Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Εσωκομματικές αντιδράσεις για την κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ


Ολοένα και περισσότερο αυξάνονται οι συζητήσεις εντός του ΠΑΣΟΚ που βλέπουν διαφορετικά απο την ηγεσία, οτι η τυφλή σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βγάζει κερδισμένο το ΠΑΣΟΚ, αλλά το αντίθετο, και γι αυτό  στελέχη του δεν συμφωνούν όπως λένε με την αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους προτείνοντας να εγκαταλειφθεί το μοντέλο της ρήξης με τον κ. Τσίπρα.

Είναι δυνατόν, να θέλουμε να λεγόμαστε αριστερό κόμμα, όταν συγκρουόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα βρίσκουμε με τη ΝΔ; Υποστηρίζουν ορισμένοι ενώ πληθαίνουν και δημοσιεύματα που δείχνουν ότι παρόμοιες απόψεις εκφράζουν κορυφαία στελέχη όπως η Φ. Γεννηματά  η ο κ, Ρέππας που για παράδειγμα πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να κατακερματιστεί ο χώρος της αριστεράς, αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να ελπίζει και αύριο στις συμμαχίες του.

Από την άλλη στο ίδιο κλίμα βρίσκονται και άλλα στελέχη που διαθέτουν αριστερό προφίλ στο ΠΑΣΟΚ όλα αυτό τα χρόνια και που θεωρούν ότι είναι λάθος η αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το στικ με τα ονόματα των καταθετών  Ένας εξ αυτών ο Χρήστος Παπουτσής που δεν έχει μιλήσει το τελευταίο διάστημα, πλην εκτός της επιστροφής του στο κόμμα ως μέλος της ΚΟΕΣ ενόψει του συνεδρίου και βρίσκεται σε φάση αναμονής. Συνομιλητές του αναφέρουν ότι δεν ειναι διατεθειμένος να προσφέρει αριστερή κάλυψη , άλλοθι σε όλους αυτούς που δεν το έχουν και το χρειάζονται.

Πίσω απο τις κλειστές πόρτες του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους  υπάρχουν στελέχη που διαφωνούν ριζικά και πιστεύουν ότι ειναι λάθος η τακτική που ακολουθεί ο κ. Βενιζέλος. Ο ίδιος στο γεύμα που ειχε με στελέχη του , άμεσους συνεργάτες του στο πάρκο ελευθερίας, που τελικά δεν ήταν ο κ. Σαχινίδης, παρά τα όσα γράφτηκαν , φέρεται να τους είπε πως ειναι διατεθειμένος να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Βάζει το δίλημμα σε ολους οσοι πιστεουν πως δεν θα πρέπει να υψωθει τοιχος απεναντι στον Τσιπρα : ΠΑΣΟΚ η ΣΥΡΙΖΑ ; Φαίνεται ειναι η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε όσους φλερτάρουν αριστερά.

Εκτός της εκπροσώπου τύπου, την ίδια άποψη εκφράζουν και αλλά στελέχη της λεγόμενης Γεννηματικης ομάδας οπως ο κ. Μ. Παπαιωάννου, ενώ στελέχη της περιφέρειας δείχνουν την ιδια κατεύθυνση. Να υπάρξει δηλαδή δίαυλος επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επι του θέματος μάλιστα αρθρογραφούν και ορισμένοι.

Εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να μην εχει μονοδιάστατη πολιτική απέναντι στη ΝΔ αλλά θα πρέπει να διατηρούν επαφή και με τον ΣΥΡΙΖΑ οπως κάνουν με τη ΔΗΜΑΡ, λένε ότι αν δεν υπήρχε η λιστα Λαγκαρντ ίσως αυτο να ήταν πιο εύκολο. Απο τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του κ. Βενιζέλου ειναι φύση αδύνατο, να βρεθεί κοινή κατεύθυνση μεταξύ τους. Αφήνουν να εννοηθεί δηλαδή , ότι θα μπορούσε να ξεπεραστούν ορισμένα προβλήματα , αν δεν ήταν η λιστα Λαγκαρντ και οι διορισμοί των δυο πλευρών .

Βαγγέλης Γιακουμής
http://newpost.gr/post/182882/antidraseis-sto-esoteriko-toy-pasok-gia-ti-sugkroysi-me-ton-syriza/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.