Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

η σιγουριά του Μαρκογιαννάκη

O δημοσιογράφος των ΝΕΩΝ Παπαχρήστος αποκάλυψε από τη στήλη του ΣΤΙΓΜΑ,  ότι ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τον οποίο αναζήτησε με αφορμή τις αποκαλύψεις ότι εκείνος που έψαξε την πρώτη βραδιά της παραλαβής του πρώτου CD με τη λίστα Λαγκάρντ έψαχνε πλην των άλλων και το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου.
 



"- Μα γιατί να το κάνει; ρώτησα υποδυόμενος τον αφελή.
 - Για δύο - τρεις λόγους μου ανέφερε ο χαλκέντερος (λόγω Ζωής, Κασιδιάρη, Καπερνάρου και ορισμένων άλλων) πρόεδρος Μαρκογιαννάκης. Πρώτον, γιατί ενδεχομένως κάποιος να του το ζήτησε. Δεύτερον, από περιέργεια και, τρίτον, για να τον κρατάει στο χέρι αυτόν που θα εντόπιζε.
 - Και ποιος μπορεί να είναι αυτός; εκεί, εξακολουθητικά αφελής εγώ.
 
- Ο Παπακωνσταντίνου, ποιος άλλος; μου δήλωσε με βεβαιότητα ο πρόεδρος, τον οποίο πάντως τον βρήκα εξαιρετικά απαισιόδοξο: κανένα μεγάλο μυστικό δεν κρύβει η λίστα, όπως πίστευε αρχικά. Πολύ περισσότερο δεν έκρυβε top πολιτικό όνομα το οποίο, όπως φοβόταν, «θα δημιουργούσε τεράστια αναταραχή στο πολιτικό σύστημα.
Βλέπετε οι Παπανδρέου δεν είναι μόνο στο μυαλό του Πάνου Καμμένου - το οποίο περιέργως ακόμη δεν απασχολεί το Χόλιγουντ, ενώ αντιθέτως προ δωδεκαετίας μάς σερβίρισε ταινία σχετική με «το μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς», λες και ενδιέφερε κανέναν...
Χωρίς... κέρδος μάρτυρες
Το καλό το νέο σχετικά με την Προανακριτική είναι ότι φαίνεται να ολοκληρώνει τις εργασίες της προς το τέλος Μαρτίου - έναν μήνα μετά το προσδιορισμένο τέλος της που είναι για την ερχόμενη Δευτέρα. Για να συμβεί αυτό, η Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει για κατάθεση επί συγκεκριμένων ερωτήσεων, σε ειδικό εφέτη, περί τους 15 μάρτυρες, εντελώς άκυρους, όπως συμπέρανα βλέποντας τον σχετικό κατάλογο τους οποίους είχε προτείνει, κυρίως, η Ζωή. Για τι μάρτυρες μιλάμε; Για τον... Ραγκούση για παράδειγμα, τον Χρυσοχοΐδη, τον διευθυντή του Σαμαρά Δ. Κανελλόπουλο και άλλους παρόμοιους. Αυτά βλέπω και με το ζόρι συγκρατούμαι να μη διαμαρτυρηθώ που δεν με έχουν καλέσει και εμένα!.".

Τι να πούμε εμείς;  Είναι δυνατόν, ένας πρώην εισαγγελέας, που έχει τη θέση του προέδρου μιας Προανακριτικής Επιτροπής, να μιλά για την υπόθεση σε δημσιογράφους και πριν καν ολοκληρωθούν οι εργασίες της, να προδικάζει το αποτέλεσμα και να καταδικάζει ουσιαστικά τον κατηγορούμενο;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.