυθμίσεις δεν βάλτωναν από τις συντεχνιακές αντιδράσεις,
αν όλα αυτά είχαν γίνει τότε....
Τώρα,  η Ελλάδα και οι Έλληνες θα ήταν σε ευνοϊκότερη θέση..

Και αυτό για να φρεσκάρετε στη μνήμη σας τι έκανε η κυβέρνηση Παπανδρέου μέσα στους πρώτους 20 μήνες θητείας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.