Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Στιγμα


Αναδημοσιεύουμε από ΤΑ ΝΕΑ και τη στήλη Γνώμες το άρθρο του γ. Παπαχρήστου

"Μπαράζ διώξεων πολιτικών ετοιμάζει ο Πεπόνης...
ΜΑΝΤΗΣ δεν είμαι ούτε φιλοδοξώ να υποδυθώ κάποιο τέτοιο ρόλο. Δεν διαθέτω επίσης ούτε το κληρονομικό χάρισμα, κάτι το οποίο ενδεχομένως θα με βοηθούσε να διαβλέψω τα μελλούμενα. Ωσαύτως δεν μασάω φύλλα όπως εκείνη η Πυθία και, γενικώς, δεν μασάω με τίποτε (πρόεδρε Πάνο...). Συλλέκτης πληροφοριών είμαι και μετά το αναγκαίο φιλτράρισμα, τις μεταφέρω καθ' εκάστην εδώ.

ΧΘΕΣ ας πούμε, έπειτα από μια σύντομη περιήγηση στα καφενεία της πλατείας, της γνωστής πλατείας, της Εστίας, κατέληξα στην εκτίμηση ότι τις επόμενες εβδομάδες και για κανένα δίμηνο από ώρα θα σκάσουν τόσες διώξεις κατά πολιτικών και άλλων, με υπογραφή του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη κυρίως, που θα τρίβουμε τα μάτια μας.

Ο,ΤΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ εκκρεμούν στα συρτάρια του (και δεν είναι λίγες – περισσότερες ανοίγει, παρά κλείνει) θα τις δούμε να μετατρέπονται σε διώξεις και μάλιστα τέτοιες που θα δημιουργήσουν και αίσθηση, και θόρυβο,και κρότο.

ΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ενταθούν οι πληροφορίες πως η κυβέρνηση ΔΕΝ θα εισηγηθεί ανανέωση της θητείας του Γρ. Πεπόνη (όπως και του Σπύρου Μουζακίτη – μαζί στη μεγάλη φωτογραφία), μην απορήσετε καθόλου αν δείτε καμιά μέρα να φτάνει στη Βουλή δικογραφία με την οποία θα ζητείται η διερεύνηση των ευθυνών του Κώστα Καραμανλή στο πλαίσιο της έρευνας για τη χρηματοδότηση των κομμάτων!

ΑΝΟΙΓΩ παρένθεση για να εξηγήσω ότι ο Καραμανλής κινδυνεύει διότι είναι αυτός που υπέγραφε ως πρόεδρος της ΝΔ για λογαριασμό του κόμματος προκειμένου να δανειοδοτηθεί το κόμμα της χαράς. Το ΠΑΣΟΚ είχε υπεύθυνους οικονομικών...

ΚΛΕΙΝΩ την παρένθεση και συνεχίζω: το αναμενόμενο μπαράζ των διώξεων αποτελεί ήδη θέμα προς συζήτηση μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και γι' αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι επέρχεται – σε λίγο – θύελλα...

Η ΘΗΤΕΙΑ των οικονομικών εισαγγελέων λήγει στα μέσα Απριλίου και έως τις 16 Ιουνίου που θα γίνει η επιλογή των νέων, η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει: θα παρατείνει τη θητεία τους ή θα τους μεταφέρει σε άλλες θέσεις, τοποθετώντας στη θέση τους δύο νέους εισαγγελείς;

ΠΑΝΤΩΣ, για τον Γρ. Πεπόνη, ο οποίος μια υποψία «καθαροχέρη» Ντι Πιέτρο την έχει, έχω να πω ότι δεν τον φοβάμαι. Εάνδε αποδειχθούν ακριβείς οι φήμες που κυκλοφορούν (πάντοτε στη γνωστή πλατεία, την Εστία) ότι ο πρόεδρος του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Πάνος Καμμένος τού προσφέρει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν μπροστά του.

ΒΕΒΑΙΩΣ, εγώ πιστεύω ότι έχει να προσφέρει πολλά ακόμη στη Δικαιοσύνη. Πολύ περισσότερα από ό,τι στην πολιτική. Αλλά ποιος με ακούει εμένα; Ειδικά όταν έχει φάει την πετριά..."

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.