Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Wall Street Journal: Η Ελλάδα βγαίνει από το τούνελ

'
'Τα πάντα από την Ελλάδα, από το real estate μέχρι τις τοποθετήσεις στην ενέργεια, βρίσκουν αγοραστές, γεγονός που υπόσχεται επενδύσεις στη χώρα»
αναφέρει το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

"Τα ξένα κεφάλαια επιστρέφουν στην Ελλάδα" είναι ο τίτλος δημοσιεύματος από την Wall Street Journal, στο οποίο επισημαίνεται:
''Εν μέσω γενικότερης αύξησης της προθυμίας των επενδυτών να αγοράσουν ευρύτερα πιο ριψοκίνδυνους τίτλους ανά τον κόσμο, τα πάντα από την Ελλάδα, από το real estate μέχρι τις τοποθετήσεις στην ενέργεια, βρίσκουν αγοραστές, γεγονός που υπόσχεται επενδύσεις στη χώρα''.

''Για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια, οι ελληνικές επιχειρήσεις πωλούν εταιρικά ομόλογα. Όλα αυτά είναι μία τεράστια αλλαγή σε σχέση με το τι συνέβαινε πριν από έξι μήνες, όταν οι φόβοι για έξοδο της χώρας από το ευρώ είχαν ταρακουνήσει τις διεθνείς αγορές και είχαν καταστήσει απαγορευτική κάθε ιδιωτική χρηματοδότηση στην Ελλάδα. Τώρα, υπάρχει μία αίσθηση εμπιστοσύνης στη χώρα και την κυβέρνησή της, που σηματοδοτεί ότι η Ελλάδα μπορεί να βγαίνει από τούνελ''.
''Ξένα private equity funds κοιτούν την Ελλάδα. Αρκετά funds ανταγωνίζονται για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, ενώ το αμερικανικό NCH Capital δαπάνησε 100 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει την κρατική έκταση Κασσιόπη στην Κέρκυρα. Τον Ιανουάριο η Rhone Capital κατέθεσε προσφορά για την αγορά της S&B Industrials, ενώ η Philip Morris International κατασκευάζει γραμμή παραγωγής αξίας 3 εκατ. ευρώ κυρίως για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς αλλά και με ορατό το ενδεχόμενο εξαγωγών''.

Tι συνέβη και ξαφνικά απέκτησαν όλο αυτό το ενδιαφέρον, βλέπουν "φως στο τούνελ", ενώ δεν έχει ξεκινήσει καμια μεταρρυθμιστική προσπάθεια και όλα φαίνονται βαλτωμένα;.... 

Πηγή Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.