Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Aλαβάνος Με το Σχέδιο Β θα διεκδικήσει τις ευρωεκλογές του 2014

 

Τη μετεξέλιξή του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής (ΜΑΑ) σε κόμμα το οποίο θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές του 2014 έχει αποφασίσει ο Α. Αλαβάνος. 

Το όνομα το νέου κόμματος αν δεν είναι «σχέδιο Β΄» θα είναι κάτι σχετικό ώστε να παραπέμπει ευθέως σ’ αυτό που η Κυβέρνηση θα ονόμαζε «λόμπι της δραχμής» και που ο πρώην Πρόεδρος και επί της ουσίας πνευματικός πατέρας του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Αλαβάνος ονομάζει εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από το ευρώ. Δηλαδή τη «ζωή πέρα από το Ευρώ και την ΕΕ». 


Τη συνολική αντιμετώπιση της κρίσης και της ύφεσης μέσα από ένα εθνικό νόμισμα, εθνικοποίηση τραπεζών, επανεκκίνηση της ανάπτυξης και της οικονομίας κυρίως μέσα από τον πρωτογενή τομέα. Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν ο Α. Αλαβάνος η ύπαρξη αυτού του σχεδίου είναι σήμερα πιο επιτακτική διότι η χώρα δεν αποκλείεται να βρεθεί, όχι από επιλογή της, αλλά από άλλο τυχαίο γεγονός εκτός ευρωζώνης. 

Αύριο το μεσημέρι πάντως η κίνηση που έχει ιδρύσει ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το ΜΜΑ θα εγκαινιάσει το "κεραμίδι που απέκτησε πάνω από το κεφάλι του έστω και με νοίκι", όπως αναγράφει χαρακτηριστικά η πρόσκληση, στην οδό Σολωμού 13, στα Εξάρχεια.

Αυτή η εκδήλωση αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρων, αφού πέρα από τις ομάδες, τα κόμματα και τους ανένταχτους αριστερούς που συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και πανεπιστημιακούς που στηρίζουν από την πρώτη στιγμή τις κινήσεις του Αλαβάνου και θα είναι παρόντες, ερωτηματικό αποτελεί το αν και ποιοι πρώην σύντροφοί του από τη μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ θα παραστούν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.