Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Βομβα για την τρικομματική...

Νέες σφοδρές αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό προκαλεί η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ.Βρούτση να απομακρύνει τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια.
Η κίνηση αυτή έγινε μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών, η οποία επίσης, έχει προκαλέσει την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Αλλά τ'όσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ ζητούν να υπάρχει προσυνεννόηση για τέτοιου είδους κινήσεις της κυβέρνησης.
Ενδεικτική ήταν η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να γίνονται μονομερείς ενέργειες σε μια τρικομματική κυβέρνηση. Πάντως, ο Οικονόμου σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν είναι το πρόσωπο, αλλά η πολιτική που θα ακολουθήσει ο διοικητής του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, πίσω από την αντιπαράθεση κρύβεται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο.
Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο χαρακτηρίζουν αμετάκλητη την απόφαση απομάκρυνσης του Κικίλια προαναγγέλλοντας την αντικατάστασή του με υπουργική απόφαση στις αρχές της Μ. Εβδομάδας, αν ο ίδιος δεν υποβάλει παραίτηση.
Το Μέγαρο Μαξίμου καταλογίζει στον Κικίλια «αδυναμία συνεργασίας» και «αυτονόμηση», ενώ από την πλευρά των εταίρων της κυβέρνησης  εξαπολύονται βολές κατά του πρωθυπουργικού επιτελείου για προσπάθεια απόλυτου ελέγχου του Οργανισμού που διαχειρίζεται το πρόγραμμα απασχόλησης 400.000 ανέργων.

Όμως, σε όλα αυτά υπάρχει και ...πίσω κείμενο. Η παραίτηση δεν ζητήθηκε διότι τάχα αναμείχθηκε ο Κικίλιας σε αναθέσεις προγραμμάτων.
Σύμφωνα με τα ΝΕΑ «Η πραγματική αιτία είναι η άρνησή του να αποδεχθεί την τοποθέτηση δύο συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, όπως του ζητούσε ο Βρούτσης, στη θέση των περιφερειακών διευθυντών του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα» .
Ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα οι σχέσεις Βρούτση-Κικίλια δεν είναι καλές. «Του την έσπαγε (του Βρούτση) ότι ο άλλος (ο Κικίλιας) γνωριζει απέξω κι ανακατωτά το θέμα της ανεργίας και της απασχόλησης» γράφει. Προσθέτει μάλιστα, ότι ένα πρόγραμμα απασχόλησης 400.000 ανέργων σε μικρά κοινωφελή έργα, το οποίο είχε αποδεχθεί η Τρόικα και απέστειλε ο Κικίλιας στο υπουργείο Εργασίας ...χάθηκε.
Προς το παρον και μέχρι νεωτέρας....τουλάχιστον ως την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή ο Κικίλιας παραμένει στη θέση του, μετά από παρέμβαση των Βενιζέλου και Κουβέλη.

Όλη αυτή η ιστορία μας θυμίζει ότι το παλιό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ, "ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά" θέλει επικαιροποίηση..."Η Δεξιά δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά"... άντε και καλή συνεργασία ευχόμαστε (σε όσους στην Ιπποκράτους νομίζουν ότι πρέπει να εμπλακούν σε αυτή)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.