Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η ανανέωση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ περνά από τους Γραμματείς

(και μένει εκεί;)
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι πιθανότατα και ο μόνος υποψήφιος για τη θέση, του Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ (αυτό με τις μοναδικές υποψηφιότητες είναι ένα ζήτημα αλλά...) καθώς δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο να «κατεβάσει» εναλλακτική πρόταση η υπάρχουσα «εσωκομματική αντιπολίτευση» της «κίνησης των 75» με επικεφαλής, τον Μιχάλη Καρχιμάκη και της Αριστερής Πρωτοβουλίας, με επικεφαλής τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο.
 
Ανάλογη ανανέωση λέγεται ότι θέλει να κάνει και ο Σαμαράς στο κόμμα του, προτείνοντας για τη θέση του γραμματέα τον 35χρονος, Ανδρέας Παπαμιμίκος για να διαδεχθεί το Μανώλη Κεφαλογιάννη. 
Στα εσωπασοκικά πάλι, τα 13 από τα 17 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου (τα άλλα τέσσερα, πρόεδρος, γραμματέας, γραμματέας της Νεολαίας και γραμματέας της ΚΟ, δεν εκλέγονται) αποτελούν προς το παρόν γρίφο, καθώς ο Βενιζέλος δεν εμφανίζεται πρόθυμος να κατεβάσει «συνολική πρόταση», αφήνοντας τους ενδιαφερόμενους να δώσουν τον «αγώνα» τους για την εκλογή τους στο νέο όργανο. Ίσως, επηρεασμένος και από την τριχοτόμηση του μετώπου των υποστηρικτών του, να μη θέλει να χαλάσει καρδιές....
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει «προτιμήσεις» σχετικά με τα πρόσωπα με τα οποία θα κληθεί να συναποφασίζει για τα μείζονα θέματα του κόμματος, συνεργαζόμενος σε τακτική βάση.
Ο Μιχάλης Καρχιμάκης πάντως, από την πλευρά του περιμένει, θεωρώντας την ως δεδομένο, μια συνολική πρόταση του Βενιζέλου, προκειμένου να τοποθετηθεί, με του στενούς συνεργάτες του να «προειδοποιούν» ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν αποκλεισμοί.
Αυτό θα φανεί τις επόμενες ώρες καθώς ήδη, ο Βενιζέλος ανακοίνωσε στους συνεργάτες του ότι προτίθεται να συγκαλέσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για την ερχόμενη Πέμπτη, αλλά κατά τη συνήθεια του το κόμμα δεν έχει ανακοινώσει τίποτα επίσημα.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος εἰχε βραδυνή τηλεφωνική επικοινωνία, αλλά δεν συζήτησαν για τον ανασχηματισμό και την πρόθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μπει και ο ίδιος στην κυβέρνηση. Αντικείμενό της συζήτησης ήταν οι τελικές διαβουλεύσεις με την τρόικα ενόψει της συνάντησης του Σαμαρά με τους εκπροσώπους της.

Ο Βενιζέλος φέρεται να είπε στον Αντώνη Σαμαρά ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να διατυπώσει και ορισμένα «όχι» στην τρόικα ασκώντας της παράλληλα πιέσεις, ώστε να δεχθεί προτάσεις που θα διευκολύνουν τους πολίτες χωρίς να επιβαρύνουν το κράτος, -αντιθέτως- να βοηθήσουν στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Μετά και τον απόηχο του Συνεδρίου μετέφερε τη βασική θέση του ΠΑΣΟΚ και στον πρωθυπουργό είναι ότι δεν θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.