Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Κινήσεις μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας με ΔΗΜΑΡ και Αν.Έλ


Ιδιαίτερα ευχαριστημένα από την πορεία της συζήτησης και τον προβληματισμό που αναπτύχθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς χθες στο POLIS CAFE είναι τα στελέχη της Κουμουνδούρου.

Στην εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε και ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα , Νίκος Παππάς κατατέθηκαν όλες οι απόψεις για την διαμόρφωση ενός ευρύτερου αντιπολιτευτικού τόξου με την προοπτική μιας μελλοντικής κυβερνητικής συνεργασίας.
Είναι χαρακτηριστικό δε ότι οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στους τρόπους που αυτή η συνεργασία μπορεί να πάρει σάρκα και οστά. Ο Νίκος Παππάς μάλιστα πρότεινε να ξεκινήσουν κάποιες κοινές δράσεις με αφορμή τα θέματα της επικαιρότητας. 

«Με βάση το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση για τον ΟΠΑΠ και την ΕΥΔΑΠ μπορούμε να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις και σκέψεις που θα δίνουν μια άλλη διάσταση στον δήθεν ρεαλισμό της κυβέρνησης.» Από την πλευρά του ο Νίκος Κοτζιάς που συχνά πυκνά συνομιλεί και με τον Αλέξη Τσίπρα μιλώντας για τις συνεργασίες πήγε ένα βήμα παραπέρα. 

«Γιατί συνεργασία μόνο με την ΔΗΜΑΡ και όχι και με τον Νότη Μαριά είπε» ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο το κεφάλαιο της συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες , παρατήρηση στην οποία δεν διαφώνησε ο Νίκος Παππάς. Εντύπωση πάντως προκάλεσε η φοβική αντίδραση του Αριστερού Δικτύου τάσης που ανήκει στη ΔΗΜΑΡ και η οποία ζητά από τον Φώτη Κουβέλη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και στην οποία ανήκει ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Π. Μουτσινάς που με ανακοίνωση τους αποστασιοποιούνται από την πρωτοβουλία των δυο πρώην βουλευτών του κόμματος τους. 

«Στη συνάντηση μελών της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, το πλαίσιο της πρότασης του Αριστερού Δικτύου προς την Κ.Ε. της Δημοκρατικής Αριστεράς ουδεμία αναφορά έγινε για εκδήλωση. Το Αριστερό Δίκτυο της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ρεύμα ιδεών στα πλαίσια του κόμματος και φιλοδοξούμε να λειτουργήσει ως χώρος προβληματισμού και παραγωγής ιδεών και προτάσεων»». Εύλογα λοιπόν πολλοί αναρωτιούνται ότι με βάση την ανακοίνωση τους μια συζήτηση για τον ρόλο της αριστεράς στην περίοδο της κρίσης γιατί δεν προσφέρει στην παραγωγή ιδεών και προτάσεων; 
 
Τι κάνει κανείς για την εξουσία ....μέχρι και με τον Χαικάλη θα βγεί σε τουρνέ ο Αλέξης...
 
Πηγή New Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.