Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ανθρακες ο θησαυρός για Παπακωνσταντινου..




Της Έρρικας Βαλλιάνου

 
Δεν τους βγαίνει ο δόλος του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Οι συγγενείς του, που διέγραψε, όπως τον εγκαλούν, από τη λίστα Λαγκάρντ δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα.
Επειδή - σε συνδυασμό με την Προανακριτική Επιτροπή - ο μέχρι τώρα έλεγχος τους δείχνει φορολογικά εντάξει, οι Πεπόνης και Μουζακίτης ψάχνουν προς άλλη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα, εξετάζουν το ενδεχόμενο της παράτασης της ισχύος του νόμου Αλογοσκούφη για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

Τον νόμο αυτό είχε επικαλεστεί ο κ. Ρωσσώνης, ο σύζυγος μιας εκ των αδελφών Παπακωνσταντίνου, για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι ένας από τους λογαριασμούς, που ήταν στο όνομά του, δεν είχε μέσα ούτε ένα ευρώ.

Οι Οικονομικοί Εισαγγελείς υπέβαλαν αίτημα στις Τράπεζες να τους στείλουν τον κατάλογο των προσώπων που επαναπάτρισαν κεφάλαια την επίμαχη περίοδο (μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2010).

Οι απαντήσεις των Τραπεζών αναμένονται μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Έτσι και μόνο μπορεί να στοιχειοθετηθεί- και αυτό είναι τραβηγμένο- ο δόλος του κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος αφενός φέρεται να έχει στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2010, αφετέρου δίνει δύο παρατάσεις στον νόμο Αλογοσκούφη από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι 31 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, και από 31 Μαρτίου έως 30 Σεπτεμβρίου του 2011.

Βέβαια και αυτές είναι απλώς υποψίες που δύσκολα μπορούν να συνδυαστούν με διώξεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους εισαγγελείς και η Προανακριτική, που ροκανίζει το χρόνο, περιμένοντας το πόρισμα του ΣΔΟΕ στις 10 Ιουνίου.

Άνθραξ ο θησαυρός ή ψάχνουν ψύλλους στ΄άχυρα;...







crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.