Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Η συνεργάτιδα του Διώτη δεν κατέστρεψε το usb


Το σήριαλ της Λαγκαρντιαδας συνεχίζεται. Νέα τροπή φέρεται να λαμβάνει η υπόθεση με το usb, καθώς η ειδική συνεργάτιδα του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη φέρεται να κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς πως ουδέποτε της ζήτησε ο Διώτης να καταστρέψει το usb. Αυτός ο ισχυρισμός έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα έχει υποστηρίξει στο συμπληρωματικό του υπόμνημα ο προϊστάμενός της.



Βέβαια,  να σημειώσουμε ότι στη πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο «στικάκι» και διαβιβάστηκε στην Βουλή, επισημαίνεται πως η αλλοίωση δεν έγινε σε αυτό το αρχείο, το οποίο είχε παραδώσει ο Διώτης στον Βενιζέλο.

Στο μεταξύ, πέντε κατασχεθέντες ηλεκτρονικούς υπολογιστές απέστειλαν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς στο Κέντρο Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη εκείνου ή εκείνων που αλλοίωσαν την  «λίστα Λαγκάρντ» με τα στοιχεία καταθετών στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Οι υπολογιστές, τρεις από το υπουργείο Οικονομικών όταν υπουργός ήταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο πρώτος που παρέλαβε την λίστα, και οι άλλοι δύο από το ΣΔΟΕ την περίοδο που επικεφαλής ήταν ο Γιάννης Διώτης, κατασχέθηκαν καθώς ήταν αυτοί που «άνοιξαν» το επίμαχο υλικό που έστειλαν οι γαλλικές αρχές στην Ελλάδα.

Τα τρία μηχανήματα από το υπουργείο Οικονομικών είναι αυτά που χρησιμοποιήθηκαν από τον συνεργάτη του Παπακωνσταντίνου όταν έλαβε εντολή να δει το περιεχόμενο της λίστας και να εντοπίσει τις μεγαλύτερες καταθέσεις.

Οι άλλοι δύο υπολογιστές που κατασχέθηκαν από το ΣΔΟΕ, χρησιμοποιήθηκαν για να ανοιχθεί το «στικάκι» και σύμφωνα με τον Διώτη και την δικηγόρο συνεργάτιδά του, να δημιουργηθεί αντίγραφό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.