Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Θύμα της λίστας Λαγκάρντ ολόκληρη η πολιτική τάξη


Νέο πλήγμα για την αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού κόσμου θα συνιστούσε πιθανή καταδίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Με τίτλο «Καλός Παπακωνσταντίνου, κακός Παπακωνσταντίνου» το άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung σχολιάζει τις κατηγορίες εις βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου λέγοντας:

«Ο πρώην υπουργός θεωρούνταν πρωταγωνιστής των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα μέχρι που εμφανίστηκε η περιβόητη λίστα». Τονίζει ότι «όσο δεν υπάρχουν αποδείξεις, ο Γ. Παπακωνσταντίνου παραμένει αθώος. Για την Ελλάδα θα ήταν καλό να αποδειχθεί η αθωότητα του πρώην υπουργού. Διότι σε διαφορετική περίπτωση πλήττεται για μια ακόμα φορά η αξιοπρέπεια του ελληνικού πολιτικού κόσμου».

«Το πρώτο θύμα της λίστας ήταν η ελευθερία του Τύπου. Όταν ένας δημοσιογράφος δημοσίευσε τη λίστα συνελήφθη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Στη λίστα που δημοσιεύθηκε απουσίαζαν τρία ονόματα. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγορείται ότι αποφάσισε αυτοπροσώπως τη διαγραφή τριών συγγενικών του προσώπων.

Ο πρώην υπουργός είναι φυσικά αθώος μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Όμως οι αποδείξεις είναι συντριπτικές.

Το δεύτερο θύμα της λίστας Λαγκάρντ δεν είναι μόνο ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά το σύνολο της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα, την οποία πλήττει ο πρώην υπουργός Οικονομικών» καταλήγει η εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.