Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Deutsche Bank κατά Μερκελ

Με σκληρότητα που δεν χρησιμοποιεί συχνά, η Deutsche Bank σε έκθεσή της εκφράζει απογοήτευση για την τροπή των πραγμάτων στην Κύπρο και εξαπολύει έμμεσα βολές και κατά της...Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την Ευρώπη» αναφέρουν σε χθεσινή έκθεσή τους αναλυτές της Deutsche Bank και προτρέπουν τους πελάτες τους σε πώληση του ευρώ έναντι του δολαρίου, με στόχο το 1,20.


Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι της «απογοήτευσης», όπως εξηγούν.

«Κατά πρώτον, πιστεύουμε ότι η πολιτική απάντηση στην Κύπρο υπήρξε εξαιρετικά αντιπαραγωγική. Από σήμερα έχει ανασταλεί η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων στην Κύπρο. Η οικονομική και νομισματική ένωση σε όλο το εύρος της Ευρωζώνης δεν υφίσταται πια. Παρά το γεγονός ότι η χώρα είναι πολύ μικρή, η προθυμία των πολιτικών να αναστείλουν διασυνοριακά τη μετατρεψιμότητα του ευρώ αποτελεί ένα ουσιωδώς αρνητικό μήνυμα για την Ευρωζώνη» αναφέρουν.

«Κατά δεύτερον, μας εκπλήττουν αρνητικά οι πολιτικές εξελίξεις. Φαίνεται ολοένα και πιο πιθανό ότι η Ιταλία οδεύει προς δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, με απρόβλεπτο αποτέλεσμα.

Τρίτον, η ανάκαμψη των ρυθμών ανάπτυξης επίσης απογοητεύει, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης κατάρρευσης της ροής πιστώσεων. Οι μέσες εκτιμήσεις μεταθέτουν την επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο δεύτερο εξάμηνο του έτους. Όσο περισσότερο συνεχίζεται αυτό, τόσο πιο πιθανές γίνονται οι προκλήσεις για τα δεδομένα της βιωσιμότητας του χρέους και τόσο θα αποδυναμώνεται η όρεξη των επενδυτών για τίτλους της περιφέρειας της Ευρωζώνης, που με τη σειρά τους θα επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη» σχολιάζουν οι αναλυτές της Deutsche Bank.


Πηγή: capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.