Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μπράβο Αλέξη! Δήμοψήφισμα τώρα!



Τώρα ζητά Δημοψήφισμα ο Αλέξης! Οταν το πρότεινε ο Παπανδρέου το αρνήθηκε και τον κατηγόρησε για "πολύ επικίνδυνη ζαριά, όχι για τον πρωθυπουργό αλλά για τη χώρα" 
«Αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον κυπριακό λαό» εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ Αλέξης Τσίπρας και τάχθηκε υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος στη Μεγαλόνησο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Προεδρείου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στην Αθήνα, σημείωσε πως «ο κυπριακός λαός και οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να έχουν την τελική επιλογή για το ίδιο τους το μέλλον» και πρόσθεσε πως στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε πως «η απόφαση του Eurogroup της περασμένης Κυριακής αποτελεί μια τομή και αλλαγή στρατηγικής της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

"Μια αλλαγή, υπογράμμισε, στρατηγικής που εκφράζει το στρατηγικό αδιέξοδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας που οδηγείται σε αυτοκαταστροφικές αποφάσεις όχι μόνο για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά για όλη την ευρωζώνη».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, εκτιμήθηκε επίσης ότι «αυτή η απόφαση θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τον κυπριακό λαό και την Κύπρο, αλλά, ταυτόχρονα, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, ώστε πλέον κανένας πολίτης σε καμιά χώρα της ευρωζώνης να μην αισθάνεται ασφάλεια».

«Επιπλέον, σημείωσε, ότι ότι αυτή η νεοφιλελεύθερη στρατηγική που οικοδομούν μέρα με τη μέρα οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δεν έχει πια καμιά σχέση με την Ευρώπη των λαών, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας για την οποία αγωνιζόμαστε κόμματα και δυνάμεις που στηρίζουν την ευρωπαϊκή Αριστερά» συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.