Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Ραντεβού στο συνέδριο...


Κυκλοφόρησε προχθες, με απαράδεκτη καθυστέρηση, η εγκύκλιος και τα κείμενα διαλόγου για το 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
Το συνέδριο θα είναι στην ουσία, η πρώτη διαδικασία συζήτησης για την κρισιμότερη 3ετία στην ιστορία της μεταπολεμικής περιόδου για την χώρα και η πρώτη οργανωμένη μορφή διαλόγου μετά το εσωκομματικό <<πραξικόπημα>> του Οκτωβρίου του για το κόμμα.

Σε αυτό το διάλογο οφείλουμε να συμμετέχουμε, καταθέτοντας τις δικές μας απόψεις κάνοντας την δική μας κριτική και υπερασπίζοντας όλα αυτά που πιστεύουμε και για τα οποία δίνουμε καθημερινά τις μάχες μας.
Αν απουσιάζουμε από αυτό το διάλογο, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα απαξιωθεί ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, τότε το μοναδικό αποτέλεσμα θα είναι να χαρίσουμε το ΠΑΣΟΚ στις απόψεις αυτές που εμείς επί 14 μήνες και εδώ μέσα <<πολεμάμε>> και καυτηριάζουμε.

Πλανώνται δε πλάνην οικτρά αν νομίζουν κάποιοι ότι η απαξίωση του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει στην μαζική προσφυγή των ψηφοφόρων του σε άλλες κινήσεις και ομάδες που δημιουργήθηκαν από στελέχη που πέρασαν μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων αυτών θα διαλέξουν να "ιδιωτεύσουν", να "πάνε σπίτι τους".

Δεν πρέπει να ακουστούν οι φωνές μας και τα επιχειρήματά μας;

Δεν πρέπει να ρωτήσουμε γιατί σήμερα ανεχόμαστε ως παράταξη ακόμη σκληρότερα μέτρα, ενώ σταθήκαμε απέναντι στο πρώτο μνημόνιο με το οποίο έτρεχαν παράλληλα μεταρρυθμίσεις, οι οποίες σήμερα έχουν παγώσει, δεν προχωρούν, δεν υπάρχουν;

Δεν πρέπει να διαμορφώσουμε τις προσεχείς θέσεις μας ή θα συνεχίσουμε απλά να συνοδεύουμε τη Νέα Δημοκρατία στη διακυβέρνηση ;

Θα αφήσουμε δηλαδή, τον Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία να γίνει ο εκφραστής μιας επιτυχίας που θα έρθει επειδή ακριβώς, σε μια κρίσιμη στιγμή το ΠΑΣΟΚ σκέφτηκε το εθνικό συμφέρον και δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος ;

Θα επιτρέψουμε να ξεχαστούν οι ευθύνες και το ποιος μας οδήγησε στα όρια της πτώχευσης;

Θα αφήσουμε να ισοπεδωθεί μια προσπάθεια που έγινε και θα κάνει σύνθημα το ΠΑΣΟΚ ότι η σωτηρία ξεκίνησε ,, τον Ιούνιο του 2011;,,

Τίνος απόψεις θα κυριαρχήσουν στο συνέδριο; Του Γρηγοράκου, της Αποστολάκη, του Λιντζέρη και της Καιλή που ενώ ζητούσαν την τήρηση (;) του καταστατικού για την παραίτηση Παπανδρέου από την Προεδρία σήμερα δεν μιλούν για όλα τα έκτροπα που έχουν συμβεί εδώ και 12 μήνες; Τους πρώην Υπουργούς που είτε δεν διάβασαν το μνημόνιο, είτε ήταν με το ΔΝΤ και όχι με την ΕΕ ή με την ΕΕ και όχι με το ΔΝΤ; Με τους Υπουργούς που αντί να έρθουν να υποστηρίξουν το έργο τους τρέχουν ανά την Ελλάδα για να κάνουν νέους σχηματισμούς ; Εκείνοι που ζητούσαν τον Πρόεδρο να τον εκλέξει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ή εκείνοι που ενώ εισηγήθηκαν στον Βενιζέλο τη διάλυση των οργάνων, στη συνέχεια έγιναν και οι ίδιοι αντιμνημονιακοί ;
Αυτοί ή εμείς, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, που δεν εξυπηρετούμε προσωπικές στρατηγικές και στόχους. Που δίνουμε την μάχη για την χώρα και την παράταξη, ανιδιοτελώς και χωρίς να έχουμε επιδιώξεις και συμφέροντα.

Δεν πρέπει να ακουστούν, και αν όχι από εμάς από ποιους, μια σειρά μύθων που κυριάρχησαν στην διετία; Μύθοι που έχουν ο ένας μετά τον άλλον καταρριφθεί.

Αν θέλουμε να ανατραπεί το κλίμα 16 μήνες μετά, τότε η αρχή μπορεί να γίνει στον προσυνεδριακό διάλογο, στις Τοπικές Οργανώσεις και στο Συνέδριο.
Δεν πρόκειται ούτε για πολιτική <<εκδίκηση>> ούτε πολύ περισσότερο για ρεβανσισμό, αλλά μια διεκδίκηση για πολλές αλήθειες, πολλές ιστορικές αλήθειες που λοιδορήθηκαν, επειδή το κλίμα και η συγκυρία δεν επέτρεπαν την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Ραντεβού λοιπόν στο συνέδριο.
Ραντεβού στις Τοπικές Οργανώσεις, συμμετοχή στο διάλογο και εκλογή συνέδρων που θα συμμετέχουν στο συνέδριο και θα εκπροσωπούν τις απόψεις μας και τις αγωνίες μας.
Ραντεβού στις τοπικές κοινωνίες.

ΥΓ. Όσοι έχουν επιλέξει άλλον δρόμο, είναι δικαίωμά τους, όπως και το να ζητούν και να διεκδικούν την προσέλκυση νέων ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν που έδωσαν τη μάχη για τη σωτηρία της χώρας. Και στο ΠΑΣΟΚ θα διεκδικήσουμε την δικαίωση της πολιτικής του.
Αν η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πραγματικά προωθεί ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα – κόμμα ρυθμιστή κυβερνήσεων – και αν αυτό είναι το ζητούμενο να πετύχει στο Συνέδριο, τότε έχουμε το χρόνο να επιλέξουμε και εμείς το δρόμο μας. Αλλά με καθαρή τη πολιτική συνείδησή μας. Γιατί θα έχουμε δώσει τη μάχη του διαλόγου. Όχι με κραυγές μέσω facebook αλλά στο στίβο του πολιτικού διαλόγου. Και κορυφαίο όργανο διαλόγου σε όλα τα κόμματα ανά τον κόσμο είναι το Συνέδριο.

Protovoulia Papandreou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.