Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Αλέξη, κρατάει μαχαίρι...


Μήνυμα, με "πολιτικό περιεχόμενο" και αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, κατά την κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη συνάντηση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης για τη φετινή χρονιά, στη Βουλή.

Ο Βενιζέλος τόνισε ότι η χρονιά ξεκινά φαινομενικά αρνητικά, καθώς, όπως τόνισε το ΠΑΣΟΚ δέχεται επίθεση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι μπορεί να είναι και ευκαιρία για πολύ θετικούς οιωνούς και όρους.

Συνεχίζοντας και παραπέμποντας στο μαχαίρι το οποίο κρατούσε προκειμένου να κόψει την πίτα, ο Βενιζέλος είπε ότι "επομένως, καλού- κακού, κρατάμε κι ένα μαχαίρι".

"Το λέω αυτό γιατί η στρατηγική που εφαρμόζουν οι φίλοι μας στον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ έχει δύο άξονες: Ο ένας άξονας είναι εκ νέου εγκωμιασμός της βίας κι ο άλλος άξονας είναι η ποινικοποίηση και η στοχοποίηση" ανέφερε ο Βενιζέλος. Στον ίδιο τόνο αναφερόμενος στην πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "γι' αυτό είδαμε κι ένα κείμενο χτες, που εμφανίστηκε ως νομικό, ενώ είναι σαν προκήρυξη από τη βίλα Αμαλία".

Το πολιτικό χιούμορ είναι αποδεκτό και "χρήσιμο" όταν φέρνει τον πολιτικό πιο κοντά στον πολίτη. Η αλήθεια είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Βενιζέλος θα έπρεπε να εμφανίζεται  ιδιαίτερα προσεκτικός.  Καλώς ή κακώς, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται με ένα "αέρα" αποδοχής από το εκλογικό σώμα, πολύ κοντά στην εξουσία, ενώ τον ίδιο τον έχουν στήσει στο τοίχο για την διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ.
Η υπεροπτική και υποτιμητική στάση  οποιουδήποτε πολιτικού, ιδιαίτερα κάποιου που η δημοτικότητα του βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά για το μέγεθος της παράταξης που εκπροσωπεί, απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο του, δεν ωφελεί.
Η αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους, τα επιχειρήματα και η καθαρή πολιτική τοποθέτηση είναι αυτή που επιθυμεί η ελληνική κοινωνία. Επίσης, επιθυμεί πολιτικό θάρρος και ανάληψη ευθυνών.
Η καλύτερη λύση για να αποφύγει την πίεση και την φθορά του Κινήματος, θα ήταν να ζητήσει ο ίδιος ο Βενιζέλος να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.