Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ανασχηματισμός στα σκαριά...

Στην συνάντηση της "κυβερνητικής τρόϊκας" με τους αμρά, Βενιζέλος και Κουβέλη αναμένεται να συζητηθεί ο "κυβερνητικός βηματισμός", αλλά και το ζήτημα ενδεχόμενων αλλαγών στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Σαμαράς εμφανίζεται προβληματισμένος για τις επιδόσεις του κυβερνητικού σχήματος σε ορισμένους τομείς και έχει ως περιθώριο να ανακοινώσει τις αποφάσεις του για τον ανασχηματισμό μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
 
Βέβαια, στο ζήτημα του ανασχηματισμού οι εισηγήσεις εμφανίζονται αντικρουόμενες, με ορισμένους να εμφανίζονται αρνητικοί, υποστηρίζοντας ότι η εικόνα της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Σαμαρά στις δημοσκοπήσεις παραμένει ισχυρή.
Πάντως, ο Σαμαράς δεν προτίθεται  να ανακοινώσει τις αποφάσεις του νωρίτερα από το Μάρτιο, ενώ στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την περασμένη Παρασκευή, δεν άφησε στους υπουργούς του περιθώρια να καταλάβουν τις διαθέσεις του.

Ένα άλλο ζήτημα θα συζητηθεί από τους τρεις αρχηγούς κατά τη συνάντηση τους είναι το ενδεχόμενο επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας στη βάση της οποίας σχηματίστηκε η κυβέρνηση συνεργασίας.
Ο Βενιζέλος έχει ήδη, θέσει ανοιχτά το ζήτημα, ενώ και ο Κουβέλης φέρεται να επιθυμεί την αλλαγή σε σημεία του κειμένου, όπου έχει ξεπεραστεί από τις εξελίξεις. Το σημαντικότερο είναι ότι και οι δύο κυβερνητικοί φαίνεται  ότι επιθυμούν να αναφερθεί ρητά ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας, ενώ ο Σαμαράς έχει "δεσμευτεί προσωπικά" (ότι κι αν αυτό σημαίνει για τον συγκεκριμένο πολιτικό) ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός, μετά το θόρυβο που προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.