Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Για όλα φταίει ο Παπανδρέου!!!


του Σταύρου Στραβόλαιμου
  
Δυο «έγκριτες»  αθηναϊκές εφημερίδες το Έθνος και η Καθημερινή έβγαλαν  χολή

εναντίον του Γ. Παπανδρέου για όσα συνέβησαν στη Μανωλάδα Ηλείας με τους τραυματισμούς μεταναστών από τους επιστάτες ενός μεγαλοκαλιεργητή της περιοχής.

    Όπως κατά τα διάρκεια της υπερπεντεατούς «νέας διακυβέρνησης»  Καραμανλή, 2004-2009, για ότι σκανδαλώδες και βρώμικο  συνέβαινε στη χώρα, το σύνθημα της Δεξιάς ήταν «για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ», έτσι και τώρα για οτιδήποτε άσχημο και αντικανονικό συμβαίνει στον τόπο μας,  τρέχουν τα ΜΜΕ με εντολή των αφεντικών τους να βρουν τον υπαίτιο, που αλλού, στο πρόσωπο του Παπανδρέου.

   Ξεκίνησε την επίθεση και την κατασυκοφάντηση καιρό πριν, πρώτος ο σημερινός ιδιοκτήτης του συγκροτήματος Λαμπράκη, Σταύρος Ψυχάρης  και  συνεχίζουν το έργο του,  όχι μόνο οι κίτρινες φυλλάδες αλλά και οι δήθεν σοβαρές.

   Καμιά αναφορά στον Σαμαρά, τον Καραμανλή, τον Μητσοτάκη ή οποιονδήποτε άλλο δημόσιο παράγοντα. Αυτοί όλοι είναι στο απυρόβλητο. Ο Γιώργος είναι το πρόβλημα, με αυτόν θέλουν να ξεμπερδεύουν οριστικά.

   Του έχουν κρατούμενα γιατί δεν υπέκυψε στις ορέξεις τους, δεν συμβιβάστηκε, δεν υπέβαλε τα σέβη του στα μεγάλα αφεντικά της εγχώριας μαφίας που νέμεται τον πλούτο αυτού του τόπου τόσα χρόνια. Τους κάθεται στο στομάχι, δεν το ανέχονται, δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι ακόμα και τώρα που βρίσκεται  υποτίθεται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, τολμάει να δηλώνει παρών.

    Το Έθνος μάλιστα που κολυμπάει στα θολά νερά του δημοκρατικού χώρου, τον είχε πρωτοσέλιδο, κάτω από τον μαφιόζο καλλιεργητή, τσιφλικά, της Μανωλάδας,  λες και ήταν καταζητούμενος μαζί του, με τον υπότιτλο «όταν ο ΓΑΠ αποθέωνε το «θαύμα» της Μανωλάδας». Τόση  παραποίηση δεδομένων, τόση κατάντια, τόση  ξευτίλα, ξεδιαντροπιά, και μπουρδολογία.

   Ξέρουν βεβαίως τι κάνουν. Βασιζόμενοι στην ψυχολογική μέθοδο  «νοοτροπίας του όχλου», παραποιούν κατάφορα την πραγματικότητα και διαστρέφουν την αλήθεια, εφαρμόζοντας  την γκεμπελική μέθοδο του συστηματικού ψεύδους, ώστε να δημιουργούνται ενσυνείδητοι συσχετισμοί λαθεμένων ενεργειών στα μάτια μιας κοινωνίας  που βρίσκεται σε αναβρασμό και είναι ευάλωτη να πέσει εύκολα θύμα της παραπληροφόρησης.

    Μιλάνε όμως τα χαλκεία για ποιον; Εκείνον που σε όλη τη ζωή έδωσε σκληρές μάχες εναντίον της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, για εκείνον που  πάλεψε όσο κανείς άλλος για τα δικαιώματα των μεταναστών. Χύνουν δηλητήριο για τον πολιτικό άνδρα που σε όποιο βήμα κι αν βρέθηκε ανά τον κόσμο, ήταν πάντα ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων του ανθρώπου και όντας  Πρωθυπουργός έκανε ότι μπορούσε για την σωστότερη απονομή της ελληνικής ιθαγένειας.

   Επί της ουσίας ΤΩΡΑ.  Οι αρθρογράφοι των παραπάνω εφημερίδων έκρυψαν επιμελώς την αλήθεια που είναι η εξής: Στις 31 Μαρτίου 2011 σε ημερίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την καινοτομία στην Ελληνική γεωργία, όπου ο Παπανδρέου, αφού έχει συναντήσει καινοτόμους αγρότες στα εργαστήρια της ημερίδας και αφού αναφέρεται στην ομιλία του στους Καλαματιανούς παραγωγούς λαδιού, στον Συνεταιρισμό του Βελβεντού, στα σπαράγγια του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Αχελώος», στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Λέσβου, στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό της Πίνδου, στην παραγωγή σαλιγκαριών και στο καρπούζι Τριφυλίας, μιλάει μεταξύ άλλων και για τις φράουλες: «Επίσης, οι φράουλες στην Ηλεία, ο «κόκκινος χρυσός» της Μανωλάδας και της Βάρδας, κρύβει ανθρώπους πρωτοπόρους και αναπτύχθηκε εντατικά. Υπήρξαν ειδικές καλλιεργητικές πρακτικές, αλλά οργανώθηκαν συλλογικά και οι παραγωγοί. Επενδύθηκαν μεν χρήματα, αλλά οργανώθηκαν και οι παραγωγοί σε ομάδα».

  Αυτά είπε ο ΓΑΠ, αυτή είναι αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα, όπως συνήθιζε να λέει ενίοτε ο καταλληλότερος της σεμνοταπεινοφροσύνης. Απέκοψαν όμως ένα μέρος μιας συνολικής τοποθέτησης για την αγροτική οικονομία για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, όπως έκαναν και για τη φράση «λεφτά υπάρχουν».

   Το Έθνος όμως  αποκάλυψε την δική του αλήθεια: ο Παπανδρέου είχε και έχει αδυναμία σε μαφιόζους, τραμπούκους που δέρνουν μετανάστες!
  Νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίζουν με αυτές τις αθλιότητες.  Ε λοιπόν, όχι κι έτσι ρε παλικάρια,  φτάνει πια, δεν τρώμε κουτόχορτο,  σας πήραμε χαμπάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.