Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Τα ναι και τα όχι στο προσκλητήριο της Κεντροαριστερας...


Τέσσερα «ναι» και ένα «μάλλον όχι» εισέπραξε το ΠΑΣΟΚ μετά το προσκλητήριό του προς τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς για διάλογο, πρωτοβουλία που είχε προαναγγείλει ο Βαγγέλης Βενιζέλος την περασμένη εβδομάδα.

Θετικά στην πρόσκληση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Γιάννη Μανιάτη και του αντιπροέδρου του ΙΣΤΑΜΕ Χρήστου Δερβένη απάντησαν ήδη οι κινήσεις Πρωτοβουλία Β, Πολιτεία 2012, Νέοι Μεταρρυθμιστές αλλά και η Δυναμική Ελλάδα του Ηλία Μόσιαλου.



Προς το «όχι» κλίνει ο Κοινωνικός Σύνδεσμος του Γιώργου Φλωρίδη, ενώ αναμένεται θετική απάντηση και από τους εκπροσώπους των πολιτικών κινήσεων Μπροστά και Π 80.

Οι κινήσεις που προσεκλήθησαν, πλην της Δυναμικής Ελλάδας, ανήκουν στο συντονιστικό όργανο για την Κεντροαριστερά, το οποίο συγκροτήθηκε έπειτα από εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προ διμήνου στο Γκάζι.
Ο Ηλίας Μόσιαλος αποδέχθηκε την πρόσκληση Μανιάτη και το ραντεβού τους θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής. Νωρίτερα ο κ. Μόσιαλος θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ. «Μιλάω με όλους», είπε στα «ΝΕΑ» επισημαίνοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα «θα πάμε στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ». Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φλωρίδης διερωτήθηκε, στα «ΝΕΑ», σχετικά με την πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ: «Σε τι να προσέλθουμε; Να συναντηθούμε με ποιον στόχο; Η δική μας πρόταση είναι να αυτοδιατεθούν όλοι υπέρ του νέου», υπονοώντας ότι δεν προτίθεται να αποδεχθεί τη συμμετοχή στον συγκεκριμένο διάλογο για την Κεντροαριστερά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ δεν προσκάλεσε στον διάλογο για την Κεντροαριστερά τη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου. Παράγοντες της Ιπποκράτους άφηναν ανοιχτή την πιθανότητα πρόσκλησης και της ΡΙΚΣΣΥ, σχολιάζοντας ωστόσο ότι «απαιτούνται ειδικοί χειρισμοί» καθώς ο κ. Λοβέρδος έχει προαναγγείλει ήδη ότι θα μετεξελιχθεί σε κόμμα.
«Το ΠΑΣΟΚ, συνεπές στη διατυπωμένη από τον πρόεδρό του Ευάγγελο Βενιζέλο θέση πως η ανασυγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστεράς αποτελεί στρατηγικό στόχο του Κινήματος, σας προσκαλεί σε μία συνάντηση-συζήτηση με σκοπό να ανταλλαγούν απόψεις για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες που απαιτούνται για την επίτευξη του στόχου αυτού» αναφέρει στην πρόσκλησή του ο κ. Μανιάτης και προσθέτει: «Είναι αυτονόητο ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην άποψή του πως ο διάλογος πρέπει να γίνει χωρίς προαπαιτούμενα και ηγεμονισμούς, με ειλικρίνεια, όπως απαιτούν οι καιροί και οι συνθήκες στη χώρα μας».

Πηγή ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.