Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Οι επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ σε υπουργούς της ΝΔ

Μέσα σε τρεις ημέρες η Ιπποκράτους, δια της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, της Φώφης Γεννηματά έστειλε σκληρό μήνυμα σε τρία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δύο εκ των οποίων είναι μέλη της κυβέρνησης, υπενθυμίζοντας αυστηρά, ότι δεν υλοποιούν το πρόγραμμα του κόμματός τους, αλλά το πρόγραμμα της κυβέρνησης συνεργασίας.
Έτσι, βολές από το ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν τόσο ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Χ. Αθανασίου για τις δηλώσεις του σχετικά με την Ιθαγένεια, όσο και ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης για την πρόθεση αλλαγής του νόμου περί συνδικαλισμού, αλλά από τα πυρά δεν ξέφυγε ούτε ο Προκόπης Παυλόπουλος, γιατί επιτέθηκε «με χυδαιότητα» εναντίον του ΠΑΣΟΚ ξεχνώντας τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης 2007-2009.
Η επίθεση αυτή του ΠΑΣΟΚ στην ΝΔ και την κυβέρνηση δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία και περιστασιακή. Εκδηλώνεται σε μιά περίοδο κατά την οποία οι εσωκομματικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και το ένα μετά το άλλο στελέχη του ΠΑΣΟΚ ασκούν δημόσια κριτική στην ηγεσία του κόμματος για το γεγονός ότι έχει προσδεθεί στο άρμα του Σαμαρά και δεν κάνει διακριτή την δική του πολιτική.
Με την επίθεση στους υπουργούς επιχειρείται να διαφοροποιηθεί το ΠΑΣΟΚ και να απαντήσει σε εκείνους που θεωρούν οτι εχει ταυτιστεί με τη ΝΔ σε βαθμό εξαφάνισης, που αυτό βέβαια θα σημάνει και την περαιτέρω δημοσκοπική του συρρίκνωση. Ακόμα, είναι μια προσπάθεια να μετατεθεί η συζήτηση γύρω από τα προσυνεδριακά, που μονοπωλούν οι εξελίξεις γύρω από το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα οι αντιδράσεις στελεχών που κάνουν λόγο για αποκλεισμούς. Παρόλο που ο Βενιζέλος συνεχίζει τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις (την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Πάτρα) δεν έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ σε εκκρεμότητα βρίσκονται πολλά οργανωτικά ζητήματα, με την ηγεσία να αρκείται να "ανασχεδιάζει" με χρώματα την ιστοσελίδα του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.