Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Με ερωτηματολόγιο οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ;


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Newpost, η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ βάζει στο τραπέζι του προσυνεδριακού διαλόγου τα πάντα, όνομα, σύμβολα, θέσεις, πολιτική και οργανωτική φυσιογνωμία,  σε μία προσπάθεια να κεντρίσει το ενδιαφέρον περισσότερων μελών για τις εσωτερικές της διαδικασίες εν όψει του Συνεδρίου του κόμματος.

Έτσι, με το Συντονιστή της οργανωτικής Γραμματείας ετοίμασαν ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που στάλθηκε προς τις οργανώσεις με στόχο μέσα από τις απαντήσεις εκείνων που θα ενδιαφερθούν να συμμετάσχουν στην σχετική διαδικασία, να διεξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το «προς τα πού πρέπει να κινηθεί το ΠΑΣΟΚ».

Στην Ιπποκράτους διαβεβαιώνουν ότι οι απαντήσεις δεν θα καταλήξουν στον κάδο των απορριμμάτων αλλά «θα ληφθούν υπόψιν για την τελική διαμόρφωση των προτάσεων που θα έρθουν στο Συνέδριο».

Θεωρητικά λοιπόν, εάν η πλειοψηφία όσων απαντήσουν στο ερωτηματολόγιο (αυτοί μπορεί να είναι μέλη, φίλοι ή πολίτες) εκτιμήσουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αλλάξει επωνυμία και σύμβολα, τότε το συγκεκριμένο θέμα θα συμπεριληφθεί στην επίσημη ατζέντα του συνεδρίου του κόμματος.



Ειδικότερα: Όσοι θα θελήσουν να πάρουν μέρος στην διαβούλευση θα πρέπει να εξηγήσουν γιατί επιθυμούν ή όχι την διατήρηση της ονομασίας και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ. 'Οσοι επιθυμούν τη διατήρηση οφείλουν να αιτιολογήσουν εάν η διατήρηση ονόματος και συμβόλων αποτελεί στοιχείο ιστορικής συνέχειας, ή συνιστά εγγύηση ενότητας, ή δίνει κάποιο εκλογικό πλεονέκτημα στο ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη εκείνοι που θα είναι υπέρ των αλλαγών θα πρέπει να τεκμηριώσουν για ποιο λόγο το βλέπουν ως αφορμή για την ενεργοποίηση στελεχών της κοινωνίας που δεν θέλουν σχέση με τα παλιά κόμματα και επιπλέον πώς η τομή με το παρελθόν δεν θα αποκόψει την παράταξή από το παρελθόν της που συνδέεται με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τους Παπανδρέου...

Όπως επισημαίνεται ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν συμφωνούν με την φιλοσοφία και την κατεύθυνση του ερωτηματολογίου εκτιμώντας ότι δεν "αγγίζει" ουσιαστικά θέματα που απασχολούν σήμερα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνίας.

Θα θέλαμε να δούμε όλες τις ερωτήσεις αυτού του ερωτηματολογίου, αν είναι πολλαπλών απαντήσεων, αν θέτει τα καίρια ζητήματα που οφείλει το Κίνημα να απαντήσει στην κοινωνία, ποιά είναι η άποψη των πολιτών για το Δημοψήφισμα, τις μεταρρυθμίσεις που προχώρησε η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ....

Πηγή Newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.