Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Συμμετοχή ή αποχή από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ;

 
Συμμετοχή ή αποχή απο το Συνέδριο; Από διαδικτυακό φίλο αναδημοσιεύουμε: 

 "Το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί η συζήτηση γύρω από το θέμα της συμμετοχής ή μη στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.Περισσότερο στα ΜΜΕ αλλά και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και λιγότερο στις κομματικές διαδικασίες.Κάποιοι 'σύντροφοι' αρθρογραφούν σε διάφορα blogs κατευθύνοντας τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ να μην συμμετέχει στο συνέδριο διότι κατά τη γνώμη τους το δίλ...ημμα μεταρυθμιστικό-εκσυγχρονιστικό και από την άλλη αριστερό-κοινωνικό ΠΑΣΟΚ είναι ψευτοδίλημμα ή απαξιώνοντας τις διαδικασίες του συνεδρίου αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.

 Θέλω να είμαι ξεκάθαρος.Όταν έχεις αγωνία για την πορεία του κόμματος για το οποίο έχεις αγωνιστεί και έχεις πονέσει, όταν φοβάσαι ότι μπορεί να ακυρωθεί άδικα η ιστορική του προσφορά, όταν παρά τις αδυναμίες και τα λάθη πιστεύεις ότι ακόμη μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική υπεύθυνη πολιτική δύναμη που μέσα από επώδυνες αλλά αναγκαίες διαδικασίες πολιτικού επαναπροσδιορισμού αλλά και θεσμικής συγκρότησης του κινήματος μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμα στον τόπο δεν μπορεί να λες ανεύθυνα δεν συμμετέχω.
Το συνέδριο είναι η κορυφαία διαδικασία ενός κόμματος όπου σου δίνεται η δυνατότητα να πεις τις απόψεις σου, να συγκρουστείς πολιτικά, να παλέψεις για τις ιδέες σου, για νέες συνθέσεις, για νέες πλειοψηφίες, και να αποτελέσει την ευκαιρία για μία νέα επανεκκίνηση.
Θα μου πείτε 'είσαι σίγουρος οτι θα συμβούν όλα αυτά;
Απαντώ.Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι ο αγώνας που δεν έδωσες ποτε...."
 
Πηγή Vasilis Nousios
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.