Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση για το Συνέδριο της Κατερίνας Διαμαντοπούλου

,όσοι παλέψαμε και δεν θέλουμε να χαρίσουμε τους αγώνες μας, όσοι συνεχίζουμε να πιστεύουμε στις δημοκρατικές αξίες πρέπει να είμαστε παρόντες στο Συνέδριο του Πασοκ του Φεβρουαρίου,,

Κατερίνα Διαμαντοπούλου
Οικονομολόγος - Ελεύθερη Επαγγελματίας
Μέλος ΚΟΕΣ ΠΑΣΟΚ

Κανένας Έλληνας δεν γνωρίζει επαρκώς ποιος είναι εάν δεν βρεθεί στο Εξωτερικό, εάν δεν γνωρίσει τον εαυτό του μέσα σε ένα άλλο περιβάλλον. Για το λόγο αυτό και οι Έλληνες του Εξωτερικού είναι πιο αυθεντικοί Έλληνες με μια γνήσια αγάπη και έγνοια για την πατρίδα.
Τα τελευταία χρόνια ζουν την κάθοδο της χώρας, πονούν μαζί της και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν καθημερινά τα βολικά στερεότυπα που κατέκλυσαν τις αναφορές στη χώρα μας. Παρακολουθούν όμως και από μια απόσταση, μια απόσταση που δίνει συνήθως καλύτερη οπτική γωνία και καθαρότερη εικόνα του όλου.

Αυτή τη ματιά την έχουμε ανάγκη! Ειδικά σήμερα, ειδικά στο Πασοκ που κινδυνεύει να εξαφανιστεί παίρνοντας στην πλάτη του αμαρτίες δεκαετιών.
Το Πασοκ που στηρίχτηκε στους Έλληνες του Εξωτερικού, που οι οργανώσεις του ξεκίνησαν από τον Καναδά, τη Σουηδία, την Ιταλία, τη Γερμανία κ.α. έχει ανάγκη να γυρίσει στις ρίζες του. Έχει ανάγκη τον Ελληνισμό της διασποράς να του δώσει τη δύναμη του και την πίστη του, τη γνώση και την εμπειρία του, να του μεταγγίσει αυτό το dna του πολυμήχανου Οδυσσέα.
Στη χώρα μας η πολιτική έχει μετατραπεί σε αρένα που διψά για αίμα, αίμα που έχει χυθεί πολλές φορές στη σύντομη ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους και που δεν το άφησε να διαγράψει περιόδους προκοπής και οικονομικής ακμής με εξαίρεση την περίοδο της μεταπολίτευσης. Αυτή η μεταπολίτευση που σήμερα δέχεται σκληρή κριτική και μένει ανυπεράσπιστη μπροστά στα οξυμένα πάθη.

Όσοι πιστεύουμε ότι η Ελλάδα άλλαξε συθέμελα με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ το 1981, όσοι παλέψαμε και δεν θέλουμε να χαρίσουμε τους αγώνες μας, όσοι συνεχίζουμε να πιστεύουμε στις δημοκρατικές αξίες πρέπει να είμαστε παρόντες στο Συνέδριο του Πασοκ του Φεβρουαρίου. Παρόντες για να υπερασπιστούμε μια μεγάλη ιστορία αλλά και μια μεγάλη θυσία αφού το Πασοκ ανέλαβε να σώσει τη χώρα από την χρεοκοπία και την διεθνή απομόνωση που αυτή θα έφερνε. Παρόντες για να αποτρέψουμε την καταστροφή του Πασοκ και να δείξουμε ποια πρέπει να είναι η μελλοντική του πορεία. Να ορίσουμε με ποιους πάμε και ποιους αφήνουμε, ποια Ελλάδα θέλουμε.
Αυτή την υπεύθυνη στάση , αυτή την υπηρεσία στη πατρίδα οφείλουμε να την υπερασπιστούμε και να την μετατρέψουμε ξανά σε ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Πηγη ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους ένας νέος άνθρωπος που μιλάει πολιτικά και έχει κάτι να μας πει διαφορετικό χωρίς ξύλινη γλώσσα .Αυτό μπορώ να διαπιστώσω σαν ένας άνθρωπος που έζησα την ξενιτιά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.