Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει.....


Όταν έγραφα κι έλεγα, πριν τις εκλογές, (κι όχι εκ των υστέρων) ότι επ' ουδενί έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει σε αυτή τη κυβέρνηση με χαρακτήριζαν "αντιδραστικό"!!!

Οι λόγοι ήταν οι προφανείς ... το ΠΑΣΟΚ θα ήταν το μόνο από τα τρία κόμματα που θα είχε φθορά είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο ...

Έγινε μια κίνηση από τον Βενιζέλο όταν είπε "ότι θέλουμε το ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση" την οποία κι είχα χειροκροτήσει τότε ... για να αναληφθούν, επιτέλους, ευθύνες κι όχι κριτική εκ του ασφαλούς.


Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αποδεκτό από το κόσμο, όπως έδειξαν οι εκλογές, με όλα τα γεγονότα και τη λάσπη που έγινε αποδέκτης.
Έτσι, μη συμμετέχοντας στην κυβέρνηση θα είχε το "πάνω χέρι" αφού όλες οι κινήσεις και οι ενέργειες, ακόμη κι από την αντιπολίτευση συμφωνούν (εκ των υστέρων) ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος από αυτός που ακολουθήθηκε επί κυβέρνησης ΓΑΠ κι απλά μιμούνται και συνεχίζουν εκείνη τη κυβέρνηση. Ούτε μια διαφορά, ούτε ένα βήμα "λοξοδρόμησης" από το "βηματισμό" του ΓΑΠ αλλά τώρα είναι όλα "καλώς καμωμένα" και τα αποδεχόμαστε αγόγγυστα!!!

Μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις για να πέσει ο ΓΑΠ επιστρέψαμε στην αποδοχή των πεπραγμένων του που κανείς, όμως, δε θέλει να παραδεχθεί ... το δείχνουν, απλά, οι πράξεις τους!!!

Όπερ και εγένετο, λοιπόν, μπήκαμε στη κυβέρνηση κι αντί να τονίζουμε και να ξανατονίζουμε ότι ... αυτές τις μεταρρυθμίσεις τις είχε ξεκινήσει η κυβέρνηση ΓΑΠ που τόσο λοιδορήθηκε για αυτές ακριβώς (τις μεταρρυθμίσεις) χειροκροτούμε τον Αντώνη που "αναίμακτα" πλέον τις πραγματοποιεί χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση, η παραμικρή αγανάκτηση. Τα ΜΜΕ, ως δια μαγείας, πλέον, αποφάσισαν ότι αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι καλές για το τόπο ... ακόμη κι ο λαός συνειδητοποίησε, πάλι ως δια μαγείας, ότι αφού το λένε και τα ΜΜΕ, έτσι θα είναι!!! 

Όλες οι ευθύνες, λοιπόν, βαραίνουν τον ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε να κάνει κάτι, υπέγραψε ένα μνημόνιο, το οποίο είναι κατά πολύ ηπιότερο από τα επόμενα ενώ δείχνουμε ανοχή σε όλους τους υπόλοιπους που δήλωσαν την αντίθεσή τους και το συνεχίζουν τώρα (κοινώς κολοτούμπα ή κατά το ηπιότερο, στροφή 180 μοιρών) …

Τι δε καταλάβαμε σε αυτή τη λογική;;;

Από εκεί αρχίζουν τα παράλογα … ομάδες, ομαδούλες, θεωρητικές απόψεις, ρίψεις ευθυνών στον έναν ή στον άλλον …

Τώρα, εκ των υστέρων, αντιλαμβάνονται όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ έγινε "δεκανίκι" της ΝΔ κι όχι μόνο … αφού χρεώνεται, αυτό, όλα τα λάθη τόσο της συγκυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαίρεται γιατί παρ’ όλες τις κολοτούμπες των στελεχών του και της ηγεσίας του βλέπει τα ποσοστά του να ανεβαίνουν θεαματικά … αλλά τα κρατάει σε επίπεδο … αντιπολίτευσης με το φόβο μη κληθεί να υλοποιήσει άλλα από αυτά που υπόσχεται … κοιτάζουν βέβαια κι εκεί τις δημοσκοπήσεις ώστε να μη ξεπεράσουν τα ποσοστά της ΝΔ κι όταν αυτό γίνεται κάτι, κάπως, κάποτε θα ειπωθεί ώστε να έχουν το … ακαταλόγιστο. 

Η ΝΔ να χαίρει εκτιμήσεως παραμένοντας στην ατιμωρησία και τη λήθη των εσφαλμένων πεπραγμένων της (είδατε … το λέω ευγενικά) και των εκατοντάδων σκανδάλων της … λες και κατά μαγικό τρόπο έχουν διαγράψει από το μυαλό του "εκλογικού σώματος" ότι την αφορά για τη λανθασμένη πορεία αυτού του τόπου … και να μην έχει φθαρεί ούτε στο ελάχιστο.

Η ΔΗΜΑΡ να "ισορροπεί" κάπως τα πράγματα (ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται "προς τα έξω") αντιδρώντας στην αρχή αλλά για το καλό της κυβέρνησης συμμετέχει μετά και στηρίζει τις επιλογές και τη βούληση του Αντώνη.

Η Χ.Α. να έχει γίνει τόσο αριστερή που περισσότερο δε γίνεται και να συμφωνεί με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ ελπίζοντας να πάρει κι από εκεί "δυνάμεις" … να ξεκαθαρίζει ότι ο σκοπός της είναι να διαλύσει το κοινοβούλιο, να ασκεί βία, να παρανομεί ξεκάθαρα και να της λένε και … "μπράβο" ανεβάζοντας τα ποσοστά της … οι αντισυστημικοί ενταγμένοι στο σύστημα πλέον …

Οι ΑΝ.ΕΛ. να έχουν μείνει οι μισοί βουλευτές του Καμένου … ο Καμένος να "πιάνεται" να λασπολογεί, να ψεύδεται και να μη τον πειράζει κανείς … να κυκλοφορεί και να ομιλεί σα τον "τρελό του χωριού" … κι όχι απλά να μη τον πειράζει κανείς αλλά αντιθέτως κι αυτός να παραμένει στα ίδια ποσοστά του.

Όλοι έχουν πιαστεί να μας "δουλεύουν ψιλό γαζί" αλλά εμείς σταθεροί στις απόψεις μας περί ευθύνης ΓΑΠ και κανενός άλλου.

Με αυτά κι εκείνα, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ παραμένει το μόνο κόμμα που τιμωρήθηκε για ατασθαλίες που έγιναν πριν 200 χρόνια και βάλε …
Το ΠΑΣΟΚ κι η μεταπολίτευση … που προσπάθησαν να μας «ξυπνήσουν» κι αυτά τιμωρούμε. 

Σε αυτή τη κατάσταση και με αυτή τη κατάσταση έρχονται οι ομάδες να δώσουν λύση …
Και «χτυπάνε» η μία την άλλη εμφανίζοντάς την ως υπεύθυνη για τα δεινά μας.

Αντί, λοιπόν, να αντιπαρατεθούν σε εισαγγελείς, ΜΜΕ, λασπολόγους κλπ ρίχνει ο ένας την ευθύνη στον άλλον. "Καταδικάζει" η μια ομάδα την άλλη. Ρίψεις οβελίσκων, γιαουρτιών και άλλα συναφή που "ρίπτονται".

Και ξαφνικά όλοι θυμούνται (και συμφωνούν) ότι δε θα έπρεπε, όντως, να μπούμε στη κυβέρνηση κι ότι πράγματι υπάρχει φθορά με την ένταξή μας.
Όλοι συνειδητοποιούν ότι γίναμε το δεκανίκι της ΝΔ κι ο «εταίρος χωρίς δικαίωμα ψήφου» αλλά κανείς δεν αντιδρά.

Απλά υπομένουμε την ήττα απαξιώνοντας το κόμμα που, είτε μας αρέσει είτε όχι, μας έβαλε στον 21ο αιώνα, με τα λάθη του ή τις παραλείψεις του. Μας έβαλε όμως κι όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις έγιναν επί των ημερών των κυβερνήσεών του!!!
Κι όποιος θέλει είμαι διατεθειμένος να το αναλύσουμε κι είμαι διατεθειμένος να αναιρέσω ότι προείπα αν μου βρει κάποιος κάτι σημαντικό που έγινε επί ημερών κυβερνήσεων ΝΔ ή κάποια λύση ή πρόταση, προς αυτή τη κατεύθυνση (που να είναι εφικτή κι όχι απλά … ευχολόγια και "τζάμπα" κριτική) οποιασδήποτε αντιπολίτευσης.

Από εκεί και πέρα … κι απευθυνόμενος αποκλειστικά στους συντρόφους … και λέγοντας "συντρόφους" εννοώ όλους … οποιασδήποτε χρωματικής ή ιδεολογικής έκφρασης, να τους παροτρύνω να βάλουμε, επιτέλους, τον εγκέφαλο να "εργαστεί".

Για να μη παρεξηγηθώ … επιθυμώ διακαώς να επιστρέψει ο Γιώργος Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ … για εμένα αυτό θα ήταν το ιδανικό … αυτό πιστεύω κι επ’ αυτού δε δέχομαι κουβέντα … είναι η άποψη μου και ως άποψη απαιτώ να είναι σεβαστή. Θα παλέψω γι αυτήν όπως έχω μάθει να κάνω στα 47 μου χρόνια … να παλεύω γι αυτά που πιστεύω.
Έχω μάθει, όμως, να παλεύω εκ των έσω. Κι έχω μάθει ότι κάτι μπορεί να αλλάξει μόνο όταν το κατανοήσεις, όταν γίνεις μέρος του και με συγκεκριμένες απόψεις και προτάσεις.
Με, εκ των υστέρων κριτική κι ευχολόγια, δε γίνεται "δουλειά".

Ένας φίλος μου έθεσε το ερώτημα, πριν μερικές ημέρες (Γιώργο ακούς;;)… 
αν γυρίσει ο ΓΑΠ και πει "με τιμάτε αλλά δε θέλω την ηγεσία και σας παρακαλώ να στηρίξετε τον Α ή τον Β ως πρόεδρο του κινήματος" … τότε, αγαπητοί σύντροφοι, τι κάνουμε;; Στηρίζουμε ή όχι;; 

Εγώ, λοιπόν, και βάση των παραπάνω, στηρίζω ΠΑΣΟΚ κι αγωνίζομαι γι αυτό … ψηφίζω ΠΑΣΟΚ και αγωνίζομαι να επανέλθει στις αρχές του, τα ιδανικά του και την αρχική ιδεολογία του.

Το να προσπαθώ να ρίχνω ευθύνες, με δημοσιεύματα "Βαξεβάνια", με "ντεντεκτηβίστικες" πρακτικές ή ότι άλλο, που ξαφνικά άλλαξαν "τροπάρι" για να "πουλήσουν", αφού δε τους "βγήκε" με το Γιώργο κι αφού διαπίστωσαν ότι πολλοί είναι εναντίον της τωρινής ηγεσίας (ώστε να τους πάρουν με το μέρος τους και να αναδημοσιεύονται τα ψεύδη τους) δεν είναι του στυλ μου και μόνο κακό κάνουν. 

Το να προσπαθώ και να επιρρίπτω ευθύνες σε οτιδήποτε κρατικό ή οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία και τους υπαλλήλους του/της, επειδή υπάρχουν ορισμένοι, που έχουν "πιάσει" το λάθος νόημα, πάλι δε με αντιπροσωπεύει ...

Μπορώ να σας αναφέρω χιλιάδες παραδείγματα (και με αποδείξεις) "λάθος εννοούμενης" ιδιωτικής πρωτοβουλίας!!!

Το να καταλάβουμε, επιτέλους, ότι όλοι ήμαστε κράτος ... 
Όλοι ήμαστε υποσύνολα του συνόλου "κράτος" και να δουλέψουμε από κοινού για τον ίδιο σκοπό θα πρέπει να σταματήσει, επιτέλους, να αποτελεί ταμπού (taboo)!!! 

Να πω, επίσης, ότι δε με ενδιαφέρει αν κάνετε like σε αυτή την ανάρτηση, με διαγράψετε ή βρίσετε.

Για την ακρίβεια δε θέλω κανείς να κάνει like. 
Η αντιπαράθεση είναι επιθυμητή.

Όπως επιθυμητό και ιδανικό είναι να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει, να σκεφτεί, να μη τρώει "αμάσητο" ότι του σερβίρουν.

Κώστας Μουστάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.