Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Τι κρύβουν οι επιθέσεις Καραμανλικών σε Στουρνάρα

Συνεχίζονται οι επιθέσεις από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Ο Νικήτας Κακλαμάνης κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για επιλεκτική μνήμη και έκανε λόγο για 30 σκάνδαλα την περίοδο από το 1996 έως το 2004.
 
Σε συνέντευξή του στη Real News, υποστηρίζει ότι «ο κ. Στουρνάρας έχει επιλεκτική μνήμη. Μιλάει για τη διετία 2007-2009, όταν το πρόβλημα της κρίσης ήρθε στην επιφάνεια σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά ξεχνάει ότι ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας αποτελεί προϊόν των πολιτικών του Κώστα Σημίτη, του οποίου αποτέλεσε βασικό στέλεχος».

Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για πολλά σκάνδαλα κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και στέκεται σε δύο περιπώσεις.
«Πρόχειρα στο μυαλό μου έχω τουλάχιστον 30 σκάνδαλα που συγκλόνισαν την Ελλάδα από το 1996 έως το 2004, με πιο χαρακτηριστικά δύο. Το "μαγείρεμα" των στοιχείων για να μπούμε στο ευρώ και το μέγα σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Αν κάποιοι λοιπόν έχουν επιλεκτική μνήμη, ο ελληνικός λαός δεν έχει. Θυμάται και πολύ καλά μάλιστα».
 
Ο Κακλαμάνης αναφέρεται μάλιστα στον ρόλο που μπορεί να παίξει στην πολιτική σκηνή της χώρας, ο Καραμανλής.
«Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της παράταξής μας. Όποιος προσβάλλει αυτή την ιστορία θα μας βρει απέναντι. Αποτελεί τον κυριότερο παράγοντα ενότητας της παράταξής μας και κορυφαίο παράγοντα σταθερότητας για την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία».
 
Είναι γεγονός ότι οι επιθέσεις και το Non paper  που κυκλοφόρησαν έχει στόχο να υπερσπιστεί μια περίοδο (αποφράδα για τη χώρα) που τα στελέχη αυτά όμως, διαδραμμάτισαν ρόλο. Από την άλλη, είναι επίσης, διαπιστωμένο ότι ο Καραμανλής δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε πιο... ενεργό ρόλο, άλλωστε δεν το πολυήθελε  ποτέ και το 2000  σύρθηκε λόγω των στεγανών του κόμματος του να διεκδικήσει την εξουσία. Έπειτα ανέλαβε το μιντιακό κατεστημένο και μετατράπηκε σε "καταλληλότερο"....
Η ομάδα των Καραμανλικών όμως, γνωρίζει ότι αν αποδομηθεί η εικόνα της διακυβέρνησής της περιόδου 2004-2009, χάνουν την δύναμή τους στο κόμμα και ενισχύεται ο Σαμαράς, ο οποίος μπορεί να προχωρήσει σε μια ανασύνταξη του κόμματος με διευρύνσεις, σπάζοντας τα παραδοσιακά δεδομένα στην ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.