Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Να μην επιτρέψουμε οι «αριστερές» ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ να αποβούν μοιραίες για τη χώρα


 
του Σταύρου Στραβόλαιμου
 
     O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λαφαζάνης διαφοροποιήθηκε πλήρως από τον Αλέξη Τσίπρα για τα περί αναστολής του Μνημονίου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να υιοθετήσει τις θέσεις του εσωκομματικού του αντιπάλου.

  Απαντώντας στη διατύπωση του Αλ. Τσίπρα στο συνέδριο του Economist περί «αναστολής του Μνημονίου» από μία κυβέρνηση με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ,       ο κ. Λαφαζάνης  δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αναστολή. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι θα ακυρωθούν, θα καταργηθούν, θα πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων. Δεν πρόκειται για νέα θέση. Ακύρωση είναι, κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων, και το λέμε όλοι απαξάπαντες, το λέει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κατεύθυνσή μας, είναι ο θεμελιακός όρος μιας νέας διακυβέρνησης».

    Χωρίς να θέλω να  ανακατευτώ στις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν με αφορούν όπως και τους υπόλοιπους έλληνες πολίτες, έχω μια απορία. Έχουν υπόψη τους τι ακριβώς λένε, με τις  φαεινές ιδέες που κατεβάζουν;  Τι θα πει αναστολή, ή κατάργηση του μνημονίου;  Ας μας το κάνουν επί τέλους λιανά για να καταλάβουμε και μείς οι ανίδεοι τι ακριβώς λένε;

    Τι είναι το μνημόνιο που θέλουν να αναστείλουν ή να ακυρώσουν, ή να καταργήσουν ή να σκίσουν ή να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων ή να το φάνε; Μια αφηρημένη έννοια, ένα όνειρο απατηλό, μια κουβέντα του αέρα που την πετάξαμε έτσι για πλάκα και για να περνάει η ώρα ή μεζεδάκι για την όρεξη;

    Αν δεν κάνω λάθος το μνημόνιο είναι η έγγραφη σύμβαση δανειοδότησης της χώρας με τους όρους και τις προϋποθέσεις λήψης του δανείου ή των δανείων που έχουμε ανάγκη. Οποιαδήποτε μονομερής αναστολή ή ακύρωση ή κατάργηση του μνημονίου, τουτέστιν της δανειακής σύμβασης που έχει υπογράψει επισήμως η χώρα, σημαίνει αυτομάτως, αμέσως και χωρίς καμιά καθυστέρηση, την διακοπή χρηματοδότησης, ή αλλιώς της εκταμίευσης των δόσεων του δανείου.

    Αν το επιχείρημα για την μονομερή εξτρεμιστική αυτή ενέργεια είναι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου, ήτοι της δανειακής σύμβασης, αποδείχτηκε εν τοις πράγμασι, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις και κυρίως με την Κύπρο ότι τούτο είναι έωλο και μπορεί να βάλει τον τόπο σε μεγάλες περιπέτειες με ανυπολόγιστες συνέπειες. .

    Δέχομαι ότι οι προθέσεις τους είναι πέρα για πέρα αγαθές. Τίθεται λοιπόν το εξής απλοϊκό  ερώτημα. Μέχρι να πεισθούν οι κουτόφραγκοι ότι δεν αστειευόμαστε και ωσότου τους κάνουμε να κατουρηθούν επάνω τους, φοβούμενοι ότι  θα αρνηθούμε τα φράγκα τους, τα χρήματα δηλαδή που διατίθενται για την αφεντιά μας από τον μηχανισμό στήριξης, πως θα ικανοποιηθούν οι υποχρεώσεις; Με τι λεφτά θα πληρωθούν εν τω μεταξύ οι μισθοί και οι συντάξεις; Τι θα γίνει με την λειτουργία του κοινωνικού κράτους που ακόμα και τώρα που παίρνουμε τις δόσεις βρίσκεται ενώπιον μεγάλων δυσκολιών  εξυπηρέτησης των πολιτών; 

    Μήπως μπορούν να μας πουν τι σημαίνει για τον απλό πολίτη, τον ανήμπορο οικονομικά, μια στάση πληρωμών ή το ολοκληρωτικό μπλοκάρισμα του συστήματος υγείας  έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα; Τι θα συμβεί στο τραπεζικό σύστημα όταν θα τρέχει ο κόσμος αλλόφρων στα γκισέ να σηκώσει τα λεφτά του; Μήπως τότε και μέχρι να συνεννοηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με την Τρόικα, την Μέρκελ, τον Ολάντ,  τον Πούτιν, τους Κινέζους, ή τον  Ομπάμα, η άτακτη χρεοκοπία θα έχει ήδη πραγματοποιηθεί ντε φάκτο και βεβαίως ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία;

   Λοιπόν και για να εξηγούμαστε. Πειράματα, ζαριές, μπλόφες, τσαμπουκάδες και νταηλίκια στην διεθνή πολιτική σκακιέρα δεν περνάνε. Όποιος διακατέχεται από επαναστατικό οίστρο και πατριωτικές εξάρσεις να πουλήσει αγριάδα παίζοντας με την τύχη ενός ολοκλήρου λαού ή είναι άρρωστος και χρειάζεται ιατρική φροντίδα ή  ελεεινός τυχοδιώκτης και πρέπει να απομονωθεί.

   Αυτά μπορεί να λέγονται στα καφενεία, στις παρέες, στις πάνω και  κάτω πλατείες των δήθεν αγανακτισμένων,  όταν λέγονται όμως σοβαρά,  είναι  σε βάρος του μέλλοντος και της προοπτικής αυτού του τόπου. Ας τα λένε  για ζύμωση μέσα στο κόμμα τους, στις ιδιωτικές συζητήσεις τους, στο σπίτι και εκεί που συχνάζουν. Τη χώρα όμως να την αφήσουν ήσυχη. Δεν τους φταίει σε τίποτα να την πάρουν στο λαιμό τους με τις ζαριές και τις επικίνδυνες εμμονές που κουβαλάνε.

   Οι « αριστερές» ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν και δεν πρέπει να αποβούν μοιραίες για τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως έγινε με τους λαούς του  λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού.  Τελεία και παύλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.