Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΕ ΑΔΥΝΑΜΙΑ



Την προηγούμενη εβδομάδα διατύπωσα την εκτίμηση ότι τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αντιπολίτευσή μας, μέρα με τη μέρα, αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Αδυνατούν να δώσουν θετικές απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που μας απασχολούν και την ίδια στιγμή, επιδίδονται σε κούφιες αντιπαραθέσεις. Στη Βουλή, στα τηλεοπτικά δίκτυα, «όπου βρεθούν κι όπου σταθούν». Η εντύπωση που δημιουργείται είναι ότι ο καυγάς γίνεται για να κερδίσουν επιρροή, υποστήριξη, ψήφους, τελικά εξουσία και όχι για να βρεθούν λύσεις στα ανοιχτά  εθνικά και λαϊκά προβλήματα. Αυτή η συμπεριφορά είναι η πραγματική αιτία που ξαναζωντανεύουν ξεπερασμένες, όσο και καταστροφικές, ιδέες και χάνεται σταδιακά η εμπιστοσύνη στην Δημοκρατία μας.
 

Και ήρθε, δυστυχώς, η επιβεβαίωση της εκτίμησής μου αυτής, «πριν αλέκτωρ φωνήσαι». Ο Πρωθυπουργός έσπευσε να θριαμβολογήσει για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Παραγνωρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν αφορούν ούτε την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας, ούτε την αποκατάσταση της κυριαρχίας της χώρας, ούτε την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας, ούτε, πριν απ όλα, την στήριξη της ίδιας της παρουσίας του ελληνισμού στην Κύπρο και, τελικά, της εθνικής μας ασφάλειας. Με τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας να αποτελούν την απαρχή ενός Αττίλα 3. Για όλα αυτά, ούτε λέξη.
 
Αλλά και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπευσε να καταγγείλει την εξέλιξη αυτή. Όχι για όσα, πράγματι, πολλά και μεγάλα χρονίζουν άλυτα, αλλά… υποσχόμενος «αναστολή του μνημονίου»! Με αποτέλεσμα της νέας αυτής παλινωδίας, για μια ακόμη φορά, τις «διαφοροποιήσεις» από στελέχη του κόμματός του.
 
Η ύστατη μάλλον ευκαιρία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αλλάξουν την ημερήσια διάταξη στα δημόσια πράγματά μας. Να καταπιαστούν με την ουσία και να αφήσουν κατά μέρος τον κομματισμό που μας κρατάει ομήρους του παρελθόντος και των βαρών που φόρτωσε στις πλάτες μας. Να συμπράξουν για την άρση των βαρών αυτών αντί να τα χρεώνουν ο ένας στον άλλο για ίδιο όφελος. 
 
Ο μόνος σκοπός όλων μας πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των απειλών που δεχόμαστε σε Ελλάδα και Κύπρο και η αποκατάσταση της κυριαρχίας και της κοινωνικής μας συνοχής. Και ο σκοπός αυτός θα υπηρετηθεί, δίχως άλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που περιέχουν υβριστικές λέξεις και εκφράσεις θα αποσύρονται. Παρακαλούμε να αφήνεται τις θέσεις και τις απόψεις σας, αλλά χωρίς χαρακτηρισμούς και υβρεις.