Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τι εννοει ο κ. Σαλαγιαννη​ς;

Διαβάζουμε στο iefimerida ότι ο κ. Σαλαγιάννης δηλώνει στα "ΝΕΑ" ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα κοστίσει 400.000 ευρώ όταν το συνέδριο του 2008 είχε κοστίσει - όπως λέει αυτός - 3,5 εκατομμύρια.
Η ουσία είναι γιατί ο κ. Σαλαγιαννης επιλέγει να αναφέρει το συνέδριο του 2008.
Το συνέδριο δηλαδή μετά την νίκη Παπανδρέου και την ήττα Βενιζέλου στις εσωκομματικές εκλογές.
Τι εννοεί λοιπόν ο κ. Σαλαγιάννης;
Μήπως εννοεί ότι το Συνέδριο ήταν ακριβό για τα δεδομένα εκείνης της εποχής; Γιατί δεν θυμόμαστε κανέναν Σαλαγιάννη να το λέει τότε.
Μήπως ότι αν είχε κερδίσει ο κ. Βενιζέλος θα έκανε φθηνότερο το συνέδριο τότε;
Γιατί πχ δεν βγήκε τότε ο Σαλαγιάννης να ζητήσει να μην πληρωθούν τα έξοδα μετακίνησης των συνέδρων από την επαρχία και τον απόδημο ή ότι άλλο θεωρούσε σπατάλη;
Πόσοι σύνεδροι συμμετείχαν τότε και πόσοι σύνεδροι συμμετέχουν σήμερα ;
Πόσες προσυνεδριακές διαδικασίες έγιναν το 2008 και πόσες έγιναν φέτος;
Ποια ήταν η απήχηση του συνεδρίου στην κοινωνία τότε και πια σήμερα ;
Αντίθετα, ΟΛΟΙ ξέρουν ότι αν έγινε προσπάθεια να μπει τάξη στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έγινε επί Παπανδρέου μετά το 2004.
Όταν το ΠΑΣΟΚ ανοίχτηκε στην κοινωνία, απέκτησε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και φίλους.
Όταν άρχισε σιγά σιγά το ΠΑΣΟΚ να προσπαθεί να στηριχθεί στις εισφορές των μελών του και λιγότερο στην κρατική επιχορήγηση.
Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε ιστορικές αποφάσεις εξοικονόμησης, όπως να μαζέψει τις διάσπαρτες σε 5-6 κτίρια υπηρεσίες του σε ένα υπερσύγχρονο κτήριο στην Ιπποκράτους, που πληρούσε τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές εργασιακού περιβάλλοντος προς όφελος των εργαζομένων - για αυτό και όλοι τότε στήριξαν τη μεταστέγαση.
Προφανώς ούτε κανείς ισχυρίστηκε ότι μαζεύτηκε με μιας η σπατάλη, ούτε ότι δεν έγιναν λάθη, ούτε ότι αυτά τα βήματα ήταν αρκετά για να βγάλει ανέγγιχτο το ΠΑΣΟΚ από το τσουνάμι της κρίσης από τα τέλη του 2009.
 Αλλά, έλεος πια!
Δεν καταλαβαίνουν ακόμα αυτοί οι τύποι ότι χτυπώντας κάτω από τη μέση τον Παπανδρέου κάνουν κακό και στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στους ίδιους;
Δεν καταλαβαίνουν ότι βάζουν τα χεράκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους;
Όλα τα κόμματα έχουν φοβερό πρόβλημα χρεών, μετά το ξέσπασμα της κρίσης και ύστερα από τις αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας 4ετιας: ευρωεκλογές το 2009, εθνικές εκλογές το 2009, δημοτικές-περιφερειακές το 2010, πρόωρες εθνικές το Μάιο του 2012, επαναληπτικές τον Ιούνιο 2012 και κυρίως λόγω της αλλαγής της χρηματοδότησης από τις τράπεζες (οι τράπεζες κατακρατούν το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης).
Το ΚΚΕ κλείνει μια - μια τις επιχειρήσεις του.
Η ΝΔ χρωστάει περισσότερα από το ΠΑΣΟΚ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστάει επίσης στους εργαζομένους
Αλλά αυτή η οικτρή κατάσταση με τους για ένα χρόνο απλήρωτους εργαζόμενους υπήρξε μόνο στο ΠΑΣΟΚ
Όλοι βέβαια, ασχολούνται μόνο με το ΠΑΣΟΚ γιατί είναι το μόνο κόμμα, το οποίο ένα χρόνο τώρα αυτό-επιβουλεύεται (εαυτούς και αλλήλους), καθώς κάποιοι συνεχίζουν να φοβούνται ακόμα και τον ίσκιο του Παπανδρέου!
Βγήκε χθες, μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ ένας Φελώνης στο ραδιόφωνο του Alpha (αλήθεια, έχει καμία σχέση με τον...Φελωνη που ήταν στα εισιτήρια ετεροδημοτών το 2004και το 2007; Θα έχει ενδιαφέρον αν είναι αυτός...) και είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "εγκατέλειψε" το ΠΑΣΟΚ, "αφήνοντας τους εργαζόμενους ένα χρόνο απλήρωτους".
Δηλαδή, αυτοί που έλεγαν και πίεζαν ομαδικά και λυσσαλέα να φύγει ο Γιώργος Παπανδρέου οπωσδήποτε πριν τις εκλογές για να πάρει δήθεν το ΠΑΣΟΚ πάνω από 20%, τώρα τον κατηγορούν ότι το "εγκατέλειψε";
Είναι δυνατόν αυτοί που φαγώθηκαν να γίνει πάση θυσία αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές, και αυτοί που βρίσκονται ένα χρόνο τώρα στο τιμόνι του Κινήματος, να κατηγορούν τον Παπανδρέου ότι άφησε τους εργαζομένους ένα χρόνο απλήρωτους;
Οι υπάλληλοι έμειναν απλήρωτοι γιατί με τον περίσσιο λαϊκισμό και την οπορτουνιστική συμπεριφορά άλλων κομμάτων (πχ Μπακογιάννη, Ανεξάρτητοι Έλληνες κλπ) η 4η δόση της κρατικής χρηματοδότησης του 2011 κρατήθηκε από τις τράπεζες.
Πάνε καλά οι άνθρωποι;
Ένα χρόνο τώρα δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να αποθαρρύνουν και αυτούς που είχαν μείνει στο ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν ΠΑΣΟΚ.
Δεν έχουν καταλάβει τι άθλιες υπηρεσίες προσφέρουν στο σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.