Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Συνασπισμό των χωρών της νότιας Ευρώπης ως αντίβαρο στην Γερμανία προτείνει ο Νόαμ Τσόμσκι

Συνασπισμό των χωρών της νότιας Ευρώπης, εντός του ευρώ, για να αντιδράσουν απέναντι στην Γερμανία, προτείνει ο Αμερικανός γλωσσολόγος και φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.

«Αυτή η πιθανή συμπόρευση των χωρών της νότιας Ευρώπης – Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα- η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και κάποια περιφερειακή χώρα, όπως η Ιρλανδία, είναι σοβαρή ελπίδα από την οποία να ωφεληθεί η Ελλάδα» ανέφερε ο Τσόμσκι.

Τονίζει ότι το ευρώ ως κοινό νόμισμα παρέχει πολλα πλεονεκτήματα και συμπληρώνει ότι η Ελλάδα «δεν θα μπορούσε εύκολα να αφήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποκτήσει δικό της νόμισμα, ώστε να βγει έξω από την κρίση με έναν ‘κανονικό’ τρόπο, υποτιμώντας τη δραχμή».

Τέλος, αναφέρει ότι για την Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αυτό που έγινε για την Δυτική Γερμανία το 1953, τότε που η Δύση αποφάσισε να την βοηθήσει όταν κατέρρεε. «Αυτή η πρόταση είναι καλή, όμως νομίζω ότι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί» είπε.
Newsroom ΔΟΛ
Πηγή:
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.