Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Μαυραγάνης ο ...αμετανόητος


Νέα επίθεση πραγματοποιήθηκε στον Υφυπουργό Οικονομικών από τον Μ Καρχιμάκη, μέσω του προσωπικού λογαριασμού που διαθέτει στο Facebook για την Μαυρογιαλούριο πολιτική που ακολουθεί.
Ο Καρχιμάκης αντέδρασε μετα την απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για την μετακίνηση 63 στελεχών εφοριών. Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και τις ενδοκυβερνητικές αρρυθμίες που προκάλεσε η προηγούμενη απόφαση του Μαυραγάνη να μετακινήσει αιφνιδιαστικά 167 στελέχη εφοριών, ο υφυπουργός Οικονομικών επανήλθε απτόητος με νέα απόφαση και μέσα στις γιορτές.
Τι έγραψε ο Καρχιμάκης

"κ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΣΤΕ ΦΑΥΛΟΣ....... Η επιχείρηση του ασφυκτικού έλεγχου με τις τοποθετήσεις προσώπων που ειναι αναξιολόγητα και αμφίβολα ,στις ΔΟΥ συνεχίζεται με με την μέθοδο του σαλαμιού και με σπαστές αποφάσεις.......... Γατί κ, Μαυραγανη θέλετε να ελέγχετε όλες τις περιφέρειες ελεγκτικά; τοποθετώντας τον διευθυντή του γραφείου σας διευθυντή ελέγχων όλης της χώρας  Απλώς θέλετε να μην σας ενοχλεί κανείς όταν, π.χ αποδεσμεύετε τραπεζικές καταθέσεις μεγαλοφοροπαραβατών, φίλων σας και φίλων του συστήματος που υπηρετούσατε ... έτσι ανενόχλητα. Γιατί κ .Μαυραγανη, π.χ καταργήσατε έτσι χωρίς αξιολόγηση τον διευθυντή της Δ, ΔΟΥ...ΑΘΗΝΩΝ Που έχει την ευθύνη στις περιοχές όπως π.χ ΚΟΛΩΝΑΚΙ και επαγγέλματα που αποφέρουν έσοδα;και ο όποιος αναδείχθηκε ΠΡΩΤΟΣ σε εισπράξεις σε όλη την χώρα ξεπερνώντας τους στόχους που είχε θέσει το υπουργείο κατά 215% και τον τοποθετήσατε στην υπό κατάργηση ΔΟΥ Γαλατσιου; Κ.Μαυραγανη είστε φαύλος..... δυστυχώς έτσι μάθατε ως αρμόδιος διευθυντής στην εταιρεία που συμβούλευε πελάτες πως να αποφεύγουν τους ελέγχους και την εφορία".


Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα απόφαση Μαυραγάνη προβλέπει:

- Την αντικατάσταση 51 διευθυντών και υποδιευθυντών εφοριών
- Την αντικατάσταση 12 εποπτών.

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαφορές στη νέα λίστα μετακινήσεων σε σχέση με αυτές που προέβλεπε η προηγούμενη απόφαση, ωστόσο παραμένουν δυο «ηχηρές» ομοιότητες που είναι οι εξής:

- Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μαυραγάνη, Κωστολιάς τοποθετείται επικεφαλής στο διαπεριφερειακό ελεγκτικό κέντρο Αθηνών.
- Ο διευθυντής ελέγχου και σχεδιασμού του ΣΔΟΕ,  Ν. Λέκκας απομακρύνεται από το ΣΔΟΕ και τοποθετείται επικεφαλής της Α΄ ΔΟΥ Αθηνών. Στην προηγούμενη απόφαση ο Λέκκας οριζόταν επικεφαλής της ΔΟΥ Γαλατσίου.

Η νέα απόφαση προκαλεί εκ νέου αντιδράσεις στις τάξεις των εργαζομένων στις ΔΟΥ (εφοριακοί) οι οποίοι επιμένουν ότι τα κριτήρια των μετακινήσεων είναι κατά κύριο λόγο κομματικά και πελατειακά, αποδίδοντας στον  Μαυραγάνη «Μαυρογυαλουρισμό».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΔΟΥ έχει ως εξής:

"Δυστυχώς ούτε το πνεύμα των Χριστουγέννων, ούτε η αλλαγή του χρόνου εμποδίζει τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, να συνεχίσει τις λογικές «Μαυρογιαλούρου» της μεταπολεμικής εποχής. Με νέες αποφάσείς του στις 31.12.2012 (!) έκανε νέες τοποθετήσεις - μετακινήσεις Διευθυντών αποδεικνύοντας ότι δεν κατάλαβε (;) τίποτα από την αναστάτωση που δημιούργησαν οι προηγούμενες αποφάσεις.

Η Ομοσπονδία εφοριακών για μια φορά ακόμη, όπως διαχρονικά κάνει με παρεμβάσεις της (τα πλήρη κείμενα στο www.poedoy.gr) τονίζει:

1. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ σε κάθε υπηρεσιακή μεταβολή ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ με ΜΕΤΡΗΣΙΜΑ - ΕΝΙΑΙΑ - ΔΙΑΦΑΝΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (γραπτές εξετάσεις κ.λπ.). Πλήρη εφαρμογή του Υπαλληλικού Κώδικα και κατάργηση του άρθρου 55 του Ν. 4002/2011.

2. Δεν θα μείνουμε απαθείς στις προσπάθειες όσων επιθυμούν πολιτικές παρεμβάσεις στις υπηρεσίες μας ΧΘΕΣ - ΣΗΜΕΡΑ - ΑΥΡΙΟ. Αν δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από τις πρόσφατες εξελίξεις, απλά θα έχουν την ίδια τύχη με τους πρωταγωνιστές.

3. Καλούμε τόσο τα κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση όσο και αυτά που είναι στην Αντιπολίτευση, να ξεκαθαρίσουν την στάση τους, για το όλο θέμα και να μην κρύβονται πίσω από προφάσεις.".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.