Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγέλουν ηγεσία και ΕΚΑΠ οι οργανώσεις στον Απόδημο



Για απερίγραπτη προχειρότητα, μη εφαρμόσιμη κατευθυντήρια οδηγία της ΕΚΑΠ (στο παρά πέντε) και για αποκλεισμό των οργανώσεων του Απόδημου από το 9ο συνέδριο καταγγέλλουν  οι οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στον Ελληνισμό της Διασποράς.

Η επιλογή των εκπροσώπων των οργανώσεων να λειτουργήσουν θεσμικά , δηλαδή να στείλουν πρώτα εσωτερική επιστολή στους αρμόδιους δεν βρήκε ανταπόκριση, καθώς τόσο από την Γραμματείας της ΚΟΕΣ όσο και από την ΕΚΑΠ ακολούθησε σιωπή και οι προτάσεις τους αγνοήθηκαν εκκωφαντικά.  Το γεγονός αυτό εξαγρίωσε τους γραμματείς και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου από τον Απόδημο, με αποτέλεσμα να  προχωρήσουν σε δημόσια καταγγελία κατηγορώντας τους υπευθύνους για αλαζονική συμπεριφορά.



Στην καταγγελία περιγράφουν μια σειρά από παραδείγματα που καταδεικνύουν όχι μόνο την προχειρότητα και την άγνοια των υπευθύνων, αλλά αφήνουν και σαφείς αιχμές ότι ο υπεύθυνος της ΕΚΑΠ με αρμοδιότητα για τον Απόδημο λειτούργησε με στόχο την μείωση των συνέδρων σε συγκεκριμένες χώρες και πόλεις.
Στο απυρόβλητο δεν μένει ούτε ο Γραμματέας του Τομέα Απόδημου, Σμυρλής, στον οποίο καταλογίζουν ότι από τον Αύγουστο που τοποθετήθηκε στη θέση του, δείχνει παντελή αδιαφορία και δεν προωθεί κανένα αίτημα των οργανώσεων.
Τέλος, από τα πυρά δεν εξαιρούν τον Πρόεδρο Ε. Βενιζέλο, στον οποίο αποδίδουν ότι με την συγκατάθεσή του ,,οι εκλεκτοί του θα του φορτώσουν συν όλα τα άλλα και ως προίκα τον πρωτοφανή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ αποκλεισμό των οργανώσεων του Απόδημου,,.

Οι εκλογές για την ανάδειξη συνέδρων στον Απόδημο θα γίνουν την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου και τίποτε δεν δείχνει ότι οι οργανώσεις θα συμβιβαστούν με τα παιχνίδια της ηγετικής ομάδας και της ΕΚΑΠ.

Μικρό δικό μας σχόλιο: Τελικά θέλουν το ΠΑΣΟΚ μικρό κόμμα; Για πρώτη φορά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα το καταστατικό έγινε λάστιχο.
Τι άλλο πρέπει να τους πει κανείς για να καταλάβουν ότι δεν έχουν την πολυτέλεια των αποκλεισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.