Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Μανιάτη, μόνο στο Βενιζέλο οφείλεται συγνώμη;


Ο Γ. Μανιάτης, μιλώντας σε εκδήλωση των νομαρχιακών επιτροπών Α΄και Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συγνώμη από τον Βενιζέλο σχετικά με τη λίστα Λαγκάντ.

«Περιμένουμε κάποιοι να ζητήσουν συγγνώμη, τώρα που αποκαλύπτεται ποιοι διακινούσαν σαν μαρουλόφυλλα τα στικάκια, τώρα που αποκαλύπτεται ότι δεν υπήρχε καμιά σχέση ούτε του κ. Βενιζέλου, ούτε του κ. Παπανδρέου, ούτε του κ. Παπαδήμου, οι οποίοι εγκαλούνται, οι δύο τελευταίοι από το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Δεν συνιστούν ένα λόγο, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, να δει από το μηδέν τη δική του συμπεριφορά και να συνειδητοποιήσει, ότι η κοινωνία, επειδή βρίσκεται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δεν μπορεί να ανεχθεί από μια Αριστερά συμπεριφορές οι οποίες μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω και φέρνουν άσχημες μνήμες στο μυαλό της κοινωνίας;»

Παράλληλα, κατήγγειλε «συγκεκριμένο σχέδιο διάλυσης του ΠΑΣΟΚ», μέσα από μια «απίστευτη συνωμοσία» και «λασπολογία» σε βάρος του προέδρου του Ευάγγελου Βενιζέλου, και την εμπλοκή του Γιώργου Παπανδρέου και συγγενικών προσώπων τους σε «σενάρια συνωμοσίας».

Ακόμα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε «αλαζονεία», ενώ άφησε αιχμές για τη στάση του απέναντι στις επιθέσεις εναντίον πολιτικών, δημοσιογράφων και κομματικών γραφείων τις τελευταίες μέρες. «Οι επιθέσεις αυτές είναι μια αθλιότητα, οδηγούν σε αδιέξοδο», είπε και μίλησε για «δήθεν Αριστερά» η οποία στην ουσία «καταπατά τα δικά μας ατομικά δικαιώματα», και ζήτησε εφαρμογή των νόμων.

Αναρωτιόμαστε αν η θέρμη με την οποία ο Μανιάτης στηρίζει την περίφημη "συγνώμη", την  οποία οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ στον Βενιζέλο, μήπως θα έπρεπε να περιλαμβάνει και τον Γιώργο Παπανδρέου από τους Αν.Ελ και την Χρυσή Αυγή;
Μήπως, ο ενθουσιασμός του να στραφεί και προς τη στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου, γιατί όσο λειτουργούν φοβικά απέναντι στις επιλογές της, τόσο περισσότερο χώρο αφήνουν στους γνωστούς συκοφάντες να στοχοποιούν τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.