Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Σκανδαλίδης: να αποχωρήσει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση...

O "ανεξάρτητος" βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, την οποία θα στηρίζει μόνο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και στη βάση μιας επικαιροποιημένης συμφωνίας,

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής προτρέπει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο να δεσμευθεί κατηγορηματικά ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει πρόσθετα μέτρα.

«Είναι επείγουσα ανάγκη να σταματήσει εδώ και τώρα η φτωχοποίηση της χώρας» λέει χαρακτηριστικά, ενώ αποκαλύπτει  ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει μπει σε έναν αυτόματο πιλότο «και δεν μπορεί να μετακινηθεί ούτε βήμα από μια αποτυχημένη στην πράξη συνταγή».




Ο Σκανδαλίδης υποστηρίζει ότι παρά το γεγονός της τάσης για ενίσχυση της κυβέρνησης στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να αναθεωρήσει τις σχέσεις του με την κυβέρνηση και να μη συμμετάσχει σε αυτή παρά μόνο δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης σε νέα προγραμματική συμφωνία.

Φυσικά, σε αναφορά στο επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι θα συμμετάσχει κανονικά και εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας, ωστόσο προτείνει να μεταβιβαστούν σημαντικές αρμοδιότητες του προέδρου στα συλλογικά όργανα τα οποία θα εκλέγονται από το συνέδριο, ενώ απορρίπτει τυχόν μετακίνηση του ΠΑΣΟΚ προς το Κέντρο και επισημαίνει ότι το κόμμα δεν μπορεί να εκδιωχθεί βίαια από τον προοδευτικό χώρο και την Κεντροαριστερά.



« Είμαστε αμετανόητοι υπηρέτες στο κόμμα των αρχηγών» αναρωτιέται ο Κώστας Σκανδαλίδης και επισημαίνει «Δεν μπορούμε να μιλάμε για σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και να επιμένουμε σε δομές περονικού τύπου»

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν όροι σύγκλισης με τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο διαφωνεί με την πρακτική της κυβέρνησης «να ενοχοποιεί συλλήβδην μια παράταξη και να της χρεώνει μέτωπο με τη φασίζουσα Δεξιά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.